| |

Win | Het Leven is Vurrukkulluk

Morgen komt Het Leven is Vurrukkulluk uit op DVD en VOD. De film, naar het beroemde boek van Remco Campert, verbindt heden en verleden. Of dat zo’n goed idee van regisseur Frans Weisz was kun je hieronder lezen. Het boek kwam uit in 1961 en heeft bij veel van ons (lees: de oudjes) op de literatuurlijst gestaan op school. Wat ik persoonlijk zo mooi vond aan het boek is dat de tijdsgeest zo beeldend werd beschreven. Net of je zelf door het Vondelpark liep in die jaren. En dat, dat is precies wat ik mis in de film. Wil jij de verfilming van Het Leven is Vurrukkulluk ook zien? Scroll dan naar de winactie hieronder.

Romy Louise Lauwers
Romy Louise Lauwers als Panda

Het verhaal

Twee vrienden, Mees (Reinout Scholten van Aschat) en Boelie (Géza Weisz), ontmoeten een Vlaams meisje in het Vondelpark. Ze is jong, wispelturig en onvoorspelbaar. Ze heet Panda. Het trio brengt een tijd met elkaar door in het Vondelpark en directe omgeving. Hun verhaalslijn kruist die van andere personages.

Zo zien we dat de moeder van Boelie haar verdriet wegdrinkt. Een kennis van de twee vrienden, Ernst-Jan, verdenkt zijn vrouw van vreemdgaan. En ondertussen zorgt Panda voor een ontmoeting tussen twee oude geliefden die elkaar al heel lang uit het oog verloren zijn. Een feestje zorgt ervoor dat alle verhalen verbonden worden.

Mijn mening

Frans Weisz wil Het Leven is Vurrukkulluk al meer dan vijftig jaar verfilmen maar er kwam altijd weer iets tussen. Zijn bewuste keuze om heden en verleden door elkaar heen te laten lopen verbaast me daarom misschien wel des te meer. Ik vind de film daardoor rommelig en het tijdsbeeld raakt verloren. Heel jammer want dat is volgens mij de grootste kracht van het verhaal.

Daarnaast was ik niet overtuigd door de acteerskills van Romy Louise Lauwers (Panda) en heb ik moeite om naar Géza Weisz te kijken zonder Wiplala in hem te zien. Ik had zelf dan ook heel anders gecast. Anniek Pheifer was wel een hele overtuigende Etta. Ook Willeke van Ammelrooy als Rosa is een genot om naar te kijken.

het leven is vurrukkulluk

Ik vond het wel heel leuk dat Remco Campert zelf te zien is in de film. Ook genoot ik erg van de surrealistische en van de muzikale stukjes in de film zoals de te korte tapdans scène. Deze scènes hadden wat mij betreft wat uitgebreider mogen zijn. Daar waar het boek meerdere onderliggende lagen had, is de film vrij oppervlakkig.

Al met al denk ik dat de verfilming van Het Leven is Vurrukkulluk een echte meesterwerk had kunnen zijn. Nu is het simpelweg een lekker wegkijkende frisse vrolijke romcom.

Winactie (gesloten)

Ben jij benieuwd naar Het Leven is Vurrukkulluk? Ik mag tweemaal een dvd weggeven.

winactie

Wat moet je doen?

Vertel ons hieronder of op Facebook of op Instagram wat jouw favoriete verfilming ooit is. That’s it!

Extra kans:

Srsck volgen op Facebook is niet verplicht, maar het levert je wel een extra winkans op! Srsck volgen op Instagram levert ook een extra win kans op.

Jouw naam kan dus maximaal 3 keer in de hoed 🙂

Deze winactie is open voor deelnemers uit NL en BE. De winactie loopt tot en met maandag 21 mei. De winnaar wordt op FB bekendgemaakt en ontvangt een e-mail van ons. Let er dus op dat er een correct e-mailadres achterlaten wordt! Succes!

Vergelijkbare berichten

32 reacties

 1. The Shawshank Redemption vind ik de beste film ooit
  Ik ben erg benieuwd naar Het Leven is Vurrukkulluk

 2. Ik heb dit boek ooit gelezen toen het in de boekenkast van mijn ouders stond, vanwege de titel. Ik wist niet dat het verfilmd was!

 3. Marian B schreef:

  Ben wel benieuwd naar deze film, een vrolijke romcom is helemaal goed voor ons filmavondje met de meiden. Mijn favoriete verfilming, geen idee, ik denk The Notebook.

 4. The bridges of Madison County.

  Mijn ouders zagen ‘het leven is vurrukkulluk’. Ik wist al voordat ze gingen dat die echt niet aan hen besteedt zou zijn. En ik krijg gelijk.

 5. Hmm, de beste verfilming ooit is een lastige. Ik denk dat het zeker een Stephen King verfilming moet zijn dan. Ik kies voor The diary of Ellen Rimbauer, de prequel van Rose Red.
  Het leven is vurrukkulluk vond ik een geweldig boek toen ik het voor mijn boekenlijst las. Heel nieuw en niet als iets anders dat ik ooit gelezen had. Ik wil de film dan ook graag zien.

 6. Charlotte schreef:

  Chocolat, het boek viel me eerlijk gezegd. Wat tegen, het was niet allemaal slecht… Maar de verfilming was fantastisch om te zien!!! Betoverend ik geef hem een DIKKE 10. Ja dit is echt mijn favoriet. Waar ik nog steeds van geniet. Ben ook benieuwd naar deze dvd. Het boek daar ben ik nog niet bekend mee. Wie weet met een beetje geluk. Geniet ik van de film en lees dan in 1 stuk. Het boek van Remco in rap tempo uit. Nu nog even wachten op het besluit. Wie de winnaar wezen zal. Hoop echt dat ik het wordt, in ieder geval. Bedankt voor deze winkans. Als ik het word doe ik een vreugde dans 😀

 7. Evelien schreef:

  Aah lijkt me wel echt een superleuke film! Zou graag de dvd winnen. 🙂 Mijn favoriete verfilming is On the Road, met Kristen Stewart. Die is echt heel goed gedaan.

 8. De heksen van Roald Dahl, een heerlijke kinderfilm, maar ook wel voor volwassenen

 9. de verfilming van Kappen van Carry Slee. en leuke actie ik doe graag mee

 10. marij brand schreef:

  alle varianten van pride and prejuidice vind ik geweldig!

 11. Adriana de Ruiter schreef:

  Mijn absolute favoriete verfilming is de GVR!! <3

 12. Ik moet toegeven dat ik er nog nooit van gehoord had!
  Zelf doe ik niet mee aan de wedstrijd, en laat ik graag anderen een kans.
  Maar ‘k wou toch even meegeven dat de GVR (Grote Vriendelijke Reus) veruit de mooiste verfilming in, imho 😀

 13. sylvana schreef:

  leuke site, leuke film, leuke prijsvraag :D:D
  mijn film blijft: Grease – eeuwenoud maar blijft gewoon favoriet

 14. Anita te Gussinklo schreef:

  Bridget Jones Diary, lekker lachen altijd.

 15. Dat is een boek dat ik nog niet gelezen heb…

  De beste verfilmingen blijf ik Harry Potter vinden, de films doen geen afbreuk aan de boeken en de personages zijn exact zoals ik ze mij voorstelde… laat ons zeggen dat mijn fantasie bij de boeken overeen kwam met de films.

  verder nog nooit meegemaakt eigenlijk, want dat is eigenlijk het probleem: bij boeken speelt je eigen fantasie mee, bij films wordt alles je voorgekauwd voorgeschoteld en wat jij erbij dacht komt dan heel vaak niet overeen. Ik las ooit ook wel eens dat je daarom nooit ene vergelijking mag maken tussen boek en film: maar he, dat doen we allemaal! 😉

 16. Danielle schreef:

  Dit klinkt als een hele leuke film.
  Mijn mooiste verfilming is The Notebook.

 17. Jolijn schreef:

  Klinkt goed, ik maak graag kans en volg je ook op instagram en facebook!
  Mijn favoriete verfilming is The fault in our stars

 18. Anneliese de Waal schreef:

  Lijk me een erg mooi film, zou de film graag willen zien.
  Erg benieuwd naar de film.
  Ik vind de Nederlandse film Soof erg leuk 🙂

  Groetjes Anneliese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.