Ga naar de inhoud
Home » Games: Mario Party 10 voor de Wii U

Games: Mario Party 10 voor de Wii U

Leuke games

Zoals jullie misschien weten ben ik een enorme Mario-gek. Ik speel elke dag op de Wii U of de 3DS, en sinds ik het spel Mario Party 10 heb, zit ik er al helemaal vaak op. Mijn broertje is er niet zo gek van als ik, maar hij kan er wel heel fanatiek van worden 😉 Hier mijn recensie over Mario Party 10 voor de Wii U!

wii u super mario
Mario Party 10 voor de Wii U

Mario Party

Mario Party is niet heel erg veranderd sinds Mario Party 9. Je speelt niet met de Gamepad, hoewel dat wel kan in een Bowser Party waar ik later wat over ga vertellen. Je zit in een auto, met de 2, 3 of 4 spelers die meedoen. Je gooit een dobbelsteen en de hoeveelheid die je gooit is de hoeveelheid plaatsen die je op moet schuiven. Je kan ook verschillende dobbelblokken winnen. Bijvoorbeeld een dobbelblok waar je alleen 4, 5 of 6 mee kan gooien. Of een dobbelblok waar je alleen 0 of 1 mee kan gooien.

Het doel is om uiteindelijk de meeste Mini-sterren te verzamelen. Je kunt Mini-sterren verdienen op de route, of je kunt ze winnen in minigames. Als je het eindpunt hebt gehaald dan zijn er ook nog bonussterren. Die kunnen nogal frustrerend zijn.. Als je 9 Mini-sterren meer hebt dan de 2de plek, en dat dan degene met de 2de plek op het laatst nog even 10 bonus Mini-sterren bijkrijgt… Soms werken ze ook wel in je voordeel. Je kunt ook bonussterren uitzetten, maar dat doe ik nooit.

Je kunt ook een Munten uitdaging doen! Dan speel je verschillende Minigames en probeer je in 3, 5 of 7 minigames zoveel mogelijk Munten te verdienen. In de laatste minigames kun je 2 keer zoveel munten verdienen. De minigame wordt bepaald door de speler op de laatste plaats. Je kunt ook gewoon losse Minigames spelen in de Mario Party Categorie.

MiniGame

Bowser Party

Je kunt ook een Bowser Party doen. Je kunt spelen als Bowser met de Gamepad, of als Team Mario met de Wii Afstandsbediening. Als Team Mario probeer je met je team zoveel mogelijk te gooien zodat je bij het einde komt. Ieder Teamlid gooit 1 keer. Dan kom je op een getal uit. Als je met je team bijvoorbeeld 5, 6, 6 en nog eens 6 hebt gegooid dan kom je uit op 23.

Bowser Party

Bowser krijgt 4 Dobbelblokken. Als hij dan bij elkaar 23 of meer gooit dan komt hij bij Team Mario, zo niet dan heeft hij 1 keer de kans om te hergooien. Als Bowser dus wel bij Team Mario aankomt dan is het tijd voor een Bowser Minigame. Bij een Bowser Minigame probeert Bowser zoveel mogelijk hartjes van team Mario weg te krijgen. Je hartjes zijn je levens. Onderweg kun je er meer tegenkomen als team Mario, maar als ze op zijn… dan kun je niet meer mee spelen totdat je team weer hartjes verdient voor je.

Team Mario, je wint als:
Je bij het eindpunt aankomt zonder dat al jouw teamleden worden uitgeschakeld door Bowser.

mario party 10
Jammer Team Mario!!

Bowser, je wint als:
Je het hele Mario team uitschakelt met behulp van Minigames en Boobytraps.

Bows

Amiibo Party

amibos

Als je een Amiibo hebt, dan kun je dit ook spelen! Let op, je kunt niet met alle Amiibo’s op elke game spelen, je moet dus goed kijken welke op welke game kan. Je probeert sterren te verzamelen. Sterren kun je betalen met de munten die je onderweg tegenkomt of de munten die je verdient in Minigames. Er vindt elke beurt een Minigame plaats. Degene die aan het eind van de 10 beurten die je speelt de meeste sterren heeft, wint. Als er spelers gelijk staan in sterren dan gaat het om de muntjes. Te gek!

Bowser

Nog meer?

En zelfs dat was nog niet alles. Er zijn ook bonus games, en je kan ook nog uitdagingen voltooien voor Party punten! Party Punten zijn ook te verdienen in Minigames en Parties. Je kunt je Party Punten besteden in Toads Kamer. Daar kun je bijvoorbeeld meer personages kopen voor 600 Party Punten, of Muziekjes. Je kunt in Toads Kamer ook foto’s maken van personages die je oók hebt gekocht in Toads Kamer!

mario party 10

Mijn Mening

Ik vind dit echt een geweldig spel. Ik speel zelf altijd als Toad, Maar er zijn nog veel meer personages! Ik zou, als ik dit spel een cijfer zou moeten geven van 1 tot 10, een 10 geven!!! Ik vind dit spel echt geweldig!

Heb jij dit spel ook is gespeeld? Wat vind je ervan? Of wil je het misschien heel graag hebben? Ik ben benieuwd!

2 reacties op “Games: Mario Party 10 voor de Wii U”

  1. Haha ik zit je blog te lezen en naast me zitten 2 kids te stuiteren! Mama die wil ik!!
    Haha, helaas hebben we een wii, en geen wii U. Wij hebben Mario Party 9, ook een super leuk spel inderdaad met veel leuke mini games 🙂

    1. Haha leuk. Wij hebben de Wii U nog niet zo lang. Eerst ook een Wii. En ik zie niet echt toegevoegde waarde behalve dat je met Amiibos kunt spelen maar dat zullen de jongens hier niet met me eens zijn geloof ik 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »