De Élite acteurs | wie is wie?

Élite acteurs

Er werd onlangs bekendgemaakt dat een groot deel van de acteurs uit Élite niet meer door de gangen van Las Encinas zullen dwalen in seizoen 4. Sowieso komen Carla, Polo, Lu, Valerio en Nadia niet terug.

Hartstikke jammer natuurlijk, ook al vond ik het einde van seizoen 3 prima zo. De cirkel is rond. Waar kun je nu je favoriete Élite acteurs dan nog wél zien? En wie gaat er überhaupt achter de personages schuil?

Leopoldo ‘Polo’ Benavent Villada

De Spaanse acteur Álvaro Rico is op 13 augustus 1996 geboren in La Puebla de Montalbán in de regio Castilië-La Mancha. Hij heeft vóór Élite in enkele Spaanse series en shorts gespeeld maar niets bekends volgens mij.

Acteurs uit Élite
Bron

Álvaro Rico had een relatie met Ester Éxposito, de actrice die de rol van Carla vertolkt. In de serie was hij natuurlijk ook een tijd samen met Carla maar in beide gevallen was het geen lang leven beschoren.

Alvaro en Ester

Carla Rosón Caleruega

De actrice Ester Expósito heeft een kleine 23 miljoen (!) volgers op Instagram. Ze is geboren op 26 januari 2000 en is dus begin van het jaar 20 geworden. De Madrileense schone heeft op de film- en theaterschool gezeten en daarnaast volgde ze danslessen.

Carla Ester Expósito
Bron

Expósito is op het moment te zien in Veneno, een biografische serie over La Veneno, een Spaanse transgender icoon, actrice en tv-persoonlijkheid. Helaas is deze serie wel alleen op Atresplayer Premium te zien. Ze speelt ook in de Spaanse serie Alguien tiene que morir die later dit jaar op Netflix uitkomt. Vóór Élite speelde de Spaanse schone in de spannende serie La caza. Monteperdido en ze had een klein rolletje in Vis a Vis.

Guzmán Nunier Osuna

Ah, mijn favoriete van de Élite acteurs. Guzmán’s rol wordt vertolkt door de Spaanse acteur Miguel Bernardeau. Hij is op 12 december 1996 in Valencia geboren en is de zoon van twee bekende Spaanse acteurs. Bernardeau heeft in de Verenigde Staten gestudeerd aan de Santa Monica College en aan de American Academy of Dramatic Arts. Hij spreekt dan ook schijnbaar perfect Engels.

acteurs Élite
Foto: Diego Lafuente voor GQ Spanje

Miguel Bernardeau acteert al enkele jaren, voornamelijk in Spaanse series waaronder de series Inhibidos en Sabuesos. Hij heeft een relatie met de Spaanse singer-songwriter Aitana (Ocaña Morales).

Nadia Shanaa

Nadia is zo’n tien jaar jonger dan de actrice die haar vertolkt. Mina El Hammani is in Madrid geboren op 29 november 1993. Ze is dus ouder dan een groot deel van de cast. Alleen Valerio en Nano zijn ouder, die zijn beiden in 1991 geboren.

Mina el Hammani
Bron

In Élite speelt El Hammani een meisje van Palestijnse afkomst maar in het echt is ze van Marokkaanse afkomst. El Hammani acteert nog niet superlang, haar eerste rol was in 2015.

Je kunt Mina El Hammani zien in de Spaanse politieserie Servir y proteger en ze heeft een rol gekregen in de nieuwe Spaanse serie El Internado: Las Cumbres, die in principe in 2021 zal worden uitgezonden.

Omar Shanaa

Eigenlijk is de rol van Omar in Élite de eerste echte rol van Omar Ayuso. Hij heeft eerder een klein rolletje in een serie gehad en in een paar shorts gespeeld maar dit was zijn eerste grote rol zeg maar.

Omar acteur Élite

De Spaanse acteur is geboren op 26 maart 1998 in Madrid. Hij speelt in een nieuwe Spaanse film die pas volgend jaar uitkomt. Het heet 8 años. Ayuso heeft het niet graag over zijn privé leven maar een paar dagen geleden postte hij een bericht op Insta waaruit blijkt dat hij inderdaad een relatie heeft met de kunstenaar Alonso Díaz.

Ander Muñoz

Arón Piper is geboren in 29 maart 1997 in Berlijn, zijn vader is Duits en zijn moeder is Spaans. Toen hij vijf jaar oud was, verhuisde de familie naar Spanje.

Aron Piper

Piper debuteerde op zijn 13e in de Spaanse komedie Maktub. In het najaar komt een nieuwe Spaanse serie op Netflix uit waar hij in speelt. Het heet El desorden que dejas. Er is weinig bekend over zijn privé leven en of hij bijvoorbeeld een relatie heeft.

Lucrecia ‘Lu’ Montesinos Hendrich

Lucrecia Élite

Danna Paola is een Mexicaanse zangeres en actrice. Ze werd op 23 juni 1995 in Mexico Stad geboren. De ervaren actrice heeft al een behoorlijk vol cv aangezien ze al sinds haar vierde met regelmaat te zien is op de Mexicaanse televisie. Daarnaast zingt ze dus ook en was ze het gezicht van L’Oreal in Mexico. Kortom, daar is ze enorm bekend ook al kennen wij haar hier nu pas via Élite. Leuk ook om even naar de clip van Paola’s nummer Oye Pablo te kijken want je zult er wat bekende Élite gezichten zien!

Paola zou op een gegeven moment met Itzan Escamilla (Samu) gedate hebben maar het is nooit bevestigd. Eerder had ze relaties met Mexicaanse acteur en zanger Eleazar Gómez en met Mexicaanse acteur Eugenio Siller (die heel knap is, het is de moeite om te googelen zeg ik je).

Cayetana Grajera Pando

cayetana netflix

Actrice Georgina Amorós is op 30 april 1998 geboren in Barcelona. Ze acteert sinds haar zesde al. Tot nu toe alleen maar in Spaanse producties, o.a in Vis a Vis, maar zij speelt in de volgende Woody Allen film, Rifkin’s Festival, die verwacht wordt rond september.

Christian Varela Expósito

Miguel Herrán (geboren op 25 april 1996 in Málaga) kennen we natuurlijk al als Rio uit La Casa de Papel. Hij had in La Casa ook echt beter haar, even eerlijk. Miguel debuteerde in 2015 in de film A cambio de nada. Hij won een Goya voor zijn rol als Dario.

acteur elite christian

Wat wel grappig is, is dat Herrán nooit erover had gedacht om überhaupt acteur te worden. Hij kreeg de auditie voor die rol nadat hij toevallig regisseur Daniel Guzmán op straat ontmoette. Hij trok de aandacht van Guzmán die hem al snel belde om auditie te komen doen. Daarna volgden wat kleine rollen tot La Casa de Papel en daarna Élite.

Miguel Herrán heeft (waarschijnlijk) een relatie met de jonge Spaanse actrice Sandra Escacena maar dat is niet officieel bevestigd. Wil je meer van Herrán zien? Hij speelt in de Spaanse thriller Hasta el cielo die in augustus in de bios uitkomt als alles goed gaat. (zie trailer hierboven)

Samuel García Domínguez

Itzan Escamilla Guerrero is een Spaanse acteur, geboren op 31 oktober 1997 in Madrid. Hij timmert al een aantal jaren aan zijn acteercarrière. Hij speelt voornamelijk in Spaanse series, waaronder El ministerio del tiempo en Las chicas del cable.

samuel élite

Op romantisch gebied is hij eerder gelinkt met Danna Paola maar waarschijnlijk waren ze gewoon vrienden. Het lijkt erop dat hij op het moment single is. Volgens IMDb zijn er geen producties met hem in de maak op het moment.

Rebeca “Rebe” de Bormujo Ávalos

acteurs netflix elite

Rebe wordt gespeeld door Claudia Salas. De Spaanse actrice is geboren op 23 juli 1994.

Er staan geen nieuwe producties met haar gepland op het moment maar je kunt haar zien in de serie La Peste. Ze was genomineerd voor beste nieuwe actrice voor haar rol in het ietwat deprimerende Spaanse kostuumdrama.

Valerio Montesinos Rojas

valerio elite

Jorge López vertolkt de rol van Valerio. Hij is geboren op 30 oktober 1990 in Chili. Hij studeerde voor acteur aan de Universidad de las Artes, Ciencias, y Comunicaciones.

Hij heeft eerst, toen hij daar woonde, in Chileense tv series gespeeld. Daarna woonde en werkte hij een tijdje in Argentinië en nu woont hij in Madrid waar Élite zijn tweede Spaanse serie is. Hij is, voor zover bekend, single.

Fernando ‘Nano’ García Domínguez

En nog een bekend gezicht uit La Casa de Papel. Jaime Lorente Lopez speelde Denver in La Casa en hij speelt de oudere broer van Samuel, Nano, in Élite.

elite Nano
Bron

De Spaanse acteur is op 12 december 1991 in Murcia geboren. Hij studeerde daar voor acteur aan La Escuela Superior de Arte Dramático de Murcia. Hij speelde in meerdere Spaanse producties vóór La Casa de Papel en Élite. Sinds 2018 is Jaime samen met María Pedraza (Marina). Hij heeft 15,5 miljoen volgers op Insta. Ter vergelijking, het is iets meer dan Madonna, drie keer zoveel als Johnny Depp en Elle Fanning, en tien keer zoveel als Michelle Pfeiffer. Maar ja, zijn lach is dan ook wel leuker 😉

Marina

María Pedraza is net zoals Ester (Carla) op 26 januari geboren maar dan wel vier jaar eerder – in 1996. Zij is behalve actrice ook danseres. Ze studeerde af aan het Real Conservatorio Profesional de Danza “Mariemma” in Madrid.

Marina Elite actrice

Pedraza werd via Instagram ontdekt door regisseur Esteban Crespo die haar uitnodigde om auditie te doen voor zijn film Amar (2017). Ze kreeg de rol en de rest is geschiedenis. Ze speelde Alison Parker in La Casa de Papel en Marina in Élite. In 2019 speelde ze samen met Jaime Lorente Lopez in de Spaanse film ¿A quién te llevarías a una isla desierta? In november komt een nieuwe Spaanse film uit waar María Pedraza een grote rol in heeft, El verano que vivimos.

Op het moment is ze te zien in de Spaanse hitserie Toy Boy als de advocate Triana Marin. Ze heeft zoals je hierboven al kon lezen een relatie met Jaime Lorente Lopez. Ook heeft ze, net als hij, enorm veel volgers op Insta – 11,8 miljoen.

Heb jij Élite al gekeken op Netflix? Wie was je favoriete personage?

The following two tabs change content below.
Frederique
Frédérique houdt van mimosa, van films, van Frankrijk, van de geur van gebakken knoflook, van de Middellandse Zee (‘haar’ zee want aan die zee is ze geboren), fotografie, musea, nachttreinen, haute couture en van hotels. Ze zou het liefst voor altijd in een hotel wonen.

9 thoughts on “De Élite acteurs | wie is wie?

  1. Elite ken ik niet, maar ik vind het altijd heel leuk om acteurs te zien die ik ergens van ken. Zo speelden vele Australische acteurs ooit in Neighbours. Ik vind het dan zo leuk als ze nu een hele andere rol spelen.

  2. Jaaaa, deze serie ken ik zeker! Goede serie en zeker een aanrader. Leuk om je blog te lezen over de achtergrond van de acteurs. Ook leuk om te lezen dat een aantal acteurs een relatie met elkaar hebben (gehad).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »