Ga naar de inhoud
Home » Blythe pop | een echte collectors item

Blythe pop | een echte collectors item

blythe poppen

Blythe is een pop. De eerste was 28 cm lang en nu heb je ook 2 andere kleinere maten, eentje middel van ongeveer 11 cm en een nog kleinere. Ze is gecreeërd in 1972 door Alison Katzman maar niemand vond de poppen heel leuk. Ik ben gek op Blythe!!! Ze is zo cool!!!

De bijzondere Blythe (c) AndyLeo@Photography via Flickr
De bijzondere Blythe (c) AndyLeo@Photography
'Oude' Blythe (c) meaganmakes
‘Oude’ Blythe (c) meaganmakes 

Pas 27 jaar later begon de pop een beetje populair te worden. Vooral omdat Gina Garran een boek had geschreven: ‘This is Blythe’. Het boek heeft heel veel fotos, heeft een prijs gewonnen en is wel meer dan 100.000 keer verkocht! Mensen vonden het ook leuk dat je met een touwtje op haar achterhoofd, als je eraan trok, haar kleur ogen veranderden.

Mooie Blythe (c) AndyLeo@Photography via Flickr
Mooie Blythe (c) AndyLeo@Photography 

In 1991 kocht Hasbro het bedrijf waar ze verkocht werden (het bedrijf Tonka die het weer van Kenner had gekocht in 1987) en toen waren alle Blythes van Hasbro.

Funky Blythe (c) CherrySoda! via Flickr
Funky Blythe (c) CherrySoda! 

Dat de Blythes eerst niet zo geliefd waren kwam doordat kinderen ze een beetje eng vonden door de ogen (omdat ze van kleur veranderen en bewegen). De ogen van de ‘nieuwe’ Blythe veranderen niet. Alleen die van de ‘oude’ poppetjes van 28 cm kunnen bewegen en veranderen.

Blythe customizen (c) Valeri-DBF2
Blythe customizen (c) Valeri-DBF2

Sommige limited editions zijn heel duur en kunnen wel honderden of duizenden euros kosten! Hasbro heeft geprobeerd Blythe aan Pet Shop te koppelen om ze wat meer geliefd te krijgen maar toch bleven de volwassenen ze leuker vinden dan de kinderen.

Leuke Blythe (c) futurowoman via Flickr
Leuke Blythe (c) futurowoman

Nu heb je poppen van Hasbro en van Ashton Drake en de oorspronkelijke poppen van Kenner en Tonka maar bij Hasbro kunnen ze er heel anders uitzien.

Daarna heeft Gina Garran nog meer boeken gemaakt waaronder Blythe Style en Blythe on Beauty. Elk jaar in Japan komen er stylistes van over de hele wereld om de kleren die hun modellen droegen tijdens grote modeshows opnieuw te maken maar dan heel erg klein, speciaal voor Blythe!

Campagne voor Target en Alexander McQueen (c) joanneteh_32(loving Laduree)
Campagne voor Target en Alexander McQueen (c) joanneteh_32(loving Laduree)

Ook heeft Blythe voor model gestaan voor de reclames van de hele bekende ontwerper Alexander McQueen toen hij samenwerkte met de winkel Target. Dus Blythe is de bijzonderste pop van de hele wereld!

2 reacties op “Blythe pop | een echte collectors item”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »