Ga naar de inhoud
Home » Wie is Austin Butler?

Wie is Austin Butler?

austin butler

Austin Butler staat midden in de spotlight sinds Baz Luhrmann’s langverwachte film Elvis gereleased werd. In de muzikale biopic vertolkt de Amerikaanse acteur de rol van Elvis Presley. Dat doet hij verbazingwekkend goed overigens maar waar kennen we Austin Butler eigenlijk van? Waar speelde hij eerder in, met wie date hij tegenwoordig en in welke films kunnen we hem binnenkort nog meer bewonderen?

Kindacteur met blonde lokken

Austin Butler is geboren in Anaheim, in het zuiden van Californië, op 17 augustus 1991. Hij werd ‘ontdekt’ door een managementbedrijf voor achtergrondacteurs (ja, dat is een ding) toen hij als 13-jarige nietsvermoedend rondliep op de Orange County Fair. Hij startte zijn acteercarrière al snel met kleine rollen in allerlei tv en kinderspul voor Nickelodeon en Disney. Denk aan series zoals Wizards of Waverly Place, Zoey 101, Hannah Montana en iCarly. Met zijn engelachtige uitstraling, blonde lokken (ja, Austin is eigenlijk blond) en volle lippen werd hij al snel in het hokje van ‘mooi koppie’ gestopt.

Over het algemeen zag je hem slechts één aflevering voorbijkomen. In Zoey 101 bleef hij maar liefst 10 afleveringen hangen en in Ned’s Declassified School Survival Guide nog veel langer, al was zijn rol daarin erg bescheiden. Hoe dan ook, hij vond het acteren wel erg leuk en nam in die tijd ook acteerlessen om zijn skills te verbeteren.

Van Disneyster naar Elvis
Aliens in the Attic

Via Broadway naar Elvis

Het kostte de jonge acteur moeite om de knappe boy image van de Disney/Nickelodeon rollen van zich af te schudden. Eerst maakte hij de stap van tv naar film. Tot 2011 had hij, met uitzondering van een rol in Aliens in the Attic in 2009, alleen nog voor het kleine scherm geacteerd. Met zijn rol als Peyton in Sharpay’s Fabulous Adventure – een Disney productie met Ashley Tisdale – komt daar verandering in.

In Hannah Montana

Daarna beginnen druppelsgewijs de ‘grote mensen rollen’ te komen. Rond 2014 speelt hij Chase in Arrow en in 2016 speelt hij samen met Lily Rose Depp een rol in Yoga Hosers. Het is pas in 2018, wanneer hij op Broadway staat in het stuk The Iceman Cometh, naast niemand minder dan Denzel Washington dat hij opgemerkt wordt als een serieus/goed acteur. Sindsdien gaat het snel. In 2018 speelt hij in Dude, een jaar later heeft hij een klein rolletje te pakken in Jim Jarmush’s The Dead Don’t Die en hetzelfde jaar speelt hij de creep op het paard in Tarantino’s Once upon a time in Hollywood. En nu dus de rol van zijn leven, Elvis.

In Once Upon a Time in Hollywood

Muzikaal talent

Austin zingt zelf de liedjes van de jonge Elvis in de film! Hij is dan ook heel muzikaal – hij zingt en speelt piano en gitaar. Voor zijn rol heeft hij wel veel zanglessen en zangcoaching gekregen. Het is niet even een klein rolletje, hij heeft zich twee jaar moeten voorbereiden. De opnames hebben ook nog eens lang stilgestaan als gevolg van corona dus alles bij elkaar heeft Butler circa 3 jaar in een Elvis-bubbel geleefd in Australië waar de film opgenomen werd, ver van zijn vrienden en familie.

Een wereld na Elvis
In Elvis

Privéleven

Butler heeft een oudere zus, Ashley. Toen hij 23 jaar oud was, overleed hun moeder helaas aan kanker. In een interview vertelde hij dat het dezelfde leeftijd is als Elvis was toen hij zijn moeder verloor.

Qua liefdesleven was het lange tijd niet heel spannend want hij was bijna 10 jaar samen met actrice Vanessa Hudgens (2011-2020). Tegenwoordig date hij met model Kaia Gerber.

En nu?

We verwachten dat we na deze doorbraak als Elvis nog heel veel van Austin Butler zullen horen. Misschien dat hij zelfs een Oscar voor zijn rol binnen zal harken…Wat denken jullie?

Sowieso kunnen we hem over een tijd als Feyd-Rautha Harkonnen zien in Dune: part two. Daarnaast speelt hij één van de hoofdrollen in de miniserie Masters of the Air dat op televisie te zien zal zijn. Ze zijn nog bezig met het filmen van de oorlogserie.

Heb jij Elvis al gezien? Wat vond jij van Austin Butler als the King?

3 reacties op “Wie is Austin Butler?”

  1. Ik vind de film geweldig en ik ben groot fan van austin butler in Ales waar hij in heel gespeeld is goed ik wou die keer naar Nederland kan komen en niet in de groot stede maar net zo Ales ben den Bosch Eindhoven Boxtel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »