Ga naar de inhoud
Home » Top 15 cadeaus voor (deze) moeder

Top 15 cadeaus voor (deze) moeder

cadeaus voor haar

Nog een week en wat daagjes en ik ben weer jarig. Sinds mijn dertigste sta ik eerlijk gezegd niet meer heel erg te springen om mijn verjaardag te vieren. De kinderen daarentegen vinden dat ondenkbaar. “Nee mama, je bent jaaaaarig, we MOETEN een feest geven.  Er moet taart gegeten worden en cadeaus uitgepakt anders telt het niet”. Telt het niet? Feest of geen feest ik word langzaam maar zeker hoogbejaard. Telt dus wel degelijk.

Maar goed, die discussie ga ik niet meer aan met de kinderen. Ik geef me over. Deze keer hebben ze me gevraagd om een verlanglijstje. Geen cadeau is geen optie. Volgens mij is de laatste keer dat ik een verlanglijstje maakte meer dan twintig jaar geleden maar ok.  Omdat jullie erop staan.

Hier komt mama’s verlanglijstje jongens, inclusief goedkope varianten 😉 En ach, wat niet is kan altijd nog komen want 12 mei is het….Moederdag!

Reizen

Met mijn topkinderen naar Namibië voor een een week of twee. Het is alweer een tijdje dat we geen echte vakantie hebben gehad en Namibië staat nog hoog op mijn bucket list. Dan gaan we zand engeltjes maken in de woestijn, van de duinen afrennen, kokerbomen, pelsrobben en spiesbokken bekijken, boottochtjes maken en op bezoek bij het Cheetah Conservation Fund.

woestijn Namibië

Variant: Weekendje Ameland

Schoonheid

Een maandelijks kappersbezoek bij Lorin de kleurspecialiste van kapper Mogeen in Amsterdam totaan mijn 65ste. Vanaf mijn 65ste vind ik grijs haar er wel bij horen, eerder nog niet. Ik was laatst bij Mogeen en vond het echt een relaxed kapper. Geen klein muffig zaakje maar lekker hoge plafonds, sfeervol decor, goede service en ze proberen je geen extra dingen aan te smeren.  Met andere woorden mijn nieuwe stamkapper.

Mogeen kapper
(c) Mogeen kapper

Variant: Pakje haarkleur van de Hema

Keukenspul

De KitchenAid Artisan blender. Dan ga ik sapjes en soepjes maken. Gezond en lekker en dan kunnen we experimenteren in de keuken, dat is altijd geinig en meestal niet te drinken maar dat terzijde. Wel in het oranje want keukens zijn vaak zo kleurloos. En wel die van KitchenAid omdat die voor eeuwig meegaat, of in ieder geval om en nabij eeuwig, en ik houd niet zo van die wegwerp apparatuur tegenwoordig.

KitchenAid Artisan blender
KitchenAid Artisan blender

Variant: Ontbijt op bed

Verhuisdozen

Zelfs wanneer ze bijna jarig zijn denken moeders praktisch, wisten jullie dat niet? Graag dus een verhuisdozen pakket omdat we bijna moeten verhuizen!

(c) Meathead Movers via Flickr.com
(c) Meathead Movers via Flickr.com

Variant: Geen want na teveel verhuizingen kan ik zeggen dat goede verhuisdozen veel ellende kunnen besparen!

Boeken

Please, please, geef me nooit een e-reader. Ik moet de blaadjes van een boek voelen. Noem mij ouderwets maar geef mij lekker papier in mijn handen in plaats van hard en koud plastic-achtig spul met een scherm.

Ik zou graag “De afwezige man” van Ben Faccini willen lezen en “Schoolstrijd” van Karina Schaapman. Kookboeken word ik ook gelukkig van, o.a “Vefa’s kitchen, the bible of traditional Greek cuisine” van Vefa Alexiadou zou ik graag willen hebben.

De afwezige man via Bol.com
De afwezige man via Bol.com

Variant: Een schrift. Dan schrijf ik mijn eigen boek wel.

Woonruimte

Ik zou graag dit huis willen krijgen: niet te groot want ik houd niet zo van stofzuigen, niet te klein want iedereen kan dan zijn eigen plekkie hebben, niet te ver van zee want daar word ik gelukkig van, op een eiland want lekker rustig, met een buitenruimte want dan kan ik eindelijk eens kruiden en tomaten planten en de kinderen kunnen fietsen rennen en springen en het allerbelangrijkst: uitzicht op zee. Ik ben ervan overtuigd dat uitzicht op zee vanuit je woning je levensduur verlengt met tien jaar.

Brac (c) Marilyn Cvitanic via Flickr.com
Brac (c) Marilyn Cvitanic via Flickr.com

Variant: Een winnend staatslot

Drankje

Moeders zijn soms toe aan een drankje. Kinderen naar bed, muziekje erbij maar dan wel een drankje met Titanic ijsklontjes. Voor minder doe ik het niet!

Titanic (c) Fred via perpetualkid.com
Titanic (c) Fred via Fonq

Variant: Flesje Spa blauw

Mode

Er is momenteel zo’n reclame op tv met een akelige verwende vrouw die allerlei cadeaus krijgt van haar vriend maar het allemaal niets vindt en dat op een hele nare manier laat blijken. Na urenlange minuten krijgt ze de zogenaamde fashioncheque. Dan wordt ze hysterisch gelukkig. Eind goed al goed.

Ik hoef geen fashioncheque want dan moet ik aan die griezelige vrouw denken maar een tegoedbon om iets van kleding te kopen is wél leuk. Mag ik dan de giftcard van de webshop van Sepehr Maghsoudi?

(c) sepehr maghsoudi
(c) sepehr maghsoudi

Variant: sokken van HEMA

Muziek

Kaartjes voor het concert van Blondie in Paradiso. Ik houd van sterke mooie rauwe vrouwenstemmen. Helaas zijn twee van de, mijns inziens, grootste talenten ooit niet meer: Janis en Amy. Blondie is meer dan een zangeres, ze is een symbool, een tijdsperiode en een krachtige vrouw.

Sowieso is het leuk om als cadeau een ervaring te krijgen, een concert, een uitje, een etentje met vrienden want de meeste dingen gaan ooit kapot maar een herinnering pakt niemand je ooit meer af.

Cd van Christophe Maé
Cd van Christophe Maé

Variant: Een cd van 2cellos of van Christophe Maé

Ego boost

Wonder Woman
Wonder Woman

Sja, geen verlanglijst compleet zonder Wonder Woman ondergoed. Voor de heb, maar ook omdat elke moeder ter wereld Wonder Woman ondergoed verdient!

Variant: Onderbroek van Batgirl maar eigenlijk valt Batgirl in het niets naast Wonder Woman. Dat je het even weet!

Speelgoed

Het klinkt gek maar moeders zijn ook ooit eens kind geweest. En bij sommige moeders, lees ondergetekende, is het kind nooit vertrokken. Met andere woorden: ik WIL zo’n pop! Zo’n lelijke rubberen die huilt uit de jaren ’70. Ken je die? Ik weet niet hoe ze heten maar ze zijn zo cool!

Huilpopje via ebay.com
Huilpopje via ebay.com

Variant: Speelgoed uit de jaren ’80. Zoete herinneringen!

Geluk

Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe blij een van mijn kindjes was toen een CliniClown langskwam in het ziekenhuis waar ze lag. Het lijkt zo’n klein detail, een clown in het ziekenhuis. Voor een kind tijdens zo’n ellendig ziekenhuismoment betekent even lachen, even wat geluk, de wereld. Ik vind het een erg goed initiatief en draag CliniClown een warm hart toe. Je kunt ze onder andere steunen door iets te kopen in de webwinkel.

Ik vind het toilettasje schattig. Daar staat op “Begin de dag met een lach”. Dat is inderdaad een goed begin!

Toilettas CliniClowns
Toilettas CliniClowns

Variant:  Vrijwilliger worden bij CliniClown.

Kunst

Ik vind dat men elke dag iets moois, echt moois moet zien en bekijken. Echt stoppen en kijken dus, niet zo gehaast onderweg van afspraak naar afspraak uit je ooghoek een plant zien en denken “hee die was geloof ik wel mooi”. Nee, even stoppen en kijken. Sommige van ons hebben wat dat betreft meer geluk dan anderen. Je hebt bijvoorbeeld van die mensen die uit hun raam kijken en de zee zien of indrukwekkend mooie bergen of papegaaien of of of. Anderen kijken uit hun raam en zien een ander raam en veel bakstenen. Da’s niet zo mooi.

Een stukje kunst in je huis is dan ook geen overbodige luxe. Iets moois waar je elke dag even naar kunt kijken. Ik heb geen millimeter ruimte meer aan mijn muren maar ach…voor een Colette Calascione of een Marisol Spoon maak ik wel ruimte!

Maya (c) Marisol Spoon
Maya (c) Marisol Spoon

Variant: Een lege lijst omdat een goed begin het halve werk is.

Poëzie

Je kunt nooit genoeg poëzie in je leven hebben, vandaar dit poëzieplaatjes behang. Om elke dag zacht en pastellerig door het leven te gaan.

(c) Studio Ditte
(c) Studio Ditte

Variant: Een roze bril

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »