netflix miniserie
|

Netflix tip: Behind her eyes

De succesvolle psychologische thriller Behind her Eyes is vermakelijk maar wat mij betreft, verre van geweldig. Toch maakt het einde veel alles goed. Kan een sterke einde een hele serie redden? In dit geval vind ik van wel. De mini-serie heeft slechts zes afleveringen van zo’n 50 minuten en is daarom perfect bingemateriaal.

Wie is goed, wie is slecht?

Louise (Simona Brown) is een alleenstaande moeder die nog wat moeite heeft met het accepteren van de nieuwe relatie van haar ex. Haar leven draait om haar zoontje Adam en haar baan als secretaresse in een psychologie praktijk. Ze is eenzaam en haar leven voelt leeg. Dat ze ‘s nachts ook nog enorme nachtmerries heeft, helpt al helemaal niet.

Haar leven lijkt een positieve draai te krijgen wanneer ze de charmante David (Tom Bateman) ontmoet. Ok hier moet ik dus wel even wat over zeggen. Hij hoort natuurlijk heel charmant en sexy over te komen maar ik vond hem zo enorm onaantrekkelijk dat ik wat moeite had om in de serie meegesleurd te worden. Ok, maar dat terzijde…het verhaal…Louise ontmoet David en ze krijgen een relatie. Dan blijkt dat hij getrouwd is én door een samenloop van omstandigheden raakt Louise ook nog eens bevriend met zijn vrouw, Adele (Eve Hewson).

Plot twist!

Dan begint er een bizarre driehoeksverhouding waarbij je je eigenlijk constant afvraagt wie goed is en wie slecht is. Je mening verandert steeds als je net denkt het door te hebben.

Terwijl we die relatie gaande is, komen we dankzij flashbacks steeds meer te weten over het verleden van Adele en David. Ik ben 1 of 2 keer bijna afgehaakt. Toch was ik nieuwsgierig genoeg naar hoe het nou allemaal in elkaar stak om weer verder te kijken. En dan komt de plot twist from hell en was ik blij dat ik de hele mini-serie af had gekeken. Echt een goed einde.

Kijken of niet kijken

Kijken (als je het boek niet gelezen hebt) want het verhaal is intrigerend en qua beeld is het mooi, mooie kleurtinten worden er gebruikt, en het geheel is vermakelijk.

Ik denk dat ik zelf vooral vastliep op de acteurs. Ik vond de acteur van David onaantrekkelijk en niet sympathiek overkomen, de actrice van Adele vond ik niet krachtig genoeg (maar wel de beste van de drie. De actrice Eve Hewson is trouwens de dochter van Bono van U2, misschien herken je haar uit Robin Hood – de 2018 versie met Taron Egerton – waar ze Marian speelde) en de actrice die de rol van Louise vertolkt niet altijd even overtuigend. Dus dat vind ik de grootste zwakte van de serie.

Behind her Eyes is de verfilming van het boek van Sarah Pinborough. Mocht je het boek al gelezen hebben, dan denk ik dat de serie alleen maar tegen kan vallen – vooral omdat het verrassende einde de serie ‘maakt’ dus als je die al weet, dan heeft Behind her Eyes weinig te bieden.

Heb jij Behind her Eyes gezien? Wat vond je?

Vergelijkbare berichten

11 reacties

 1. Jouvence schreef:

  Deze staat nog op mijn ‘te kijken’ lijstje van Netflix, al veel goede dingen over gehoord.

 2. Ha, die ben ik nu met mijn jongste aan het kijken en alleen dat samen op de bank kijken maakt het de moeite waard. Heb het boek ook gelezen en ja, die plottwist aan het einde: https://www.triltaal.nl/2018/01/07/wat-jij-niet-ziet-nanking-road/.

  En inderdaad: David is alleen maar heel af en toe aantrekkelijk (als ie net vanuit een bepaalde hoek gefilmd wordt) vind ik. En dat accent is too much.
  Maar verder vermaak ik me prima met deze serie.

  1. Je blog net gelezen, ja – niemand ziet volgens mij het einde aankomen maar is het dan niet juist een beetje saai voor je nu om te kijken nu je het einde al weet?

 3. Ik twijfel heel erg of ik het wat vind of niet. Lees wisselende recensies erover. Misschien gewoon eenz proberen

 4. Deze zag ik al voorbij komen en is er een waarvan in twijfel om hem op te zetten
  Eerst maar eens Virgin River afkijken 🙂

 5. Felice Veenman schreef:

  leuk review! je laat me met je mee denken. Slecht acteer werk vind ik heel lastig, het wordt de laatste jaren echt beteer, maar vroeger keek ik om die reden nooit Nederlandse series.
  Ik vrees dat ik het geduld niet zla hebben om behind her eyes uit te kijken

 6. Wij raken bijna helemaal uitgekeken bij Netflix, de films tenminste moet steeds langer naar gezocht worden

 7. Ik zat dit te kijken toen ik ineens dacht: ‘Wat komt me dit bekend voor!’ Blijk ik het boek ooit gelezen te hebben. Mijn man en ik kijken vanavond de laatste aflevering, en ik vind het een leuke serie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.