Ga naar de inhoud
Home » Wanneer is Black Friday 2021 en wat gaan we kopen?

Wanneer is Black Friday 2021 en wat gaan we kopen?

Black Friday deals

Black Friday valt dit jaar op vrijdag 26 november. Van oorsprong is Black Friday een Amerikaanse bedoening op de dag na Thanksgiving, wat weer valt op de vierde donderdag in november. De dag na Thanksgiving is voor veel Amerikanen vrijdag dus de perfecte shopdag!

Amerikaanse taferelen

Sinds enkele jaren is Black Friday naar Nederland overgewaaid en door sommige bedrijven worden alle mooie Black Friday deals aangehouden tot en met het weekend. Soms wordt zelfs de maandag erna, onder de noemer Cyber Monday, erbij betrokken.

Je hebt ze vast al eens op het nieuws gezien, de beelden van Amerikaanse vrouwen en mannen die elkaar fysiek te lijf gaan in grote warenhuizen. Echt bizar vind ik dat! Dit soort taferelen zie je hier gelukkig (nog) niet. En als je geen risico wil lopen, dan kun je je Black Friday deals ook gewoon online verzilveren.

Wat koop je?

Over het algemeen is Black Friday vooral interessant voor grote elektronische producten, van wasmachines tot televisies en computers. Een MacBook Pro kopen met Black Friday is bijvoorbeeld een goed idee, mocht je die op je wenslijst hebben staan. Maar ook andere spullen kunnen interessant zijn zoals kleding – wat dacht je van de duurdere aankopen zoals een winterjas of goede schoenen? Voor sommige producten is het de moeite waard om een aankoop nog even uit te stellen tot eind november.

Hoe pak je het aan om de beste Black Friday deals te pakken zonder na afloop blut thuis te zitten, bedolven onder de onzinnige koopjes? Het kan natuurlijk hartstikke verleidelijk zijn om allerlei spul te kopen wat je eigenlijk niet nodig hebt omdat er enorme kortingen zijn. Niet doen!

Black Friday shopping tips

Tip 1. Maak nu al een lijstje van wat je echt nodig hebt of echt wil hebben. Denk hierbij ook aan de kerstcadeautjes die eraan zitten te komen. Wil je kind bijvoorbeeld een spelcomputer, dan kun je het beter nu al inslaan. Schrijf het allemaal op een lijstje. Wat er niet op je lijstje staat, mag je straks op Black Friday dus niet kopen van mij. Laten we zeggen dat je al een hele tijd een nieuwe laptop nodig hebt, dan loont het om de Black Friday laptop deals erop na te slaan maar die popcorn automaat heb je niet nodig 🙂

Tip 2. Bijna alle (grote) winkels doen mee met Black Friday dus vergelijk de deals ook onderling. Misschien heeft Coolblue wel een betere aanbieding dan Mediamarkt bijvoorbeeld. Vergelijken is de moeite waard.

Tip 3. Begin nu al met je research. Welke winkels verkopen datgene dat je straks op de kop wil slaan. Wat vragen ze ervoor. En wat zijn de winkelregels – dus bijvoorbeeld omtrent het ruilen van producten of hoe gaan ze ermee om als een product kapot gaan. Bieden ze reparatie aan? Doe je huiswerk nu al want straks gaat het snel als die aanbiedingen eenmaal live zijn.

Tip 4. Bedenk nu alvast een maximale budget dat je uit wil/kan geven op Black Friday. Kom je duurder uit? Dat is dan een no-no!

Tip 5. Schrijf de huidige prijzen op van de producten die je wil en in welke winkel je de prijs gespot hebt. Straks zie je de oude prijzen niet meer en dan kun je moeilijker vergelijken.

Tip 6. Word abonnee van de nieuwsbrieven van de winkels die je op het oog hebt voor Black Friday. Met een beetje geluk krijgen nieuwsbrief abonnees een voorkeursbehandeling. Dat kan een extra kortingsbon zijn of de mogelijkheid om iets eerder dan anderen tegen hoge kortingen te kopen. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Tip 7. Deze tip is erg voor de hand liggend maar ik meld hem toch even: wees op tijd, spullen gaan hard tijdens Black Friday!

Ben jij een koopjesjager? Ben je van plan om dit jaar iets te kopen tijdens Black Friday?

10 reacties op “Wanneer is Black Friday 2021 en wat gaan we kopen?”

  1. Als je iets nodig hebt kan Black Friday ideaal zijn (hoewel, we kennen ook allemaal de verhalen met de aangepaste prijzen), maar ik kan ook een soort FOMO gevoel krijgen van al die aanbiedingen. Goeie tips!

  2. Ooit per toeval achter dit fenomeen gekomen. We waren toen namelijk in Kassel en mijn vriend wilde een winterjas afrekenen waarop de kassiere heel vriendelijk vertelde dat diezelfde jas over een uurtje zo’n € 75,= goedkoper zou zijn, dus toen zijn we maar even een kop koffie gaan drinken om een uurtje later alsnog die jas te kopen.

  3. Ik let er elk jaar wel op of ik koopjes kan ontdekken, maar ik heb nog nooit echt iets met een super korting / aanbieding kunnen kopen.
    Wat wij wel doen, mocht er iets van grotere aankoop op de planning staan in november, dan wachten we wel wel even black friday af… stel je voor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »