Ga naar de inhoud
Home » Drie aanradertjes op Netflix

Drie aanradertjes op Netflix

Aanraders op Netflix

Wat is het soms lastig om een film te vinden op Netflix. Het aanbod is zo enorm groot, dat je uiteindelijk snel terugvalt op de recente bekende Amerikaanse producties. Zonde, want zo missen we heel wat leuke maar onbekende of wat oudere films. Daarom raad ik hier regelmatig wat ‘vergeten’ Netflix films aan. Deze keer twee minder bekende films Dancing Queens en A Beautiful Life én Wonder, die voornamelijk dankzij de beroemde cast waarschijnlijk wel een belletje doet rinkelen.

Dancing Queens

Een film die je niet zo snel opzet is Dancing Queens. Een Zweedse film uit 2021. Hij is nu te zien op Netflix dus ik zou zeggen kijken maar. De film gaat over een jonge vrouw, Dylan, die haar moeder is kwijtgeraakt. Haar vader heeft veel verdriet, waardoor hij er niet goed voor haar kan zijn. Als ze op een dag auditie wil doen als danser, wordt ze aangenomen als schoonmaker in een nachtclub. In de club zijn een aantal travestieten bezig met een nieuwe pakkende show, maar ze missen iets. Dylan ziet het en wil ze helpen. Ze doet alsof ze een man is en vanaf het eerste moment steelt ze de show met haar dans moves. Maar zullen de mannen haar ook accepteren als ze erachter komen dat ze een vrouw is?

Het is een vermakelijke film. Een film over mannen die zich graag verkleden als vrouw. Het voelt allemaal heel gewoon en omdat Dylan ook niet moeilijk doet, is het gewoonweg niet raar. Het is een ontroerende film. Een paar keer in de film, laat Dylan haar gevoelens zien over het verdriet van haar moeder. Ik heb zelf een traantje weggepikt. En wat acteert zij geweldig. Naast haar fantastische acteerwerk, kan ze ook nog eens prachtig dansen. Er zijn dan ook heel veel mooie dansscènes in de film. Een mooie film over anders zijn en verder kijken dan gender. Echt een aanradertje.

netflix films aanraders

A Beautiful Life

A Beautiful Life, wat een film! Zonder verwachtingen begon ik te kijken en vanaf het begin af aan werd ik meegevoerd in het verhaal. Een Deense muzikant, Christopher, wordt ontdekt in een cafeetje wanneer een producent zijn talent herkent. Haar dochter Lilly wordt zijn producent. Ze worden verliefd en een romantisch verhaal ontstaat. Zonder enige ervaring als muzikant, wordt hij bekend. Iets waar ik heel erg van heb genoten, zijn de liedjes.

Alle liedjes zijn in het Engels en zijn heel mooi. De soundtrack luister je na de film, om nog even na te genieten van de muziek. A Beautiful Life, het laatste nummer uit de film, raakte mij erg. Zo mooi verwoord en hoe romantisch? Super romantisch hoe hij, Christopher, in een liedje over de toekomst zingt met Lilly. Zij is zwanger en hij is bang dat hij geen goede vader zal zijn, maar in dit lied zingt hij over de mooie momenten die ze samen gaan krijgen. Als je van muziek in films houdt, openstaat voor buitenlandse films en gewoonweg wil genieten, dan is deze film echt voor jou. Voor mij is het een aanradertje.

Wonder op Netflix

Wonder

Auggie, afgekort van August is een jongetje die je in je hart sluit. Hij heeft vele operaties gehad, waardoor zijn gezicht er anders uitziet dan van andere kinderen. Hij wordt gepest en wil eigenlijk niet naar school. Na aandringen van de ouders, gaat Auggie naar school. Het lijkt een drama te worden, kinderen die niet aardig doen, achter zijn rug om praten en hij wordt gepest. Toch blijkt dat naar school gaan niet zo erg is.

Wonder, een film met Julia Roberts en Owen Wilson en de iets minder bekende Jacob Tremblay. De acteurs laten zien waarom zij acteren. Zowel Julia, Isabel, als Owen, Nate, spelen liefdevolle ouders voor Auggie. Je ziet ook hun strijd. Is het niet te veel om naar school te gaan en doen de andere kinderen wel aardig? De film laat goed zien waar ouders mee worstelen als hun kindje anders is dan de meeste kindjes. Auggie houdt het liefste de hele dag een science fiction helm op, zodat niemand hem ziet of nastaart. Als hij eenmaal zijn helm niet meer nodig heeft, ben je net als hem blij en trots.

Wonder is een ontroerend verhaal. Hoe hard kinderen kunnen zijn en hoe erg het kan zijn als je niet geaccepteerd wordt. De persoonlijkheid van Auggie zorgt ervoor dat je van hem gaat houden. Je snapt helemaal waar hij doorheen gaat en je krijgt begrip voor kinderen die anders zijn. Als Halloween je favoriete dag is, omdat iedereen verkleed is en je dan niet wordt nagestaard, dan doet dat pijn in je hart. Dus… Wonder een aanradertje? Zeker weten.

Welke van deze drie films spreekt jou aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »