Kaia Gerber voor Wang

Wie is Kaia Gerber

Sinds het aprilnummer van de Franse Vogue uitkwam, met Kaia Gerber en haar moeder op de cover, staat deze 14 jarige dame in de spotlights. Maar wie is de mooie brunette?

Kaia Gerber en Cindy Crawford
Vogue France april 2016 © Mario Testino

Kaia Gerber is de dochter van een van de beroemdste topmodellen uit de jaren ’90: Cindy Crawford. Papa is zakenman Rande Gerber. Cindy was eerst  getrouwd met Richard Gere. Na haar scheiding hertrouwde ze, in 1998, met Gerber. Ze zijn dus al een behoorlijke tijd samen. Kaia is geboren op 3 september 2001.

Kaia’s volledige naam is Kaia Jordan Gerber. Ze heeft een oudere broer die ook al eens voor de camera gestaan heeft: Presley Walker. Je ziet hem ook voorbijkomen in de Vogue editorial van april. Broerlief wilt fotograaf worden.

Met broer Presley voor CR Fashion Book (c) Bruce Weber
Met broer Presley voor CR Fashion Book © Bruce Weber

Kaia Gerber Vogue Italia
Voor Vogue Italia © Steven Meisel

Kaia is 1.68 m. Ze heeft al eerder modellenwerk gedaan, waaronder een Young Versace campagne op 10-jarige leeftijd. Ze heeft nu al voor de lens gestaan van enkele van de grootste fashionfotografen zoals Mario Testino en Steven Meisel. Ze is ingeschreven bij Viva Model Management, eerder zat ze bij IMG Models het bureau van enkele van de beroemdste modellen van het moment zoals Kate Moss, Karlie Kloss en Gigi Hadid.

Voor Young Versace SS2012 © Mert Alas and Marcus Piggott
Voor Young Versace SS2012 © Mert Alas and Marcus Piggott

Ook is ze (samen met o.a Anna Ewers en Aluna George) een van de gezichten van de Alexander Wang campagne SS2016, geschoten door niemand minder dan Steven Klein.

Sinds de Vogue editorial, geschoten door Mario Testino, is Kaia Gerber gebombardeerd tot doppelgänger van haar moeder. Ik vind het zelf eerlijk gezegd wel meevallen al lijkt dat op het eerste gezicht wel zo, voornamelijk door het haar en de ellenlange benen, maar als je goed kijkt…En ze mist de trademark van haar moeder: de moedervlek. Broer Presley heeft die trouwens wel!

Kaia Gerber
In Teen Vogue December/Januari 2015/2016

Je kunt Kaia volgen, samen met een kleine 460 000 volgers, via haar Instagram account.

Update 2022: dit artikel is oorspronkelijk in 2016 geschreven. Kaia was toen nog niet erg beroemd. Dit is nu wel anders. Zij is één van de bekendste modellen van haar generatie. En ze date Austin Butler. Ook leuk om het verschil in volgers te zien, toen we dit schreven had ze 460 000 volgers en inmiddels zijn dat er ruim 8 miljoen!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

    1. Jawel en veel langer zal ze nu ook niet meer worden. Ach, een van de voordelen van ‘de dochter van’ zijn denk ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.