liefdesbrief schrijven
|

10 tips om de perfecte liefdesbrief te schrijven

“Hoezo een liefdesbrief, ik heb toch al een relatie?” hoor ik je al denken. Het is natuurlijk niet omdat je al een relatie hebt, of al getrouwd bent, dat je moet stoppen met te zeggen hoeveel je van iemand houdt. Nee, juist nu moet je het nog vaker zeggen. Elke dag! En nee een sms-je of een snelle e-mail tussendoor tellen niet. Stuur je liefje eens een echte ouderwetse liefdesbrief!

Een goede liefdesbrief schrijven werkt volgens hetzelfde principe als een goed cadeau geven. Je koopt geen Iphone5 voor je vrouw omdat je er zelf graag een zou willen of een Barbie voor je zoon omdat je die zelf zo schattig vindt, nee, je koopt iets wat de ander graag zou willen krijgen. Daarvoor moet je dus de andere goed kennen, bestuderen en vooral goed luisteren.

Schrijf niet voor jezelf

Dit geldt dus ook als je een liefdesbrief gaat schrijven. Je zult pas een goede brief kunnen schrijven als je de ontvanger goed kent, weet wat hij/zij leuk vindt, weet waar hij/zij gevoelig voor is en dus eigenlijk tijdens je relatie goed hebt geluisterd.

Wees eerlijk en blijf jezelf

Bedenk voordat je je brief gaat schrijven waarom je een liefdesbrief wilt schrijven. Wat wil je vertellen? Dat je gelukkig wordt van je liefste? Ok, denk dan na waarom je gelukkig wordt van diegene, en schrijf het op. Zo simpel is het eigenlijk.

Wat voor soort liefdesbrief

Eerst moet je bedenken wat voor soort brief je grote liefde het liefst zou krijgen: een romantische dichterlijke brief,  een originele brief met humor, een ongedwongen brief zonder poespas. Nee, niet iedereen ontvangt graag een dromerige liefdesbrief waarin staat dat je ogen net zo bruin zijn als een eekhoorn of je liefde zo groot als een luchtballon.

Een persoonlijke brief

Wat wel belangrijk is, is dat jouw brief persoonlijk is. Vermijd liefdesbrieven per email of die getypt zijn. Aan de andere kant, als je handschrift onleesbaar is, is typen nog altijd beter want je wilt wel dat je grote liefde de brief waar je zoveel moeite voor hebt gedaan ook daadwerkelijk kan lezen. Maar toegegeven, een handgeschreven brief komt persoonlijker over!

valentijnsdag liefdesbrief

Schrijf over de ander, wat vindt je bijzonder aan diegene, schrijf zo concreet mogelijk als je herinneringen erbij haalt, geef complimenten. “Je was zo dapper toen je in de rivier sprong om het egeltje te redden dat bijna verdronk, je behulpzaamheid en stoutmoedigheid sieren je.” “Ik heb nog nachten lang nagenoten van de heerlijke hutspot die je had klaargemaakt toen mijn vader kwam eten met Valentijnsdag, dat was erg attent van jou”.

Haal je brief door de spellingcontrole

Besteed zorg aan je brief: een gekreukte brief vol spelfouten, daar zit niemand op te wachten. Ook je geliefde niet. Bovendien, die brief symboliseert jou. Jij bent toch ook niet gekreukt en vol fouten? Waarom je brief dan wel?

Ik houd van jou omdat…..

Het belangrijkste in de liefdesbrief is de reden van je liefde. Ik houd van jou…Ja dat is leuk…Ik houd ook van mijn kat en mijn kat houdt van de muis in de bioscoop maar waarom houd jij van jouw schatje en niet van de postbode? Als je geen redenen kunt bedenken voor je liefde behalve dat hij lief is, dan heb je sowieso al een probleem in je relatie dus ga eens goed na waarom je eigenlijk van diegene houdt en schrijf het op.

“Engeltje, Ik houd van jou omdat je er altijd voor kunt zorgen dat ik weer vrolijk wordt als ik een rotdag heb gehad” of “Ik houd van jou omdat je elke dag de afwas doet”. Of nee, dat laatste misschien toch niet schrijven.

Poesje mauw, kom eens gauw, de lucht is blauw

Schrijf alleen een gedicht als je ook daadwerkelijk goed kunt dichten. Als je er niets van bakt, kun je beter een mooi stuk dat jou aanspreekt uit een liedje of gedicht citeren. Kwestie van je brief wat poëtischer te maken want dat hoort eigenlijk wel een beetje in een liefdesbrief.

Maar wat het aller- allerbelangrijkste is van het schrijven van een liefdesbrief: je moet die brief wel schrijven. Want je vrouw/man/partner moet zich wel bijzonder blijven voelen en met kleine regelmatige attenties zoals het befaamd bosje bloemen, een romantisch etentje en de perfecte liefdesbrief, houd je menig relatie lang goed!

Schrijf jij soms nog old school liefdesbrieven?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.