Wat te doen met wc rollen: Top 15 toiletrol DIY

toiletpapier diy

Wc-papier rollen, eierdozen, flessen, pakken melk, de kleine man wilt altijd alles bewaren om te knutselen (en doet dat ook met als gevolg dat er bij ons ten alle tijde een berg ‘recycle materiaal’ ligt)….Mooie titel voor een boek ‘de verzamelwoede van de kleine man’….Nu verzamelt hij al weken lege toiletrollen en keukenrollen, we hebben er inmiddels zoveel dat het echt tijd wordt om er daadwerkelijk iets mee te maken. Ik had alleen eerlijk gezegd geen idee wat ik met al die toiletrollen moest knutselen dus heb ik (maar al te graag) aan mijn Pinterest-verslaving toegegeven en daar heb ik een paar superleuke wc-rol/keukenrol DIY’s gevonden!

Sprookjes

Toiletrol sprookjes (c) Red Ted Art
Toiletrol sprookjes DIY (c) Red Ted Art

Op 1 met stip de wolf en de drie biggetjes – ik vind ze zo leuk! Je kunt dit natuurlijk uitvoeren met verschillende sprookjes. Hans en grietje, de heks en het huisje zou je bijvoorbeeld ook heel goed vanuit deze stap voor stap tutorial kunnen maken. Het leuke hiervan is dat de kinderen er echt mee kunnen spelen – alle sprookjes naspelen.

Een pinata

(c) Love and cupcakes
Mini pinata’s van wc rollen (c) Love and cupcakes

Als je mijn site al wat langer volgt weet je dat mijn kinderen pinata gek zijn! Deze mini pinata’s zijn niet alleen leuk voor kindjes maar zouden het ook goed doen op een verjaardagsfeestje of op een bruiloft. Een superleuk en makkelijk uitvoerbaar idee en een hele duidelijke tutorial.

Sambaballen

(c) The Craft Train
WC-papier rol sambaballen c) The Craft Train

Zo eenvoudig maar je moet er maar net op komen. DIY muziekinstrumenten gemaakt in een handomdraai! De tutorial om deze sambaballen te maken kun je vinden op The Craft Train.

Hangende huisjes

(c) Kifli es levendula
Kleurrijke DIY huisjes (c) Kifli es levendula

Aaaahw hoe lief zijn deze (vogel)huisjes. Als je er meerdere naast elkaar hangt doen ze het ook erg leuk als decoratie in een kinderkamer! Ik heb geen idee wat voor taal het is maar aan de hand van de foto’s kom je al een heel end met deze Diy! Ik zie de huisjes ook wel goed dienst doen als vampierenkasteeltjes met Halloween, alle huisjes zwart en dan spookjes of vleermuizen erin.

Armbanden

(c) Flipflops and applesauce
Armbanden van lege wc rollen (c) Flipflops and applesauce

Niets voor mijn kleine man maar wel leuk als je een groepje meiden bij elkaar hebt. 🙂 Veel toiletrollen en een goede dosis creativiteit leveren de gaafste armbanden! Geef ze verschillende materialen om te versieren, washi tape, glitter, kraaltjes, blaadjes, stickers, hoe meer hoe beter. Kijk hier hoe je het beste aan kunt pakken.

Bowling

(c) Thrive 360 Living
(c) Thrive 360 Living

Dubbel plezier, eerst kun je je bowling spelletje maken met de lege wc rollen en daarna kun je er ook nog eens mee spelen! Op de website van Thrive 360 Living wordt uitgelegd hoe je deze en vier andere leuke activiteiten maakt. Ik vind DIY spelletjes altijd extra leuk!

Een verrekijker

(c)
(c) sugaraunts

Dit is een goede DIY als je kleintjes hebt die zelfstandig iets willen maken. De verrekijker is zo in elkaar gezet, kijk hier voor de uitleg, en daarna kunnen ze het lekker versieren met verf, stiften of stickertjes.

Een gekke wetenschapper

(c) Disney family
Gekke Muppet wetenschapper (c) Disney family

Haha stukje nostalgie, dit vond ik altijd een van de grappigste personages uit de Muppets! Leuke DIY en heel makkelijk aan te passen naar andere personages. Kleine man en ik zijn van plan om ons eigen gezinnetje te maken volgens de stappen van deze DIY.

Bloemen

(c) Michele made me
Trieste toiletrol bloemen (c) Michele made me

Of je maakt mooie bloemen! Het ziet er ook nog eens moeilijker uit dan dat het is. De tutorial is heel goed uitgelegd en een goede tutorial is het halve werk, niet waar? Ik zou ze zelf wel een kleurtje geven want ik vind dit wel hele mooie maar ook trieste bloemen 🙂

Een schilderijtje

(c) Sammie' s Lovely Life
Origineel kunstwerkje (c) Sammie’ s Lovely Life

Dit 3D toiletrol kunstwerkje vond ik een leuke en originele variant op een schilderij. Je kunt hier natuurlijk echt alle kanten mee op. Probeer verschillende vormen, leef je uit! Uitleg kun je vinden op Sammie’s Lovely Life.

Monstertjes

(c) Efimerida-st
Griekse monstertjes (c) Efimerida-st

Grappige monsterfamilie. Gevonden op een Griekse blog dus ik begrijp er niets van maar ik vond ze er zo geinig uitzien en monstertjes zijn altijd wel een leuk knutsel onderwerp voor kinderen omdat je geen fouten kunt maken. 3 ogen? Ok! 6 benen? Ook goed. Paars met gele stippen? Jouw monstertje!

Een kroontje

(c)
Wc rol kroontje (c) Craft & Creativity

Deze DIY heb ik gevonden op Craft & Creativity. Schattige én stijlvolle kroontjes van lege wc-papier rollen 🙂 Ik vind ze heel erg leuk als knutselwerkje op een verjaardagsfeestje!

Stempeltjes

(c) Mama Papa Bubba
Eenvoudige stempetjes (c) Mama Papa Bubba

Zie hier hoe hoe je deze ‘stempeltjes’ kunt maken. Ze zijn heel eenvoudig en garantie voor urenlang plezier voor de kleintjes maar ook heel geschikt om bijvoorbeeld cadeaupapier te versieren voor een last minute pakketje. Als je eenmaal de vorm hebt bereikt die je wilde, dan kun je het makkelijk vastzetten door er een elastiekje omheen te binden.

Een octopus

(c) Kids activities blog
Onder de zee toiletrol (c) Kids activities blog

Deze uberschattige octopusjes vond ik op Kids Activity Blog. Die site is overigens een echte wc rollen-kunst-goudmijn: ik vond er zelfs Star Wars toiletrol-poppetjes en grappige Ninja’s!

(c) Family
May the toiletrol be with you (c) Kids activities blog
(c) Kids activities blog
Ninja powerrrrr (c) Kids activities blog

Een katapult

(c) Pbs kids
DIY voor stoere jochies (c) Pbs kids

Waaah last but not least een stoere katapult! Hoe gaaf is deze! Erg leuk voor de jochies! Ik heb hem hier gevonden.

7 gedachten over “Wat te doen met wc rollen: Top 15 toiletrol DIY

  1. Crea hoor! Leuke ideeën! Over crea gesproken, wie heeft trouwens jouw header van je site gemaakt? Erg leuk en doet me denken aan het geboortekaartje van vrienden van mij uit Utrecht.

    1. Ah dat zijn mijn helden van curlpower.nl 😀 Zij maken supergave dingen en ook geboortekaartjes trouwens dus misschien wel ook die van je vrienden?!

  2. Ik gebruik de lege wc-rolletjes om voor te zaaien. Eens er een echt plantje is, dat in de volle grond kan, hoef ik niet te klooien met wortels enzo, maar steek ik het plantje met wc-rol en al in de grond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »