Ga naar de inhoud
Home » Het Grote Kluitman Griezelboek

Het Grote Kluitman Griezelboek

griezelboek kinderen

Met Halloween zo voor de deur, lijkt alles in het teken van ‘al het enge’ te staan. Op zich wel leuk maar hoe betrek je de kinderen erbij? Ik merkte de afgelopen jaren aan mijn kinderen dat ze graag mee wilden doen met de hele Halloween hype maar veel films/kostuums/boeken/activiteiten eigenlijk net té spannend vonden. Het is ook best lastig om de balans te vinden tussen niet te kinderachtig en niet te eng. Je wil je kinderen geen trauma’s bezorgen hè?! 🙂

Wij hebben toen een lijstje gemaakt van kinderfilms die geschikt waren voor kinderen, én van Halloween kostuums voor kinderen maar eigenlijk geldt het voor boeken net zo hard. Toen het persbericht over Het grote Kluitman griezelboek in mijn mailbox ‘viel’, was ik dan ook erg nieuwsgierig.

Tien schrijvers, tien verhalen

Wat mij voornamelijk leuk leek aan dit boek is dat het niet één maar tien verschillende (korte) verhalen zijn, geschreven door tien verschillende kinderboekenschrijvers. De kinderen kunnen griezelen bij verhalen over vampieren, spoken, griezelbrillen en horrorclowns. Tijd om de proef op de som te nemen en het boek door te lezen met zoontjelief.

De auteurs

De auteurs zijn: Anne-Margreet Matsuura, Tjerk Noordraven, Fred Diks, Annemarie Bon, Marlies Slegers, Sanne de Bakker, Natasza Tardio, Manon Sikkel, Fiona Rempt en Kristel Bosua. Aan het einde van elk verhaal is er een klein stukje over de schrijver. Dat vond ik wel leuk, mijn zoon skipte die paar zinnetjes steeds 😉

Juist omdat het tien verschillende schrijvers zijn, spraken de verhaaltjes ons niet allemaal evenveel. De meeste verhalen vonden we wel tof en inderdaad niet té eng maar ook niet té griezelig. Missie geslaagd dus. De eerste vonden we te viezig, de tweede juist weer erg ‘spannend’ en ga zo maar door.

Vanaf 8 jaar oud

Het boek is overigens bedoeld voor kids vanaf 8 jaar en die kunnen het natuurlijk prima zelf lezen maar ik maakte er met mijn zoon 8 avonden een samenzijn-voorlees-moment. Eh ja, twee avonden lazen we twee verhaaltjes haha. De verhalen zijn ongeveer 14 à 20 bladzijdes lang. Er zijn overigens amper illustraties, het is echt een leesboek.

Als je kids hebt die niet zo heel graag lezen, dan krijg je ze vaak wel overstag met spannende verhalen is mijn ervaring. Ik denk daarom dat dit boek echt leuk is voor de meeste wat oudere kinderen. En niet alleen voor Halloween natuurlijk.

Het Grote Kluitman Griezelboek is voor €14,99 te koop bij de meeste boekhandels en bijvoorbeeld Bol.

2 reacties op “Het Grote Kluitman Griezelboek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »