Wat zit er in de geboortedoos of baby herinneringsdoos

Nee, geen what’s in my bag maar what’s in my baby herinneringsdoos of geboortedoos, al vind ik baby bewaardoos een betere benaming! Bij mijn eerste bewaarde ik alles, echt aaaaa-lles in een doos: van rompertjes tot aan melktandjes, van knutseltjes tot aan kranten. Het was een mooi versierde geboortedoos maar al snel puilde de doos uit. Nu, drie kids en twaalf verhuizingen verder, is de mooie bewaardoos vervangen door twee grote verhuisdozen. Het leek me leuk om met mijn jongste (8) te kijken wat er eigenlijk allemaal in zit. Dat hebben we vandaag gedaan en het was echt heel leuk, enorm veel herinneringen opgehaald. Kleine man vond het wonderbaarlijk om te zien hoe klein hij wel niet is geweest, vooral de mini-sokjes vond hij gaaf 🙂

overview

Kranten, guldens en strippenkaarten

Op de foto hieronder zie je dat ik bepaalde kranten in de herinneringsdoos heb bewaard. Ik heb de kranten van de geboortedata van mijn drie kinderen maar ik heb ook wat kranten van nieuws dat heel erg indruk op me maakte of dat heel erg bij die periode paste. Zo heb ik onder andere de krant waarin staat dat Theo van Gogh vermoord is in 2004 maar ik heb ook een tijdschrift met het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima en een videoband met de nieuwsaflevering van 11 september 2001.

tandenfee
Brief van de tandenfee

Ook zat het (inmiddels kapotte) muziekdoosje dat mijn dochter grijs heeft gedraaid toen ze klein was, de echo’s van mijn kids, een champagnekurk (?), knutselwerkjes en tekeningen van de kids, een strippenkaart (!), het eerste paspoort van de kids (kregen ze alledrie bij een paar maanden oud dus met superschattige babyfoto ;)) en de eerste All Stars 🙂

Er zitten ook veel briefjes in, zoals een brief van ‘de tandenfee’ en op de foto hieronder, een briefje, met de eerste woorden van mijn kleinste.

eerstewoorden

De eerste schoen, de eerste fles, de eerste speen

De eerste van alles zit in de doos: eerste romper, eerste pyjama, eerste speen (tevens laatste want geen van mijn kids heeft ooit een speen gewild), eerste fles en eerste schoen. Van Ajax natuurlijk 😉 Ook zitten er guldens in en de kaarttoppers van onze bruidstaart: de man, de vrouw en de baby!

dingetjes

Babyboeken, briefjes en kaarten

Elk kind heeft een babyboek, al moet ik eerlijk toegeven dat de eerste het dikste is. *schaam, schaam * Ook heb ik meerdere tickets bewaard van uitjes, maar ook het eerste vliegticket bijvoorbeeld. Er zitten tekeningen in, foto’s, briefjes en een soort van dagboek dat ik tijdens de zwangerschappen bijhield. Ook zijn er ansichtkaarten van de plekken waar we heen zijn gegaan met een kort verhaaltje erop over hoe het was. Dit heb ik alleen niet zo heel lang volgehouden, het zijn er een stuk of 8 maar 🙂

Op de foto hieronder zie je ook een doopkaars en een oud cassettebandje met mijn stem toen ik zelf kind was erop. Het is me een raadsel hoe die in de bewaardoos is terechtgekomen!

babyboek

kaartjes

 Kleertjes en knuffels

Er zitten behalve de eerste pyjama, ook andere kleertjes in. Het roze jurkje op de tweede foto mocht bijvoorbeeld niet weg van mijn dochtertje toen ter tijd, ze was gek op dat jurkje dus hup, ging de doos in. Er zitten weinig knuffels in de doos doordat de drie kinderen hun favoriete knuffels nog steeds in hun eigen kamers hebben staan. Toch is het konijntje hieronder daar de uitzondering op. Die is bij de drie kids erg geliefd geweest maar hij is ook door alle drie een beetje ‘vergeten’ met de jaren!

eerste pyjama
Eerste pyjama en romper met een tekening die ik had gemaakt

jurkje

 

baby bewaardoos
kleertjes, het konijntje en een briefje waarin staat wat er allemaal in de bewaardoos zit 🙂

Hebben jullie ook een baby herinneringsdoos?

Vergelijkbare berichten

13 reacties

 1. Fantastisch, zo’n geboortedoos! Ik heb voor mijn kindjes geen doos, maar een ‘One Line a Day Diary’ waar ik elke dag iets opmerkelijks wat ze deden of zeiden in schrijf.

 2. Ja, ik heb op zolder drie grote dozen staan.

  De kaartjes van hun geboorte, de doopkleertjes, de eerste kleertjes en schoentjes.

  Ze hebben ook een speelgoedkist met hun naam erop, ik wil graag dat die kist, als ze niet meer als speelgoedkist dient, hun schatkistje zal worden.

  1. Leuk hoor. Ik heb zelf weinig uit mijn eigen kinderjaren – leuk dat steeds meer mensen bewaardozen hebben voor hun kinderen.

 3. Wat leuk! Ja, ik heb er ook zo eentje. Een houten kist gemaakt door een vriendin in de stijl van het geboortekaartje, gekregen als kraamkado. Echt een superleuk kado.

 4. Daar zeg je me wat! Ik zou eerst de dozen eens moeten opgraven. In ieder geval zit er een kraamdagboek in, dat weet ik zeker.

 5. Wij hebben hier drie grote plasticboxen staan voor hun allemaal 1. Voor hun alle drie heb ik een super leuk fotoalbum gemaakt van voor de bevalling (zwanger) en na de bevalling tot 1 jaar. En daarna heb ik gewoon 1 boek met van alles. Alles foto;s heb ik wel voor ze op een stick staan.

  Van alle drie heb ik de geboorte pakjes bewaard. En het verslag van de kraamzorg. Verder allemaal leuke werkjes. En… Ik zou er echt weer eens in moeten duiken wat er verder allemaal inzit. Ik ben wel selectief niet alles komt in de boxen.

 6. Wow wat een gave dingen zitten er in! Ik heb wel een doos met kleertjes en babyboeken enz. én er zwerven ook gewoon nog dingen door huis, maar als ik dit zo zie wil ik ook een doos per kind 😀

 7. Wat super leuk om dit samen met de oudste te kunnen bekijken nu hij er ook besef van heeft
  Sowieso een super leuk idee zo’n baby bewaar doos 🙂

  1. Het lijkt me ook leuk wanneer de kids volwassen zijn en dat ze het aan hun kinderen laten zien 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.