Ga naar de inhoud
Home » Leuke musea met kinderen in Amsterdam

Leuke musea met kinderen in Amsterdam

museum met kinderen

Wat zijn leuke musea met kinderen in Amsterdam? Eliane Roest neemt ons mee naar drie musea die leuk zijn om te bezoeken met kids. Eliane is mama van een dochter van 11 en samen met haar vriend woont ze in Amsterdam. Wekelijks schrijft ze op haar reisblog  Instagrambloggers.nl over alle leuke dingen die er te doen zijn in Amsterdam en over de mooiste vakanties in Nederland en de rest van Europa!

Met een museumjaarkaart

Vandaag deel ik onze favoriete musea met kinderen in Amsterdam! In Amsterdam stikt het van de musea. Met een museumjaarkaart is het voor ons dan ook altijd een klein uitje om even een museum binnen te glippen.

Wij bewaren hier onze museum bezoekjes niet voor de weekenden of de herfstvakantie. Wij gaan doordeweeks na school of net voor sluitingstijd. Vandaag licht ik 3 musea in Amsterdam uit die leuk zijn om te bezoeken met kinderen.

Van Gogh museum Amsterdam

Van Gogh Museum

Gelegen aan het museumplein ligt het Van Gogh Museum. Meestal staat er een rij vol met toeristen, maar wist je dat je de rij kunt skippen als je van tevoren een kaartje online koopt? De voorpret van je bezoek aan het Van Gogh kan je al laten beginnen door bijvoorbeeld in de trein alvast de kleurplaten in te kleuren. Op de site van het Van Gogh kan je ze makkelijk downloaden en alvast even uitprinten. 

Ontdek van alles over de schilderijen van Vincent van Gogh tijdens je bezoek, dit doe je het beste door de speurtocht te doen. Haal de gratis speurtocht bij de informatiebalie, beantwoord de vragen en maak de opdrachten. Er is een speurtocht voor kinderen van 6 tot 12 jaar, en een speciale speurtocht voor kleuters, zo fijn dat ze dat onderscheid maken.

Wij zijn helemaal fan van de museumwinkel voor leuke artistieke cadeaus, dus skip die niet voor je weer vol nieuwe indrukken naar buiten wandelt! 

Stedelijk Museum

Een paar meter verderop loopt je tegen het Stedelijk Museum aan, het museum vol moderne kunst. Met veel wisselende tentoonstellingen is er hier altijd iets nieuws te zien.

Wist je dat je onder de fotogenieke  trap van het Stedelijk Museum Het Rabo Familie Lab kan vinden. Dé plek waar families samen aan de slag kunnen: mega puzzels maken met vloeistofdia’s, de muren vol taggen of met zelfgebouwde flipperkasten spelen. Eigenlijk is dit altijd het eerste waar we naar toe lopen.

Een aanrader bij het Stedelijk Museum zijn de audiotours, je ontdekt het museum zo op een geheel nieuwe manier!

Scheepvaartmuseum 

In Het Scheepvaartmuseum is altijd iets te beleven voor families en kinderen. Beleef het Verhaal van de Walvis, doe de junior audiotour of bezoek de Clipper Stad Amsterdam of ‘het grote schip’, de oostindiëvaarder VOC-schip Amsterdam.

Wist je dat je door middel van een VR experience de tijd van toen volledig kunt beleven (vanaf 7/8 jaar)? Met een bril neem je een sprong door de tijd, een van de leukste VR experiences die wij beleefd hebben.

Onderdeel van de vaste tentoonstelling is ‘het verhaal van de walvis’ laat zien hoe we door de eeuwen heen naar de walvis hebben gekeken. Je leert over de walvisjacht en hoe deze de walvis tot een bedreigde diersoort heeft gemaakt(vanaf 6 jaar).

Wij eindigen altijd met koffie en taart in het museumcafé en dan langs het water terugwandelen naar Centraal Station!

Hebben jullie de smaak te pakken? Er zijn nog veel meer leuke musea om te bezoeken met kinderen in Nederland. Veel plezier!

9 reacties op “Leuke musea met kinderen in Amsterdam”

  1. Toch altijd leuk, een museum met en voor kinderen. Mijn kleine meid is welliswaar nog te klein, maar kan niet wachten tot we een paar jaar verder zijn

  2. Zo leuk om naar een museum te gaan en met kinderen geeft het een extra dimensie. Zij bekijken het vaak puur, vanuit hun eigen oorspronkelijke beleving en dat levert weer mooie inzichten op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »