Zootropolis recensie
| |

Win| Zootropolis

Zootropolis was enorm leuk! Krumlov en ik komen net terug van de voorpremière en we vonden hem allebei ontzettend leuk (veel en veel leuker dan verwacht). Zootropolis staat al een tijd op de wenslijst maar omdat de film pas aanstaande woensdag, op de 17e, in de bios zou komen stond er helemaal geen bios-bezoek op het programma voor vandaag. Maar Zoonlief is een weekend weg met scouting en Dochterlief is bij d’r papa dus het was tijd voor een potje quality time met Krumlov – zo vaak zijn we niet alleen met zijn tweetjes. Bleek dus Zootropolis vandaag als voorpremière te draaien. Nou, toen wisten we het wel!

Het was wel grappig want de film was nog geen tien minuten bezig en toen fluisterde Krumlov: “ik vind hem nu al geweldig!” 🙂

Een moderne dierenwereld

De film speelt zich af in een moderne dieren-wereld. Geen mens te bekennen maar de dieren hebben menselijke eigenschappen. Judy Hopp is een konijn (een hele schattige met enorme paarse kijkers). Ze woont met haar ouders en enorme familie op het platteland maar ze droomt al sinds ze een klein kind/konijn is ervan om politie agent te worden in de grote stad, Zootropolis. Dat wordt niet erg serieus genomen omdat bij het politiekorps voornamelijk hele ‘stoere’ dieren zitten zoals neushoorns, buffels en olifanten. Nooit een konijn in ieder geval!!

Dankzij het nietsontziend doorzettingsvermogen van Judy lukt het haar ook echt om politieagent te worden en naar Zootropolis te verhuizen. Zootropolis is een moderne stad waar alle dieren, groot of klein, prooidier of roofdier, vreedzaam samenleven maar de laatste tijd is er iets geks aan de hand. Meerdere dieren zijn verdwenen en er gebeuren onverklaarbare dingen. Judy gaat met behulp van een sluwe vos, Nick Wilde, het mysterie proberen op te lossen en proberen te bewijzen dat ze wel degelijk een goede aanwinst is voor het politiekorps.

ZOOTOPIA

Grappige film, sympathieke personages

Zowel Krumlov als ik vonden hem echt heel tof. Zootropolis is hartstikke grappig en de personages zijn leuk. We hebben een paar keer enorm in een deuk gelegen 🙂 Er zijn ook veel kleine details die leuk zijn: let bijvoorbeeld op de reclame affiches in de stad en op de dvd’s die de verkoper verkoopt op de zwarte markt. Ook de verwijzing naar The Godfather is leuk!

Maar daarnaast is Zootropolis ook wel erg mooi omdat het thema (helaas) erg actueel is. De verschillende groepen kunnen het goed met elkaar vinden maar naar aanleiding van een incident gaan ze elkaar toch wantrouwen en terugvallen op domme vooroordelen. Hoezo zou een vos nooit vrienden kunnen zijn met een konijn?

Over het algemeen ben ik nooit zo gecharmeerd van boodschappen in films, van die films met een moraal maar ik vind dat Zootropolis een mooi en heel belangrijk boodschap meegeeft aan de kijker. (wat dat betreft zouden misschien juist volwassenen naar die film moeten – die hebben de boodschap harder nodig dan de kids ;))

Wij hebben de film in 3D gezien en dat zorgde zo nu en dan voor een leuk effect maar Zootropolis is wat mij betreft een film die helemaal geen 3D nodig heeft.

Wij hebben de Nederlandse versie gezien en dat vond ik ergens wel een beetje jammer omdat de stemmen in de Engelse versie door leuke acteurs worden gespeeld maar de Nederlandse versie was gewoon prima, niets op aan te merken.

Alles bij elkaar wel vind ik Zootropolis echt een van de betere animatie films die ik de laatste tijd heb gezien. En dat vindt Krumlov ook, moet ik doorgeven van hem 😉

ZOOTOPIA

Algemene info

Regie: Byron Howard (Tangled) en Rich Moore (Wreck-It Ralph)

Stemacteurs (OV): Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Shakira

Stemacteurs (NL): Leonoor Koster, Alexander de Bruijn, Simon Zwiers, Jeske van de Staak

Speelduur: 108 minuten

ZOOTOPIA

Winactie

Deze winactie is helaas verlopen! Gefeliciteerd Ilsiee prins!

Vergelijkbare berichten

10 reacties

 1. Ik zou graag met mijn zoontje van 7 jaar willen gaan. Hij is “boos” op me omdat we niks meer samen doen sinds hij ern zusje (9wk) heeft. Dus dit zou heerlijke quality time voor moeder en zoon zijn!

 2. Ik heb ‘m genoteerd. Lijkt me geweldig om samen met de jongste naar toe te gaan.

  Enne: wat vond je nou van mijn hunks?

  1. Ja ik denk dat je hem wel leuk vindt vooral wat de achterliggende gedachte betreft! Ik vond Jude Law wel goed maar de rest…..haha

 3. Ziet er fantastisch uit. Het is ongelooflijk hoe snel het is gegaan met het steeds beter worden van de graphics van die nieuwe films. Vroeger zagen die animaties er echt niet uit als je oude films terugkijkt. Laatst heb ik Jurassic Park gezien en ondanks dat het geen animatie film is zien zelfs die dinosaurussen er nep uit. Vroeger leken ze echt realistisch!

 4. Oh die film lijkt me inderdaad geweldig.

  We zagen een voorstukje toen we Mega MIndy versus Rox gingen kijken (oh help de kinderen hebben zelf gekozen!)

 5. Je review maakt me nieuwsgierig. Normaliter zie ik lieve echte mensen maar deze film klinkt als de moeite waard.

 6. Robin van Deelen schreef:

  Ben best benieuwd nu ik dit lees, kom graag in aanmerking

 7. Ilsiee prins schreef:

  Dat lijkt me een hele leuke film voor de kids! Een leuk uitje voor in de voorjaarsvakantie, ik doe graag mee om een kansje voor ze te maken!
  Natuurlijk volg ik jullie ook op FB..
  Fijn weekend
  groetje ilsiee

  1. Gefeliciteerd, je hebt de kaartjes gewonnen. Ik hoop dat jullie van Zootropolis zullen genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.