Ga naar de inhoud
Home » Lily Collins in Windfall op Netflix

Lily Collins in Windfall op Netflix

Er lijken steeds meer films uit te komen waarin 90% van de tijd niets gebeurt, zoals The Lost Daughter en The Power of the Dog. Windfall is daar geen uitzondering op. Lily Collins, Jesse Plemons, een random tuinman en Jason Siegel maken elkaar het leven zuur in de nieuwe Netflix original. En ik kan daar enorm van genieten. Zou het de leeftijd zijn?

De inbreker en de gijzelaars

Een duidelijk onervaren en wat onhandige dief (Siegel) breekt in de villa van een tech-miljonair (Plemons). Helaas voor hem komen de steenrijke arrogante eigenaar en zijn vrouw (Collins) onverwachts eerder thuis. Langzaam worden onuitgesproken frustraties zichtbaar, niet alleen tussen de inbreker en zijn gijzelaars maar ook tussen de gijzelaars onderling.

Kortom, veel dialoog, weinig actie en een goede plotwending. Omdat Windfall zich op één locatie afspeelt – de villa en de tuin – en er weinig personages zijn, lijkt het soms haast een toneelstuk maar ook dat is helemaal niet vervelend.

Lily Collins in Windfall

Ons kent ons

De acteurs zijn aangenaam om naar te kijken. Ze passen goed in hun respectievelijke rollen met een extra shout out voor Jesse Plemons (de echtgenoot van Kristen Dunst die je eerder dit jaar ook in The Power of the Dog zag).

De film is geregisseerd door de echtgenoot van Lily Collins, Charlie McDowell, die nog niet enorm veel films op zijn naam heeft staan. Hij regisseerde hier en daar een aflevering van een serie en twee films: The One I Love en The Discovery. Maar hij doet het naar mijn mening allesbehalve verkeerd. Windfall is een prima filmpje voor de zondagmiddag.

Ga jij naar Windfall op Netflix kijken?

3 reacties op “Lily Collins in Windfall op Netflix”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »