Ga naar de inhoud
Home » Babyshower: Top 10 spelletjes ideeën

Babyshower: Top 10 spelletjes ideeën

babyshower organiseren

Vorig jaar was er een ware babyboom gaande op de basisschool van mijn kids. Natuurlijk werd voor elke van die juffen geld ingezameld voor een cadeau maar in 3 van de 4 gevallen werd er daarnaast, door de klassenouders, ook een heuse babyshower georganiseerd.

De klas werd versierd, er werden spelletjes gedaan, er werd lekker gegeten en de juf kreeg een mooi cadeau. Het was wel leuk om te zien hoe de klassenouders van de drie verschillende klassen de babyshower een hele andere invulling gaven. De ene klas ging voor roze, lieflijk, mooi en elegant. Bij de andere draaide het vooral om de spelletjes en was het een chaotische dolle boel. Bij de derde kon je een heel weeshuis voeden zoveel eten was er!

Ik heb zelf geen babyshowers gehad. Toen ik mijn kinderen kreeg was het ook nog niet echt gangbaar in Nederland, het was meer een Amerikaanse gewoonte. Ik vind het wel leuk, zo’n babyshower – feestjes kun je nooit genoeg hebben 🙂 De drie babyshowers op school waren een ware inspiratiebron voor spelletjes voor toekomstige babyshowers (en ja, die ga ik met jullie delen!). Voor meer inspiratie voor o.a. de decoratie van een babyshower kan ik je doorverwijzen naar ‘De Perfecte Gastvrouw Gids’ van Westwing. Zij geven daar allerlei leuke tips voor een geslaagde babyshower.

Babyshower spellen

Raad de baby. Dit vonden de kinderen op school allemaal erg leuk. Elk kindje had een babyfoto van zichzelf meegenomen en de juf moest raden wie wie was.

Luier ruiken. Dit spel vond ik zelf helemaal niets maar de kinderen hadden er lol in. Juf moest een blinddoek om en proeven en raden wat er in de luiers zat. Dat was o.a pindakaas, honing en chocolade.

Ezeltje prik. Prik de speen op de baby!

Raad het babyhapje. Dit is een variant op het luier ruiken. De juf werd geblinddoekt en kreeg hapjes uit verschillende babypotjes voorgeschoteld. Ze moest raden wat het was. De kinderen vonden het hilarisch, de juf iets minder volgens mij.

Doe de luier om de babypop. Geblinddoekt.

Raad het woord. De kinderen gingen om de beurt naar voren en tekenden iets dat met babies te maken had. Dit moest geraden worden. Een simpel maar erg leuk spel.

Cadeauspel. Op deze site vond ik een leuk cadeauspel. Over het algemeen, ook bij verjaardagen bijvoorbeeld, vind ik het leuk om het cadeau-uitpak-moment te combineren met een spel omdat het anders zo snel gaat en je na afloop niet meer weet wat je van wie gekregen hebt. Een cadeauspel is dan een uitkomst.

Teresa Alecrim_Babyaccessoires_unretouched_1 (1)

Spijkerpoepen. Met een Playmobil baby!

Maak een kledingstuk-creatie met luiers. Dit spel kun je het beste in verschillende teams spelen. Geef elk team een stapel luiers en laat je fantasie erop los!

Kinderliedjes zingen. Zet een kinderliedje van vroeger op. Druk op een gegeven moment op pauze en dan moet degene die aan de beurt is de volgende twee zinnen correct zingen.

Babynamen schrijven. Het is niet echt een spel maar wel leuk: laat elk kindje een babynaam opschrijven die ze mooi vinden. Maak twee mooi versierde bakjes, een voor jongensnamen en een voor meisjesnamen en doe daar de briefjes met de namen in. Leuk voor de juf om mee te nemen naar huis en op een rustig moment naar te kijken en inspiratie op te doen!

Rompers versieren. Je kunt een waslijn ophangen met meerdere witte rompers eraan. Elke gast kan een van de rompers versieren. De rompers versier je met gekleurde textielstiften, je kunt bijvoorbeeld de naam van de zwangere dame erop schrijven of ‘meisje’ of ‘jongen’, nou ja wat je maar wilt. En het dient ook meteen als originele decoratie tijdens de babyshower.

Je kunt ook veel waterballon-spellen bedenken met als uitgangspunt dat het water gebroken is maar die zijn niet echt geschikt voor op school (en al helemaal niet met dit weer, bah!). Een voorbeeld: Maak verschillende teams. Doe een waterballon onder je shirt dat dient als ‘ zwangere buik’. Doe een pingpongbal tussen je benen en loop een parcours waarbij je aan het einde de pingpongbal in een bakje doet. De eerste die de bal in het bakje krijgt zonder dat het waterballon knapt wint.

Heb jij een babyshower gekregen? En heb je nog leuke tips voor spelletjes tijdens een babyshower?

S_icon_200pxl

4 reacties op “Babyshower: Top 10 spelletjes ideeën”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »