treinreizen in Europa
|

Choo-Choo voor je internationale treinreizen

Onlangs ging het online platform Choo-Choo in de lucht, of op de rails eigenlijk, voor het boeken van internationale treinreizen in Europa. Zoals je wellicht al weet, zijn wij in huize SRSCK fervente treinreizigers. Sinds 2013 reizen we vrijwel alleen nog met de trein. Deze manier van reizen is behalve duurzaam ook gewoon erg prettig. Tijdens de reis kun je lekker bewegen en genieten van de landschappen die je voorbij ziet komen waardoor de reis een avontuur op zich wordt.

Voordelen en nadelen

Wat ik persoonlijk erg fijn vind, is dat je meestal in het centrum van een stad aankomt en niet nog eens vanaf het vliegveld de stad in moet. Mensen denken bij een treinreis vaak aan een stedentrip maar er zijn ook veel leuke treinbestemmingen in de natuur. Heerlijk!

Minder leuk is het samenstellen van je reis. Ik ben er geniaal in (mag je dat zeggen van jezelf?) en heb er echt lol in. Ik kan avonden lang puzzelen tot ik de perfecte aansluitingen heb gevonden om vanuit bijvoorbeeld Den Haag in Kroatië te geraken. Ik begrijp dat niet iedereen dat leuk vindt. Vaak is het boeken van een treinreis zelfs zo’n obstakel voor de reiziger, dat er toch teruggevallen wordt op het vliegtuig of de auto. Daarom is Choo-Choo in het leven geroepen. Duurzaam reizen zonder gedoe!

internationale treinreizen

Wat is Choo-Choo?

Choo-Choo is een platform waarop je treinreizen naar verschillende bestemmingen in Europa op een eenvoudige manier kunt boeken. Op de nieuwe website zijn de bestemmingen direct en op overzichtelijke wijze te boeken, zowel overdag als met de nachttrein. Tot nu toe was ik zelf onze trajecten regelmatig aan het combineren met drie sites naast elkaar, NS Internationaal, de Franse Sncf en de Deutsche Bahn. Hoe fijn is het om alles van A tot Z op één site te kunnen regelen?!

De oprichters van Choo-Choo hebben beiden ervaring als duurzame ondernemers in de reisbranche: ‘Dankzij onze ervaring met treinreizen weten we voor elke bestemming wat de optimale route is, qua reistijd en prijs. Via Choo-Choo kunnen daar nu meer mensen van profiteren’. Zelf heb ik Choo-Choo nog niet uitgeprobeerd maar vooralsnog lijkt het platform mij een welkome toevoeging voor de (wannabe) treinreiziger!

Bestemmingen

Choo-Choo biedt (nog) niet alle bestemmingen aan. De eerste zes aangeboden bestemmingen zijn: Bazel, Milaan, München, Rome, Venetië en Zürich. Tip van mij: vanuit Venetië kun je moeiteloos door naar Slovenië, één van mijn eigen favoriete bestemmingen in Europa.

Zou jij gebruik maken van een platform zoals Choo-Choo of ben je geen fan van internationale treinreizen?

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. In het kader van duurzaam reizen is met de trein inderdaad een goed alternatief. Ik reis zelf heel weinig met de trein, deels omdat ik het voor vakanties teveel een gedoe vind, in de zin van overstappen, treinen halen enz. maar ook omdat het voor mijn werk geen alternatief is.

  2. Ik mis even wat het grote voordeel is van Choo-Choo ten opzichte van bijvoorbeeld de Thalys of andere internationale treinmogelijkheden? Wel dat het duurzamer is lees ik. En ik lees het al, het is meer een platform waar je al het aanbod op vindt zodat je niet allerlei sites naast elkaar hoeft te hebben. Dat klinkt zeker handig. Fan van het vliegtuig ben ik even nog niet (door Covid, maar ook vanwege de impact op het milieu. Maar ja, als we straks eindelijk weer naar Indonesië gaan, dan wordt het wel het vliegtuig) dus ik kan mij zeker voorstellen dat ik hiernaar zou kijken. Voor onze huidige vakantiebestemming (Zuid-Frankrijk tegen de Pyreneeën aan) heb ik al begrepen dat er helaas geen optimale verbinding is.

    1. Wij gaan elk jaar met de trein naar Frankrijk, op het moment dat je in Parijs bent dan heb je eigenlijk enorm veel verbindingen alle kanten op. Ook voor Zuid-Frankrijk. Er zijn bijvoorbeeld ook meerdere nachttreinen, waaronder eentje naar Toulouse en eentje naar Narbonne. Wij nemen die naar Nice vaak.

  3. Wat een handige site is dit. Ik boek altijd rechtstreeks bij de trein maatschappij.

  4. Laatst nog gekeken of we naar Zuid-Spanje konden met de trein, maar jeetje wat een gedoe zeg! Benieuwd of Choo-Choo een en ander makkelijker kan maken. Venetië lijkt me helaas te druk, maar dat heb ik voor het prachtige Slovenië wel over 😀

  5. Claire schreef:

    Je hebt mij enorm geïnspireerd! Ik probeer manlief nu ook te overtuigen van het maken van een treinreis. Ik ben de auto zoooooo zat! Haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.