films op Netflix
| |

10 x nieuw op Netflix in maart 2022

Maart, ik houd van maart. Het is het startsein van het einde van de winter, hier en daar verschijnen al wat bloemen en de zon komt vaker door. Ik word er gelukkig van! Maart betekent ook nieuwe films en series op Netflix. Er zit weer genoeg leuks bij, onder meer een film die grotendeels in mijn geliefde stad Split opgenomen is. Daarnaast lijkt de nieuwe spannende serie Pieces of Her ook wel intrigerend en staan er maar liefst twee Nederlandstalige titels in onze selectie deze maand.

Mamma Mia!

De maand trapt af met deze muzikale feelgood film uit 2008. Het is een filmadaptatie van een musical dat gebaseerd is op de liedjes van Abba.

De dochter van Donna, Sophie, staat op het punt te trouwen. Ze wil niets liever dan dat haar vader haar weggeeft maar klein probleempje: ze weet niet wie haar vader is. Haar moeder heeft er nooit iets over willen vertellen maar Sophie vermoedt dat er drie mannen mogelijk haar vader zouden kunnen zijn. Ze nodigt ze alle drie uit in de hoop erachter te komen wie haar vader nou is. Gegadigden zijn Sam (Pierce Brosnan), Harry (Colin Firth) en Bill (Stellan Skarsgård).

Dat Donna en Sophie op een idyllisch Grieks eiland wonen zorgt ervoor dat de film lekker zomers en kleurrijk is. Doe mij een lol en visualiseer deze film in regenachtig Londen. Stukken minder leuk, niet? Vanaf 1 maart te zien op Netflix.

mamma mia! op Netflix

the Weekend Away

In de thriller The Weekend Away loopt een gezellig weekendje weg in Split in Kroatië compleet uit de hand wanneer één van de twee vriendinnen verdwijnt. Beth (Leighton Meester) gaat op zoek naar haar vriendin. Ze wordt daarbij bijgestaan door een behulpzame taxichauffeur, gespeeld door de Palestijnse acteur en filmmaker Ziad Bakri.

Het is een vrij ongeloofwaardig duo wat versterkt wordt door het feit dat Meester wat klungelig acteert. Ik vond haar erg leuk als Blair in Gossip Girl dus dat was wel een beetje teleurstellend. Desalniettemin, als je niet teveel let op plotgaten, clichés en onvolledigheden, dan is The Weekend Away echt best vermakelijk. De film is overigens gebaseerd op het boek van Sarah Alderson. Te zien vanaf 3 maart.

The Parisian Agency: Exclusive Properties (seizoen 2)

Als francofiel heb ik het eerste seizoen van The Parisian Agency verslonden, en ik houd niet eens van reality shows. Deze reality show gaat over een makelaarsgezin in Parijs. Aan de ene kant zie je de meest prestigieuze en bijzondere locaties ooit, aan de andere kant maak je ook de dagelijkse beslommeringen van het gezin mee.

reality over Parijs op Netflix

Eén van de vier zoons zit nog op school maar de andere drie werken allemaal mee in het bedrijf van paps en mams. Kortom, lief en leed in monumentale panden, design kastelen en weelderige tuinen. Ik zeg ‘ja’. Te zien vanaf 3 maart

Meskina

Ok, deze komedie is een beetje flauw – en wie heeft dat stukje over agorafobie bedacht (ga eens in de hoek staan, jij!) maar Meskina kijkt best lekker weg hoor. Het gaat over een vrouw van ongeveer 30 jaar oud die haar eigen weg probeert te vinden te midden van alle verwachtingen van haar familie en in mindere mate, vrienden. Ze komt op een gegeven moment wel heel dichtbij dat ideaalbeeld maar is dit wel waar ze gelukkig van wordt?

Een typische romcom maar dan eens in het Nederlands in een Marokkaans gezin. Met rollen voor Maryam Hassouni, Soundos El Ahmadi en Jouman Fattal (de eerste twee zijn van Marokkaanse afkomst maar Fattal is van Syrische afkomst). Te zien vanaf 4 maart.

Pieces of Her

Ook vanaf 4 maart te zien, deze spannende serie met Toni Colette. Dit is overigens ook een verfilming, dit keer van het boek van thrillerschrijfster Karin Slaughter. Tijdens een gewelddadige aanslag staat dochter Andy versteld van de stoere keiharde reactie van haar moeder. Die actie brengt een verborgen verleden aan het licht.

nieuwe serie Pieces of Her

Andy probeert erachter te komen wie haar moeder echt is en dat gaat niet zonder (bloederige) slag of stoot. Het is nog niet bekend of er een seizoen 2 komt of dat Pieces of Her een miniserie ‘blijft’. De moeite waard in ieder geval, het is best spannend. Toni Colette had wel wat meer screen time kunnen gebruiken.

The Andy Warhol Diaries

Nadat Andy Warhol in juni 1968 door Valerie Solanas wordt neergeschoten, besluit hij om voortaan al zijn gevoelens en belevenissen vast te leggen in dagboeken. In de documentaire wordt via die dagboeken een hele nieuwe kant van de wereldberoemde kunstenaar getoond.

andy warhol documentaire

Zeker interessant maar de via artificiële intelligentie nagebootste stem van Warhol hadden ze wat mij betreft mogen skippen. Op Netflix te zien vanaf 9 maart.

The Adam Project

The Adam Project is een sciencefictionfilm met onder meer Ryan Reynolds, Mark Ruffalo, Jennifer Garner en Zoe Saldana. Na een noodlanding in 2022 moet de tijdreizende piloot Adam samenwerken met zijn 12-jarige zelf om de toekomst te redden.

De trailer ziet er wel leuk uit, lekker makkelijk vermaak met bekende acteurs. The Adam Project is op Netflix te zien vanaf 11 maart.

Grond

De nieuwe Belgische serie Grond vertelt het verhaal van broer Ismael ‘Smile’ en zus Nadia die de begrafenisonderneming van hun vader overnemen. Pa zorgt er al jaren voor om overleden moslims naar hun geboorteland te repatriëren om ze daar te begraven volgens moslimtradities. Smile en Nadia hebben daarentegen een beter plan.

Nederlandstalige serie op Netflix

Waarom zouden ze ze de heilige grond niet naar België importeren, dat scheelt de overledenen de reis. Een beetje van daar en een beetje van hier, de ideale combi. Of toch niet? Een komische dramaserie die hier en daar wat meer diepte had kunnen gebruiken maar alsnog leuk is om naar te kijken. Een originele insteek, eens even wat anders. Grond is vanaf 17 maart op Netflix te zien.

Windfall

De trailer van deze misdaad/thriller is veelbelovend dus ik kijk al uit naar Windfall. Een man (Jason Segel) breekt in in het lege vakantiehuis van een miljardair, maar het gaat mis wanneer de arrogante tech-koning (Jesse Plemons) en zijn vrouw (Lily Collins) onverwachts opduiken in het vakantiehuis. Te zien vanaf 18 maart. Zin iiiiiiin!

Bridgerton (seizoen 2)

Bridgerton is niet my cup of tea maar voor de vele en vele fans van het kostuumdrama is er goed nieuws. Vanaf 25 maart is seizoen 2 te zien.

nieuw op Netflix in maart 2022

Waar de serie ook al weer over ging? Daphne Bridgerton en haar broers en zussen begeven zich in de high society van Londen, begin 19e eeuw, op zoek naar liefde. Wanneer Daphne de Duke of Hastings ontmoet, krijgen we heel wat billenpartijen te zien. Bridgerton is gebaseerd op de verhalen van Julia Quinn.

Welke film of serie wil jij in maart absoluut niet missen op Netflix?

Pin mij!

Pinterest Netflix tips

Vergelijkbare berichten

11 reacties

  1. Meskina ken ik niet maar lijkt me leuk. En bridgerton! Hou er zelf wel van, ben benieuwd of het tweede seizoen weer zo leuk wordt.

  2. The Parisian Agency lijkt me wel wat. Van die pseudo reality tv, dat kijkt lekker weg na een drukke werkdag. Bedankt voor de tip!

  3. Pieces of her lijkt me steengoed. Ik heb het boek gelezen en die was super spannend

  4. Pieces of here heb ik in mijn Netflix lijstje opgeslagen! Nu nog Dynasty afkijken en dan kan ik verder gaan.

  5. Van dit rijtje ben ik vooral benieuwd naar Pieces of her en Windfall, dus die sla ik zeker even op in mijn lijst op Netflix. Wij zijn gisteravond net begonnen aan Taboo met Tom Hardy in de hoofdrol, ook net nieuw op Netflix en wat mij betreft een aanrader.

  6. Jouvence schreef:

    The Adam Project vond ik erg leuk (love Ryan Reynolds!) en Piecer of Her wil ik nog graag zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.