Ga naar de inhoud
Home » Top 10 Leukste Huisdieren

Top 10 Leukste Huisdieren

Hoi allemaal, ik was vorige week op kamp. Het was super leuk! Maar nu ben ik dus terug dus ga ik een top 10 schrijven…een top 10 leukste huisdieren! Ik hou echt heel erg veel van dieren en ik krijg binnenkort ook een huisdier of eigenlijk twee. Twee katten! Daar ben ik heel erg blij mee want huisdiertjes zijn zo leuk! Willen jullie ook een huisdier?

Kat

Ragdoll kitten
Blue Point Mitted Ragdoll – In slaap gevallen in mijn tas 🙂

Ik vind katten echt heel erg leuk en mooi en schattig! Ik vind katten zo bijzonder omdat ze een heel eigen karakter hebben. Katten zijn ook echt goede huisdieren want sommige kattenrassen zijn rustig en sommige juist druk en dan kan je kiezen wat voor ras met wat voor karakter het beste bij je past. Ik had ook een top 10 gemaakt van de leukste rassen! Je moet wel de kattenbak schoonmaken en dat lijkt mij wat minder maar goed, dat hoor erbij!

Cavia 

Vet coole cavia (c) rspca-woaw via Flickr.com
Vet coole cavia (c) rspca-woaw via Flickr.com

Cavia’s zijn zo schattig! Je hebt ze in allemaal verschillende kleurtjes en met allemaal verschillende soorten vacht maar ze zijn allemaal even lief! Je kan leuk met ze spelen en het lijken mij gewoon hele leuke huisdiertjes. Je moet ze ook borstelen en dat is heel leuk. Ze zijn dus heel lief want ze doen je bijna nooit pijn, zolang je ze goed verzorgt natuurlijk maar dat is wel makkelijk.

Papegaai

Super intelligent via Wikipedia
Super intelligent via Wikipedia

En dan vind ik eigenlijk de grijze roodstaartpapegaai heel gaaf en intelligent! Ik zou er echt wel één willen als huisdier want ze zijn zo grappig! En ze hebben echt super vette veren want ze zijn helemaal grijs maar de staart is rood. En ze zijn dus heel slim: een keer zagen mijn broertje en ik zo een papegaai en dan ging mijn broertje met zijn fles water schudden en dan deed de papegaai hetzelfde met zijn voerbakje! Dat was heel cool. Een roodstaartpapegaai kan ook goed leren praten!

Axolotl

Zo bijzonder (c) alpha via Flickr.com
Zo bijzonder (c) alpha via Flickr.com

De axolotl heeft zo’n gaaf uiterlijk, een beetje buitenaards! Hij heeft alleen wel best een rare naam. Ik vind een axolotl echt een hele coole en mooie salamander (ze komen uit Mexico).

Ze leven lang en ze hebben een aquarium nodig, een volwassen axolotl wordt ongeveer 30 cm lang! Je moet ze niet in eenzelfde aquarium doen als vissen want die eten ze op. Ze eten kleine visjes, insecten en soms zelfs jonge axolotls, dat vind ik echt zielig. En alles wat ze eten moet leven, anders eten ze het niet. Axolotls worden zelf alleen gegeten door grote roofvissen. En jonge axolotls eten vooral watervlooien en plankton. Zorgen voor een axolotl is helemaal niet moeilijk. Een axolotl als huisdier lijkt mij echt mega gaaf!

Vis

Mooie kleuren (c) protographer23 via Flickr.com
Mooie kleuren (c) protographer23 via Flickr.com

Kleine visjes, grote visjes, dikke visjes, lieve visjes, kleurrijke visjes of juist niet, ik kan uren naar visjes kijken! Ik vind bijna alle vissen echt prachtig, behalve de blobvis ;). Vissen zijn alleen niet heel speels natuurlijk, dus als je wilt spelen met je huisdier, past een vis niet echt bij jou.

Maar ik zou zeker wel een mooie vis als huisdier willen. Het aquarium schoonmaken lijkt mij niet zo moeilijk en verder hoef je ze alleen maar te voeren en dat soort dingen die elk huisdier nodig heeft. Als je niet zo goed voor je vissen zorgt gaan ze snel dood. Het is voor vissen wel fijn om een zo groot mogelijk aquarium te hebben zodat ze lekker de ruimte hebben. Je moet wel heel erg oppassen want niet alle vissensoorten mogen bij elkaar dus altijd eerst even checken want sommige vissen eten andere vissen enzo!!

Landschildpad

schildpad

Er zijn heel veel verschillende landschildpadden dus ik zou niet weten welke ik zou moeten kiezen, maar ik zou er één kiezen die niet per se heel veel ruimte nodig heeft en dus eentje die op het land kan want een waterschildpad kan je niet op je schoot nemen of zo. Je kunt er meerdere in huis nemen maar alleen is ook goed. Je moet wel oppassen want de vloer in je huis is vaak te koud voor een landschildpad en dan kunnen ze ziek worden. Je kunt ze niet zomaar “los” in huis houden. Je moet dus het liefst een ruim terrarium hebben en een warmtelamp kopen waar ze onder kunnen en een fijn hoekje voor ze maken waar ze zich kunnen terugtrekken.

Ik vind het hele mooie diertjes. Ze zijn wel heel verschillend want ze hebben allemaal iets anders nodig. Ze zijn herbivoor en eten meestal groenten en fruit zoals andijvie, sla, banaan en appel. Het beste kun je bij de dierenwinkel vragen wat jouw soort schildpad precies nodig heeft. Ze bijten helaas wel best vaak en als ze groot zijn soms ook best wel hard. Ze kunnen heel oud worden, wel 80 jaar!

Konijn

konijn huisdier

De konijn staat pas op plaats zeven omdat het zulke gevoelige huisdieren zijn. Ze zijn best wel kwetsbaar en helaas gaan ze daarom ook snel dood. Maar ze blijven natuurlijk wel  schattig en makkelijk om te verzorgen. Ze hebben een groot hok nodig waar ze lekker de ruimte hebben om te bewegen en ze hebben een droge en tochtvrije omgeving nodig.  Konijnen hebben veel beweging nodig. Ze zijn ook slim en sociaal. Ze willen niet alleen zijn, daarom is het beter om er twee (liever vrouwen want mannen gaat misschien vechten) of meer in huis te hebben. Ze kunnen ook goed samen met cavia’s.

Ze vinden het echt niet fijn om opgetild te worden en kunnen je dan ook best pijn doen, maar ze houden er wel van om geaaid te worden. Probeer ze  niet op te tillen want hun achterpoten zijn zo sterk dat het gevaarlijk voor ze kan zijn (ze kunnen zelfs hun rug breken als ze ermee gaan tegenspartelen) en je moet ze ook zeker niet bij hun nekvel of oren optillen. Konijnen zijn ‘s nachts vaak wakker en overdag juist aan het slapen of uitrusten! Mij lijken het op zich best wel een leuke huisdieren!

Vogelspin 

Niet zo gevaarlijk (c) Erik van Roekel via Flickr.com
Niet zo gevaarlijk (c) Erik van Roekel via Flickr.com

Vogelspinnen lijken mij ook leuke huisdieren, want ze zien er zo gaaf uit! Je kunt jammer genoeg niet heel veel met ze doen. Ze hebben meestal een best groot terrarium nodig met een schuilplaats erin en het moet er meestal wel warm zijn. Maar dat hangt natuurlijk van de soort af en waar die soort vandaan komt. Er zijn maar weinig vogelspinnen giftig en dan is heel vaak het gif niet eens dodelijk voor mensen, maar wel pijnlijk.

Qua voeding is het zo dat vogelspinnen kleine dieren (zoals kleine muizen) en insecten zoals krekels (die je ook fruit moet voeren anders is de krekel niet gezond voor de spin) eten. Je moet de beestjes die niet opgegeten zijn (belangrijk!) weer uit het terrarium halen. Dat met al die beestjes aan de spin voeren vind ik niet zo leuk dus daarom zou ik niet heel snel een vogelspin als huisdier willen maar verder lijkt het mij wel cool.

Hond

Een trouwe vriend (c) m_h via Flickr.com
Een trouwe vriend (c) m_h via Flickr.com

Honden zijn druk en blaffen veel en vooral grote honden vind ik er soms gevaarlijk uitzien. Maar als je een huisdier zoekt om mee te spelen, is een hondje toch wel leuk! Honden zijn ook heel erg trouwe vrienden! Hondjes kunnen bovendien ook heel schattig en aardig zijn! Uitlaten is leuk maar de poep opruimen niet! Toch moet dat wel want anders is het natuurlijk heel erg onbeleefd!

Maar verder kan een hond als huisdier wel leuk zijn. Als je een groot huis hebt dan kan je hond ook een waakhond zijn. Voor honden is het sowieso het fijnst om een beetje een grote tuin en lekker de ruimte te hebben. Kijk maar op mijn top 10 honden naar de schattigste honden!

Witbuikegel

Klein egeltje via Wikipedia
witbuikegeltje via Wikipedia

En op de laatste plaats staat een witbuikegel! Ik moest er goed over nadenken, want er zijn nog zoveel andere diertjes om uit te kiezen! Dieren zoals kalfjes en pony’s (maar dat is niet echt makkelijk in de stad), maar ook dieren zoals wandelende takken of rupsjes! Maar ik vind witbuikegels wel leuk omdat ze gewoon schatjes zijn! Ik vind het één van de schattigste dieren ter wereld! Ze zijn heel klein en wegen van maar 250 tot ongeveer 600 gram.

Ze hebben beweging nodig en zijn vriendelijk want ze bijten nooit, echt maar heel soms. Ze geven je wel een kleine waarschuwing als ze echt even rust willen. Verder is tam maken makkelijk, je kunt de diertjes alleen of samen in huis houden. Nou teminste vrouwtjes kun je samen in huis houden, maar als je meerdere mannetjes in huis neemt gaan ze meestal vechten.

Bedankt voor het lezen en veel plezier met een huisdiertje kiezen dat bij je past!

5 reacties op “Top 10 Leukste Huisdieren”

  1. Ik wilde ook nog zeggen of je naar me blog wou kijke. meandfashion4ever Zonder spaties. OW jaa wil je lezen het kop je kamp en als je tegen de andere drie kinderen waar ik over schreef aan hun wil zeggen dat ik ze. Nooit zou vergeten en dar mee bedoel ik dat.

   Jou
   Aksel
   Rutger
   Samantha

   Jullie 4 nooit zou vergeten jullie zullen in mijn hart blyven. Als je dat aan. Hun 3 wil vertelle Ps ik vind Rutger leuk maar ik heb het nooit durven vertelle. Als je aub aan Rutger wil vertelle. Dat heli. Haar leuk vind dan weet hij tenminste iemand is die hem leuk vind :(( ik kga jou en Rutger ephet meest missen xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »