Ga naar de inhoud
Home » Recensie: Maleficent

Recensie: Maleficent

Maleficent filmrecensie

Hallo allemaal! Ik heb gister Maleficent gezien, een heeele gave film, met mijn vriendin A.! Het is eigenlijk het verhaal van de boze fee Malafide uit Doornroosje (gebaseerd op de tekenfilm van Disney uit 1959!). De adviesleeftijd is 12 jaar maar mijn klein broertje was ook mee en die vond het ook heel erg gaaf, helemaal niet eng. Wij hebben de Engelse versie in 3D gekeken, er is ook geen Nederlandse versie van maar de film is wel ondertiteld.

Het verhaal

Vlakbij een koninkrijk waar mensen wonen is er een magische sprookjeswereld, de Moors. Daar wonen allerlei sprookjeswezens (trollen, feeën enz.). De wezens zijn bang voor de mensen en er komt nooit een mens naar de Moors. In de Moors woont een lief feetje, Maleficent. Maleficent betekent ‘boosaardig’ maar dat was ze helemaal niet: ze hielp alles en iedereen en iedereen vond haar aardig. Op een dag wordt Maleficent ingelicht over een mens bij de Moors! Hij had iets willen stelen. Maleficent gaat erheen en het blijkt een jongetje te zijn, Stefan. Hij had een edelsteen willen stelen omdat hij heel arm is maar dat vindt Maleficent niet erg. Het is de eerste keer dat Maleficent een mens ziet. Er ontstaat een bijzondere en hechte vriendschap tussen Maleficent en Stefan. Op een gegeven moment worden ze zelfs verliefd!

https://www.youtube.com/watch?v=k3oaQUHmDkk

Maar na een tijd ziet Maleficent Stefan niet veel meer, en pas na jaren, als ze een volwassen fee is, ziet ze hem weer. Het is net als vroeger en Maleficent neemt Stefan helemaal in vertrouwen. Maar hij verraadt haar. Maleficent is zo geschokt en boos, dat ze een gemene fee wordt en ze wilt wraak. Dus als Stefan een dochter krijgt, Aurora, spreekt Maleficent een vloek uit over haar. Op haar zestiende verjaardag zal ze zich prikken aan een spinnenwiel en voor altijd slapen. Er is één ding dat kan helpen: een ware liefdeskus. Hoe gaat dit aflopen?

maleficent
Maleficent in de Disney tekenfilm uit 1959

Wat ik vond

Ik vond het een superfilm! Het was zo mooi gemaakt, echt een film dat je in de bioscoop op een supergroot scherm moet zien. De sprookjeswereld ziet er heel erg mooi uit en ook alle wezentjes zijn erg goed gemaakt! Het is spannend en je zit helemaal in het verhaal. Sommige stukjes zijn heel ontroerend en zielig maar er zitten zeker ook grappige stukjes in!

Twee van mijn lievelingsactrices speelden erin: Angelina Jolie en Elle Fanning. Ik vond ze allebei heel goed acteren. Angelina Jolie is echt heel goed als boze feeks (en ze is jarig vandaag hiep hiep hoeraaa!)! En Elle Fanning heeft juist weer een goede uitstraling voor een onschuldig naïef en vrolijk meisje. Ze speelt een meisje van 16 en ze is ook 16. Vivienne, de dochter van Angelina Jolie, speelt een klein rolletje als een kleine Aurora. Je ziet haar bijna niet dus het is nu ook weer niet zo dat ze hartstikke een kindster is maar toch is het wel leuk om haar even te zien en ze is heel schattig 🙂

Maleficent
Vivienne Jolie Pitt met haar mama

Oja en als je je afvraagt of Angelina Jolie nou altijd van die rare jukbeenderen heeft…ze hebben gezichtsprotheses gebruikt in de film om dat effect te krijgen en dat wilde Jolie schijnbaar echt zelf. Wel vreemd ziet dat eruit! Ze heeft ook een neusstukje, elven-oren en scherpe tanden. De make-up van Angelina is gedaan door verschillende mensen zoals Arjen Tuiten (Thor, Iron Man 2, Alice in Wonderland) en, een van bekendste Hollywood special effect make up artiesten, Rick Baker (Planet of the Apes, Enchanted, the Grinch). Schijnbaar zijn die protheses gedeeltelijk geïnspireerd op hoe Lady Gaga eruit zag in ‘Born this way’ en de ogen…op de ogen van een geit!?

Maleficent
De 3 feeën

Deze film vind ik echt een aanrader. Wat ik ook wil zeggen is dat ik over Maleficent had gelezen dat er weinig diepgang in zit in andere recensies voordat ik de film zag maar ikzelf vind dat eigenlijk niet kloppen alleen dat kan ik niet echt uitleggen zonder het verhaal te verklappen maar ik ben het er dus niet mee eens. De film draait alleen wel echt om Maleficent en bijvoorbeeld Doornroosje heeft niet een heel erg grote rol of zo maar er zit juist van alles in en het is gewoon een mooie Disney film!

Algemene info

Regie: Robert Stromberg

Acteurs: Angelina Jolie (Maleficent), Elle Fanning (Doornroosje), Isobelle Molloy (Maleficent als kind), Sharlto Copley (Stefan), Sam Riley (Diaval)

Speelduur: 97 minuten

2 reacties op “Recensie: Maleficent”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »