Ga naar de inhoud
Home » 10 hotels waar het spookt en Halloween met Airbnb

10 hotels waar het spookt en Halloween met Airbnb

griezelige overnachtingen

Het is niet elke dag Halloween hè, dus ik ging voor de gelegenheid op zoek naar griezelige hotels waar het spookt. In deze hotels verveel je je niet tussen de zwevende dames, deuren die open en dichtgaan, lachende kinderen, op hol geslagen paarden en lichten die aan en uitgaan. In de meeste gevallen zijn de paranormale activiteiten niet in het hele hotel voelbaar maar slechts in een paar kamers of op een bepaalde verdieping. Hieronder vind je zowel enkele Airbnb locaties als angstaanjagende hotels waar spoken schijnbaar ronddolen. Boe!

Hotels waar het spookt

The Langham Hotel, Londen, Engeland

Het is geen straf om in dit luxe vijfsterren hotel in hartje Londen te verblijven. Het gebouw dateert uit 1865 en heeft 380 kamers dus het is echt een behoorlijk groot hotel. In meerdere van deze kamers dwalen schijnbaar spoken rond. Zo hebben meerdere getuigen het over een Duitse edelman die door muren zweeft. Deze man heeft ooit zelfmoord gepleegd door uit het raam op de 4e verdieping van het gebouw te springen. Hij wandelt rond door het hotel en verblijft ook regelmatig in kamer 333.

griezelig overnachten

Verreweg de meeste verhalen gaan over kamer 333. Daar schijnt een dokter zijn vrouw, tijdens hun huwelijksreis nota bene, zijn vrouw vermoord te hebben en daarna zichzelf van het leven te hebben beroofd. Deze man zou al vaker gesignaleerd zijn in kamer 333, maar dan wel alleen in oktober. Verder heb je nog Napoleon III ronddolen in de kelder, door de gangen is soms een man te zien met een grote wond aan zijn gezicht, een butler en nog een paar andere geesten. Het is erg druk in The Langham hotel!

The Stanley Hotel, Colorado, VS

The Stanley Hotel is misschien wel het bekendste hotel op de lijst. Het is vaak bezocht voor documentaires en programma’s over spoken zoals Ghost Hunters én het diende ter inspiratie voor het Overlook Hotel in The Shining. Het is een groot historisch gebouw uit 1909, gelegen vlakbij het Rocky Mountain National Park. Meerdere kamers in het hotel staan bekend om de hoge paranormale activiteit. Het hotel maakt er gretig gebruik van en verhuurt die kamers onder de naam ‘Spirited Rooms’. Het gaat voornamelijk om de Stephen King Suite nr 217, kamer 401, 407 en 428.

Hotels waar het spookt

Er schijnt van alles te gebeuren in het Stanley: deuren gaan open en dicht, lichten gaan aan en uit, bagage wordt uitgepakt, er zijn stromen ‘kou’ en nog veel meer. In kamer 217, de kamer waar Stephen King verbleef, dwaalt de geest van mevrouw Wilson rond. Wilson was hoofd housekeeping in het hotel ergens begin 20ste eeuw. Op vier hoog spelen er spookkinderen in de gang. Er schijnen regelmatig gasten te klagen over kinderen die teveel geluid maken en lachen terwijl er op dat moment geen kinderen in het hotel zijn.

Ook de oprichters van het hotel komen er nog graag. Meneer Stanley is gespot in de lobby en in de biljartkamer terwijl zijn vrouw Flora graag piano speelt in de concertzaal. Er zijn veel meer geesten ‘gezien’ in het hotel en er zijn daar dan ook gidsen die je tijdens een tour vertellen welke geesten er in welke kamers verschijnen.

Dragsholm Slot, Hørve, Denemarken

Het is goed toeven voor de gasten én de spoken in dit luxe Relais & Châteaux hotel. Het kasteel met 42 kamers is maar liefst 800 jaar oud en het is daarmee één van de oudste gebouwen van Denemarken. Volgens getuigen zijn er drie spoken te vinden in het hotel. De graaf James Hepburn, aka Bothwell, zou er een van zijn. Bothwell was de derde echtgenoot van Mary, Queen of Scots. Hij werd opgesloten in het Dragsholm Slot waar hij gek werd en uiteindelijk, in april 1578, na vijf jaar gevangenschap stierf.

Spookhotels
Foto: dannielsen.dk

Daarnaast zijn er twee vrouwelijke spoken: de witte dame en de grijze dame. De witte dame zou jammerend ronddwalen in een witte jurk op zoek naar haar geliefde. De grijze dame is waarschijnlijk een oude bediende en is een blije dankbare geest.

Ross Castle, Mountnugent, County Meath, Ierland

Ross Castle is een kasteel aan de rand van het meer Lough Sheelin. Een van de oude bewoners was Richard Nugent. Zijn bijnaam was de zwarte baron omdat hij kil en meedogenloos was. Zijn dochter was schijnbaar wel een lieverd en heette Sabina. Zij werd verliefd op een jongen genaamd Orwin. Wat niet zo handig was, was dat Orwin de zoon van een O’Reilly was en de O’Reillys, je raadt het al, waren de grootste vijanden van de zwarte baron.

hotels waar het spookt

Orwin en Sabina wisten dat ze nooit bij elkaar zouden mogen zijn door de vete tussen hun families en besloten samen te vluchten. Hun bootje kwam in een storm terecht en Orwin verdronk en stierf. Sabina werd wel gered maar ze kon niet door zonder haar Orwin en sloot zich op in de toren van het kasteel waar ze niet meer dronk of at tot ze stierf.

Sabina schijnt nog regelmatig in het kasteel te spoken en ook de zwarte baron zou nog verschijnen zo nu en dan. Het kasteel is nu een B&B en het is wel geinig om even langs de reacties op Tripadvisor te gaan om de spooky ervaringen mee te krijgen!

Château de Fougeret, Fougeret, Frankrijk

Het kasteel van Fougeret is gebouwd tussen de 14e en 16e eeuw. Het kasteel ziet er dramatisch uit, hoog op een klif, in een groot park aan een rivier. Precies zoals je van een kasteel zou verwachten zeg maar. Het kasteel is geen ‘officieel’ hotel maar de eigenaren organiseren speciale overnachtingen en avonden in het bijzijn van een medium (verboden voor zwangere vrouwen, mensen met hartproblemen en minderjarigen zonder begeleiding). Er is geen tv, geen Wifi, nou ja, geen van al die dingen. Het is een overnachting terug in de tijd.

griezelig overnachten

Er zouden paranormale vibes en magische energie zijn in het kasteel en geesten zouden er graag spoken. Niet het kasteel per se maar bronnen in het dorpje zouden bijzondere krachten kennen. Vroeger kwamen mensen naar deze bronnen om genezen te worden van ziektes. Het kasteel zou op een van die bronnen gevestigd zijn.

Vulcan Hotel, St Bathans, Nieuw-Zeeland

In dit 140-jarig hotel in het mini-dorpje St Bathans waar men graag komt voor een drankje in de pub is in een ver verleden een prostituee vermoord in kamer 1. De moordenaar is nooit gevonden. ‘The Rose’, zoals de prostituee door de inwoners van de voormalige goud- en kolenmijnstad wordt genoemd, wordt nog regelmatig in het hotel gespot.

Haunted hotels
Via wikimedia

Castello della Castelluccia, Rome, Italië

Aan de rand van de stad is dit schitterend historisch gebouw in een park geleden waar je de spook van Nero himself tegen het lijf kunt lopen! Het 4-sterrenhotel kent meerdere geesten, waaronder niet 1, niet 2, maar een hele kudde paarden. Toch weer eens wat anders dan je gemiddelde zwevende man of vrouw.

hotels waar het spookt

Ballygally Castle Hotel, Larne, Verenigd Koninkrijk

Lady Isabella Shaw schijnt al zo’n 400 jaren door de gangen van dit kasteel te spoken, dat nu een viersterrenhotel is. Ze viel hier ooit uit het raam en stierf. Of het een ongeluk was, of zelfmoord of dat haar man haar geduwd heeft is nooit duidelijk geworden. Feit is wel dat haar man een gemene gozer was die haar in een kamer boven in het kasteel had opgesloten.

spookhotels europa

Er zijn regelmatig gasten die vertellen een aanwezigheid in hun kamer te hebben gevoeld. Het hotel biedt spooktours aan en je kunt er ook in de ‘ghost room’ slapen.

Cabra Castle Hotel, Cavan, Ierland

Dit kasteelhotel, te midden van tuinen en parken, ziet er werkelijk prachtig uit, echt zo’n kasteel uit de sprookjesboeken. Het viersterrenhotel heeft iets meer dan honderd kamers en een handjevol spoken. In 1780 viel de zoon van de eigenaren als een blok voor een bediende genaamd Sarah. De relatie was geheim uit angst voor zijn ouders maar die kwamen erachter toen Sarah zwanger was.

Cabra kasteel hotel

Midden in de nacht lieten de ouders haar vermoorden. Ze werd opgehangen aan een boom op het landgoed. Meerdere hotelgasten hebben aangegeven een aanwezigheid te voelen in de buurt van die boom. Ook wordt er soms gezegd dat er babygehuil te horen is….

Castle Leslie, Glaslough, Ierland

Nog een Iers spookhotel! Generaties lang woonden hier op het platteland leden uit de Leslie familie en ook nu het een 5-sterren luxe hotel is, is het nog steeds van de Leslies. Omdat er een kerk op het landgoed staat, wordt het hotel vaak gebruikt als bruiloft locatie. Onder meer Paul McCartney trouwde hier met Heather Mills.

geesten en spoken in hotels

Schijnbaar spookt oud-bewoner Norman Leslie hier nog rond, voornamelijk in de ‘red room’. Er zijn door de jaren heen andere geesten gespot zoals een kindje en ene Lady Constance maar de rode kamer is schijnbaar toch het hoogtepunt.

Morgan House, Kalimpong, India

spookhotels

Het Morgan House werd ergens rond 1930 gebouwd, speciaal voor de bruiloft van een zekere George Morgan. Het werd na de bruiloft het zomerhuis van meneer en mevrouw Morgan. Helaas pleegde mevrouw enkele jaren later zelfmoord en haar man verliet het huis en kwam er nooit meer terug. Er doen verhalen de ronde dat ze door haar man werd mishandeld.

Haar geest zwerft hier schijnbaar nog rond. Niemand heeft haar daadwerkelijk gezien maar getuigen vertellen dat ze zo nu en dan voetstappen van iemand met hoge hakken in de gangen horen. Ook kun je schijnbaar geluiden horen uit de keuken, net alsof er iemand aan het koken is.

Fairmont Banff Springs Hotel, Canada

Het statige Fairmont Banff Springs Hotel is gelegen in het Nationaal park Banff in Canada. Het is een enorm hotel met meer dan 750 kamers en het bestaat al langer dan 130 jaar. Vanuit het chique hotel wandel je zo het charmante dorpje Banff in. In de winter kun je er skiën, in de zomer golfen. Om een lang verhaal kort te maken, je wordt er het hele jaar door in de watjes gelegd. Schijnbaar kun je er wel heel wat ongenode bezoekers ontmoeten.

Hotels met geesten

De bekendste wordt ‘ghost bride’ genoemd. Het verhaal gaat dat ergens rond 1920 een verliefd stel in het hotel was om te trouwen, toen de bruid op de trap struikelde en door de val stierf. Ze is al meerdere keren op de trap gespot of dansend in de balzaal. In het hotel is er ook een kamer die helemaal niet meer verhuurd wordt omdat er blijkbaar meerdere keren gasten angstig daar vertrokken.

Dan hebben we nog een vriendelijke en volgens ‘getuigen’ behulpzame spook: oud medewerker Sam schijnt in het hotel te zijn blijven hangen na zijn dood in 1975. Sommige mensen houden nou eenmaal erg van hun baan.

Halloween met Airbnb

Airbnb heeft wat leuks bedacht: ze hebben een aanbod aan spookhuizen waar je tijdens het Halloween weekend kunt verblijven. Dit kost slechts 35 euro per nacht, dat moet ook echt even vermeld worden want waar overnacht je tegenwoordig nog voor die prijzen?! Of je het overleeft is nog maar de vraag daarentegen….Deze huisjes zijn overigens niet alleen met Halloween te huur maar de lage prijs geldt alleen voor het Halloween weekend.

Gettysburg Historic, Aspers, Pennsylvania

Op het eerste gezicht is deze Victoriaanse villa een heerlijk rustiek huis op een prachtig landgoed. Wie hier wat langer verblijft zal er echter achter komen dat hier de geschiedenis duistere sporen heeft achtergelaten. Het is niet ongebruikelijk om Henry Guagher, een soldaat van de Confederatie, in uniform stilzwijgend in één van de slaapkamers tegen te komen en schrik niet op als je ’s nachts voetstappen hoort op de verlaten zolder of het geruis van hoepelrokken en gegiechel in de hal.

griezelige overnachtingen

Maar wees niet bang, gastbeoordelingen zweren dat de geesten vriendelijk zijn. Al met al een historisch huis met een rijke geschiedenis. Je kunt zelfs een ‘Paranormal Investigations’ door de eigenaren bijboeken!

Cisco Post Office & Pace Bros Shack, Cisco, Utah

Dit is, by far, mijn favoriet uit de lijst. Hoe spooky zit dit eruit?! Je hebt niet een huis voor jezelf alleen maar een heel dorp/stadje! Ver weg van de bewoonde wereld, in een spookstad dat ooit de rijkste plaats van Amerika werd genoemd, vind je nu alleen nog deze twee verlaten accommodaties.

griezelig overnachten

De stad was ooit het thuis van Charles Steen, die uranium ontdekte. Nadat de vraag hiernaar afnam, verloor hij zijn fortuin en raakte de stad in verval. Geruchten gaan rond dat Charles na zijn dood het stadje nooit heeft verlaten en nog steeds op zoek is naar uranium.

The Haunted House, Ontario, Canada

Het verhaal achter dit enorme huis, dat eind 19e eeuw is gebouwd, gaat over de oorspronkelijke eigenaar Carl Back. Hij woonde daar met zijn gezin: zijn vrouw en negen kinderen. Twee kinderen stierven jong. De oudste dochter Mary zorgde voor de overige kinderen toen haar moeder (ook jong) kwam te overlijden. Op een gegeven moment werd ze zelf verliefd en wilde een eigen gezin stichtte, dat viel niet goed bij papa en ze kregen een meningsverschil.

griezelig overnachten

Toen de vader stierf, verdeelde hij zijn grote erfenis gelijk over al zijn kinderen, behalve Mary die slechts $1 ontving. Nu jaren later, vertellen Airbnb gasten dat ze midden in de nacht het silhouet van een man en een boze vrouw zien bij een spiegel. Zouden dit Mary en haar vader zijn, die jaren later nog steeds ruziën over de oneerlijk verdeelde erfenis?

Zou jij overnachten in hotels waar het spookt? Brrr….

14 reacties op “10 hotels waar het spookt en Halloween met Airbnb”

  1. hahaha, wat een grappig idee. je moet er even voor reizen, maar dan heb je ook wat ! Ik wil naar Ierland, dat is toch al het land van de geesten en de elven

  2. Wat een leuke en originele blogpost! Heel eerlijk gezegd is het niets voor mij haha, ik zou niet slapen denk ik 😉 Maar denk dat veel mensen dit kunnen waarderen.

  3. Diep vanbinnen lijkt het me tof om naar zon plek te gaan, aan de andere kant weet ik dat het geldverspilling gaat zijn. Ik kan daar waarschijnlijk toch niet slapen, haha!
    Liefs,
    Elles

  4. Pingback: 7 x slapen in een kasteel in Frankrijk - Frankrijk Dromen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »