Ga naar de inhoud
Home » Win een mondkapje met mooie illustratie (gesloten)

Win een mondkapje met mooie illustratie (gesloten)

win een mondkapje

Drie keer raden welk artikel op het moment het meest wordt gelezen op Srsck.com? Juist ja, de post uit mei met de 20 leukste mondkapjes. Begrijpelijk want sinds 1 juni zijn niet-medische mondkapjes verplicht in het ov. Inmiddels is zelfs in de meeste landen van Europa een (gedeeltelijke) mondkapjesplicht. Wie op vakantie gaat wil natuurlijk nog even een mooi mondkapje scoren. Wij mogen 2x een heel tof mondkapje van Fash-On weggeven dus scroll even omlaag om te zien hoe je kans maakt.

Unieke illustraties

De handgemaakte mondkapjes van Fash-On worden in Nederland door een MVO atelier gemaakt. Ze hebben een ‘essentials’ en een ‘originals’ collectie. De originals vind ik persoonlijk superleuk. Ik heb zelf ook een mondkapje uit die collectie gekocht #nospon.

De illustraties voor de originals worden speciaal voor Fash-On ontworpen door Nederlandse kunstenaars. Zelf draag ik die met de duifjes (die kun je ook winnen). De oranje straps zijn leuker dan zo’n saaie zwarte of witte en ze zitten comfortabel.

De mondkapjes zijn gemaakt van zacht dubbellaags (100%) katoen. Ze zitten lekker. Sommige stoffen zijn namelijk veel te warm. Ik heb een mondkapje gekocht, helemaal uit Canada laten komen (mag best, het is gewoon een heel mooi mondkapje haha), en die gaat mooi de kast in tot de winter. Ik had hem laatst op in de tram en dacht echt dat mijn gezicht wegsmolt van de hitte 🙂

Win win win (gesloten)

Deze winactie is voorbij. Je kunt niet meer meedoen. De winnaars hebben per mail bericht ontvangen.

Voor de winactie mogen we twee mondkapjes uit de originals collectie weggeven: Better Times met bloemetjes naar een ontwerp van Guus van Lamoen (foto helemaal bovenaan) en Lovely Doves met duifjes naar een ontwerp van Laurie van Houts (hierboven).

Wil je 1 van de 2 Fash-On mondkapjes winnen? Vertel ons hieronder (of op Instagram) wat je het meeste mist uit de pre-corona tijd. That’s it!

*** Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je in Nederland te wonen ***

Niet gewonnen maar wil je zo’n leuk mondkapje hebben? Met de unieke kortingscode SRSCK10 krijg je 10% korting op je bestelling.

De winactie loopt tot en met vrijdag 7 augustus. De winnaar ontvangt een e-mail van ons. Let er dus op dat er een correct e-mailadres achterlaten wordt! Succes!

110 reacties op “Win een mondkapje met mooie illustratie (gesloten)”

 1. Wat ik t meeste mis van de pre-coronatijd is de vrijheid om dichterbij te komen wanneer je daar behoefte aan voelt. Dus een knuffel van of voor een vriend(in), een arm om iemand heen die t moeilijk heeft, dat soort dingen

 2. Die kan ik binnenkort wel gebruiken, mooi zijn ze! Ik mis het meest ekker naar een festival gaan en natuurlijk het dichtbij komen bij andere mensen. Het spontane van op bezoek gaan is er ook wel af helaas.

  1. Het knuffelen van familie en vrienden, ik mis de spontaniteit van het intieme contact, je moet nu bij alles nadenken en ik ben afstandelijker terwijl mijn hart anders wil…

   1. Ik mis knuffelen met familie en vrienden en spontaan dingen doen. Afstand houden en alles maar gepland en voorbereid reserveren is helaas niet altijd makkelijk.

 3. Wat een beeldschone mondkapjes, die zijn geen ‘straf’ om te dragen, zo ga je fluitend de trein in!
  Ik mis het contact met oudere mensen, ik heb net een nieuwe onderbuurvrouw van 80 en die heb ik nog niet kunnen verwelkomen. Ook het contact met mijn oudere 80+ tantes mis ik, al het contact gaat nu via de telefoon maar krijg ik toch geen goed beeld hoe het echt met ze gaat.

 4. Ik mis de spontaniteit. Niet meer zomaar onbezonnen ergens heen gaan. Maar over moeten reserveren of over nadenken. Het afspreken met vrienden, een gezellig drukke verjaardag en zo zijn er nog genoeg dingen die ik mis.

 5. Ah maar die zijn tof! Ik mis vooral de gratis festivals die ik elk jaar met mijn vrienden bezocht, om daar lekker in het gras te hangen en naar muziek te luisteren.

 6. Eigenlijk alles wat eerst vanzelfsprekend was. Van knuffelen met mijn oma, samen met mijn partner boodschappen doen tot in de late uurtjes uitgaan in bomvolle cafe’s en op festivals staan.

 7. Mijn sociale contacten.
  Dansen. Als alleenstaande kan dit niet meer terwijl de activiteiten wel zijn opgestart maar met vaste danspartner.
  En vooral die knuffel en een arm om je heen.
  Balen dus.

 8. we behoren tot de risicogroep, we hebben een treinkaart maar daar maken we nu liever geen gebruik van, je ziet dat het toch veel te druk is en daar houden we nu toch echt niet van

 9. Wat ik het meeste mis is knuffelen met mijn familie en de vrijheid van spontaan afspreken. Wat ik zou kunnen missen is met warm weer in de trein zitten met een mondkapje op. Maar dat zou al een stuk aangenamer zijn met zo’n kek mondkapje 🙂

 10. om 08.00 in de ochtend naar de jumbo om afgeprijsde producten te kopen tegen voedselverspilling. Er staan 20 mensen bij de bak zonder 1,5 meter afstand. Daarom kom ik er nu niet.

 11. Het ergste vind ik dat ik mijn volwassen dochter niet mag knuffelen sinds de coronacrisis. Zij woont in een deel van het land met meer ziektegevallen en ik heb een verhoogd gezondheidsrisico en dat maakt het best moeilijk…
  Zo’n lief duifjesmondkapje zou ik wel willen winen 😍

 12. Wat ik het meest mis is het oude werken. Ik werk in de zorg waar nu allemaal corona maatregelen van toepassing zijn. Alleen maar goed maar vergt wel nieuwe gewoontes

 13. Contacten met mijn dierbaren 😔 vooral oma, elke dag zit ze alleen, zo zielig. Ik bel haar regelmatig en ze weet hoe whatsapp werkt (zo schattig)

 14. Ik mis vooral de ongedwongenheid. Spontaan naar een restaurant of museum gaan zonder vooraf een tijdslot te hoeven reserveren. Nu moet het allemaal zo bedachtzaam.

 15. Ik mis de vrijheid !

  Er zijn nu zoveel regels aan verbonden die tegen je gevoel zijn. Je eigen moeder , die in een verzorgingstehuis woont, mag je niet aan raken. En dan haar oogjes, ze begrijpt de regels wel maar haar lichaam zegt dat ze aangeraakt, geknuffeld en gekust wil worden.
  Wij staan ook met vochtige ogen aan de andere kant.

  En dan nergens meer spontaan op bezoek gaan bij fam. , vrienden, kennissen of collega’s
  Zelfs de normale dingen moet je nu eerst aanmelden. De lol gaat er snel van af.

 16. Wat ik het meest mis uit de pre-corona tijd, zijn onze (mijn zoon en ik) spontane tripjes naar Parijs en het kunnen bezoeken van voetbalwedstrijden van de Parijse voetbalclub PSG.

 17. Ik mis het meeste dat ik voorheen niet hoefde na te denken bij wat ik wilde ondernemen. Nu voel ik bij alles een ‘ja, maar’ en ‘is het wel veilig’ en onderneem ik dus veel minder dan voorheen.
  Ik vind je actie geweldig; helpt de zwarte uitstraling met zwarte kapjes wat opvrolijken! Vooral de Lovely Doves biedt een mooi statement.

 18. De spontane aanraking bij wie dan ook: een high-five, een hand, een schouderklopje, een arm om iemand heen wanneer diegene het nodig heeft. Zulke dingen zijn lastig in enkel woorden uit te drukken. Voor nu houden we het bij handkusjes en vertel ik vaker wat ik diegene gun!

 19. Het fysieke contact, ben iemand die heel vaak toch een hand geeft of soms wel eens een knuffel.
  Dat moet nu op een andere manier gedaan worden. Mimiek is nu mijn grootste vriend.

  Blijf gezond en hopelijk vinden ze er snel wat op

 20. Wat een leuke vrolijke mondkapjes, ik mis het meest de knuffels en kussen die je aan je dierbaren geeft (en krijgt). Het aller leukste mondkapje vind ik de: Better Times met bloemetjes. Kijk maar naar mijn mailadres.

 21. ik zit zonder werk vanwege mijn zwangerschap en corona.
  en ik zou er af en toe echt op uit willen, maar vermijd wel heel veel plaatsen. met een mondkapje zou dit het wel makkelijker maken

 22. Ik mis het meest het contact met mensen. Mijn familie, vrienden en collega’s. Vanaf half maart aan het thuiswerken. Dan wordt je wereld pas echt klein als je de hele dag thuis zit, niemand ziet en je ergens naar toe gaat alleen als het echt noodzakelijk is.

 23. Ik mis het ongedwongen met elkaar omgaan, niet nadenken over 1,5 meter, maar gewoon bij mijn moeder op bezoek in het verpleeghuis, een terrasje pakken met elkaar, ons zomerkamp met 75 kinderen dat dit jaar niet door kon gaan……. en zoveel meer.

 24. Ik mis het gevoel van zorgeloosheid. Geen zorgen over gezondheidsrisico’s, de economie en of het ooit weer zo wordt als het was. Ik mis de vrolijkheid van de lieve uitbater van het barretje waar wij graag onze koffie drinken; hij is nu bedrukt omdat hij zich zorgen maakt over zijn bedrijf. Ik mis de levenslust van mijn prachtige 90 jarige buurvrouw. Zij omringde zich met haar vrienden en vriendinnen en haar dagen waren druk en gevuld. Nu ziet zij amper meer iemand en komt ook niet meer zoveel buiten. Ik zal blij zijn als we allemaal weer voluit kunnen leven.

 25. Wat ik het meeste mis is het aanraken van mijn kinderen en kleinkinderen, zo tegennatuurlijk.
  Hoop dat de virus gauw vertrekt en nooit weer terug komt.
  Maar gelukkig heb ik mijn man, die maar een extra knuffel geven toch.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee voor een mooi mondkapje.

 26. Uit de pre-corona tijd mis ik het meest de maandelijkse knuffel, bij ons in de stad was er een groep die op een zaterdag van elke maand knuffels met een bloemetje uitdeelde, hopelijk kan dat weer snel! (voorkeur: Better Times met bloemetjes)

 27. Wat ik mis zijn de gezellige blokjes chocolade en chipjes waar ik van genoot als ik weer eens een te lange treinreis moest maken. Die lange treinreizen maak ik nu nog alleen duren ze nu nog veel langer…..

 28. ik mis de gewone dingen, gewoon even snel de supermarkt invliegen met kinderen zonder mandje of karretje, gewoon tanken over de grens zonder mondkap, maar tis zoals het is en dus maak ik graag kans op deze mooie mondkapje.

 29. Het allermeest mis ik het op mijn gemak boodschappen doen. Alles rustig uitzoeken en niet heel de tijd opletten of je niet te dicht in de buurt van iemand komt of dat je in de weg staat.

 30. meest mis ik een knuffel iets doen zonder te moeten reserveren en spontane dingen doen maar het is nu niet anders dus we moeten genieten met wat wel kan

 31. Ik mis er niets aan.. ik hield altijd al afstand, mensen komen vaak te dichtbij, vooral in de winkels. Ik ben chronisch ziek en ging al weinig naar buiten. Ik baal er wel van dat ik niet naar het theater kan voor De Chippendale en Australia’s Thunder From Down Under,mijn jaarlijkse uitjes. Een mooi masker, die met die duifjes vooral zou deze tijd een stuk gezelliger en leuker maken, zeker als het straks overal verplicht wordt een mondkapje te dragen i.p.v. alleen nog maar in het Openbaar Vervoer.

 32. Wat ik als knuffelmeid
  het meeste mist uit de pre-coronatijd
  is echte nabijheid.
  Gewoon even iemand zachtjes aanraken of een hand geven
  dat hoop ik snel weer te beleven.

  Met dit mooie mondkapje word ik ‘ter compensatie’ in het zonnetje gezet
  en beleef ik veel mooie draagpret!

 33. Ik mis het meeste het onbezorgde. Heb je zin om naar de film of om uit eten te gaan? Dan ga je gewoon zonder je zorgen te maken over de ventilatie of de 1.5 meter.

 34. Wat ik mis…gezelligheid, warme knuffels van vrienden. Elkaar hartelijk groeten, festivals, overvolle gezellige kroegen….kortom. Maar alles voor het goede doel. 🍀🤞

 35. Wat ik mis…gezelligheid, warme knuffels van vrienden. Elkaar hartelijk groeten, festivals, overvolle gezellige kroegen….kortom. Maar alles voor het goede doel.

 36. Super mooie mondkapjes! Het meeste mis ik dat je gewoon kon doen, zonder na te denken. Ik heb nu wel eens dat ik terug gefloten wordt, omdat ik iets vergeet te doen (handen desinfecteren, mandje pakken etc). Maar ik voel me gezegend, dat dit eigenlijk het enige is. Voor andere mensen is het misschien nog veel vervelender, deze tijd. Dus ik mag niet klagen. Ik reis veel met het openbaar vervoer, dus zo’n leuk mondkapje zou geweldig zijn.

 37. Ik mis knuffelen het meeste! Ik vind het zó lastig om vrienden en familie niet gewoon meer een knuffel te mogen geven!

  Voor al mijn OV reizen, doe ik graag mee met de actie!

 38. Wat een super leuke mondkapjes zijn dit vooral die met de bloemetjes. Zeker handig om altijd bij je te hebben en helemaal op de drukke plaatsen.
  Wat ik het meeste mis, is het spontaan doen van winkelen, op visite gaan bij vrienden of familie en het heerlijk uit eten gaan. Want overal moet je nu rekening meehouden, wil je uit eten dan moet je al vooraf reserveren. Met winkelen denken aan de drukte in de winkel en op visite gaan dat is er niet meer bij. Dat zijn toch wel de dingen die ik zeker heel er veel mis!!

 39. Gelukkig wordt het al een heel stuk minder, want veel mensen zien dat de maatregelen buiten alle proporties zijn. Toch zie ik nog steeds mensen die bang zijn. Ik mis de tijd dat deze mensen niet bang waren en vol energie en blij in het leven stonden. Ik hoop dat ze snel kunnen relativeren, want de risico’s zijn klein, zeker op dit moment, en weer gaan leven zoals voor Corona. Levensgeluk draagt bij tot een goede weerstand en dat is belangrijk voor iedereen.

 40. Ik mis het contact, lekker met vrienden bij elkaar komen, genieten op een vol terras of in een restaurant. Nu moeten we overal eerst bij nadenken. Doen we het, zo ja wat al het erg druk is? Ik zou graag zo’n mooi mondkapje voor mijn moeder winnen. Ze valt in de doelgroep en durft zonder mondkapje al bijna helemaal nergens meer heen

 41. Een arm/hand of omhelzing voor hen die dit zo goed kunnen gebruiken, zo van, het komt wel goed.
  Maar het meest misten we de knuffels toen onze tante van 92 overleed iets meer dan een maand geleden, na testen mochten en konden we met veel aandringen afscheid nemen.
  Alleen haar allerbeste vriendin die ze al 90 jaar kende kon enerzijds omdat ze niet lekker was en ook uit vrees geen onderdeel zijn van het afscheid in het Crematorium.
  Bleek later ook dat de stream van de plechtenis en de filmopname ‘vergeten’ waren, die pijnlijke momenten (om dat ook te moeten vertellen) willen we nooit meer meemaken!

 42. Ik mis het fysieke contact. Twee keer een situatie van Thuisquarantaine (tweede bijna klaar) meegemaakt en dat is heel pittig. Mijn moeder al in geen maanden meer geknuffeld en dat mis ik ook ontzettend.

 43. Ik mis het kunnen bezoeken van plekken waar veel mensen bij elkaar komen. Concerten, theatervoorstellingen, een café…het zit er helaas allemaal even niet in.

 44. Better Times……
  Het spontaan mensen bezoeken,afspreken,winkelen,een feestje bouwen…… al die dingen die eerst zo vanzelfsprekend waren en die nu een hele organisatie vergen

 45. fijn om op mijn werk in de gehandicapten zorg te kunnen gebruiken om de mensen minder bang te maken. en zeker omdat daar echt contact maken ook echt vaak de enige manier om contact te maken. en het contact met de fam missen we allemaal

 46. Wat ik mis, is de onbevangenheid. Gewoon zonder nadenken de trein instappen en spontaan een museum bezoeken, kijken waar plek is en daar iets eten en aan het eind van het bezoek de vriend of vriendin die mee was, een knuffel geven.

 47. Ik zou graag weer, zonder bang te zijn, m’n gang willen gaan. Kijk toch steeds onbewust om me heen of er voldoende ruimte is, of ik niemand hoor niezen enzo

 48. Ik mis mijn familie, Ik mis mijn vakantie, ik zou naar New York gaan met een vriendin, ik mis theater en in alle vrijheid naar een café gaan of uit eten gaan.
  Het thuiswerken bevalt wel goed, was ik deels ook al gewend.

 49. Ik mis het meest om gewoon te gaan en staan waar ik wil. Zonder te moeten reserveren voor iets simpels als een pretpark. Of gewoon gezellig met zijn allen boodschappen doen en dan zonder die anderhalve meter nauwlettend in de gaten te moeten houden. Om bij vrienden op bezoek te gaan en die gewoon een kus te geven in plaats van een “hoi” op afstand. En om gewoon lekker volle bak te hebben op het werk en niet maar een paar collega’s om je heen en door een bijna lege school heen te lopen. Het zijn dus gewoon de basis dingen die ik mis.

 50. Leuke winactie! Ik doe graag mee, want wij hebben nog geen mondkapje in huis. En ik denk dat het binnenkort wel nodig is. En dan draag ik liever eentje die ik ook echt mooi vind!

 51. Oe, die ‘Lovely Doves’ is mooi! Ik doe toch graag mee (al heb ik er al wel een aantal, dus ik gun het dan ook weer aan een ander. Afijn, ik laat het ‘lot’ beslissen). Wat ik het meeste mis is de onbezorgdheid waarmee je iemand anders een knuffel kon geven. Dus iemand die niet je partner of kind is. Maar wel een (beste) vriendin of vriend.

 52. Wat een mooi ontwerp, het Lovely Doves-mondkapjes.
  Wat ik het meest mis is de spontaniteit. Of het nu een knuffel, een kus, een felicitatie, een bezoekje aan het zwembad, bioscoop of wat dan ook is. Overal moet over nagedacht worden. Doen we het/doen we het niet?, kan het/kan het niet? Jammer!

 53. Even lekker elke dag wat boodschapjes doen, zonder die onhandige verplichte grote “boodschappenkar”. Met mijn eigen shopper wat groente uitzoeken, een broodje en pak melk en dan snel door de winkel heen naar de kassa. Voorrang krijgen van de overladen winkelwagens voor me. Want mevrouw, heeft u alleen dat? Gaat u dan maar even eerst. Het was altijd zo gewoon, en nu staan er bij aankomst al rijen die een kar moeten poetsen en handen uitgebreid ontsmetten. Dan een drukte in de winkel zelf, de vele fout geparkeerde winkelwagens die de doorgang versperren. Met niet vooruit te branden onbesliste klanten, zonder boodschappenlijstje… Goh wat mis ik het in en uit de winkel in 10 minuten tijd!!!

 54. Spontaniteit, zorgeloosheid en knuffels knuffels knuffels. Vooral knuffelen! Lieve berichtjes en post zijn ook heel fijn, maar voelt toch anders als 2 armen om je heen 🙂
  Prachtige mondkapjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »