Ga naar de inhoud
Home » Beauty and the Beast: recensie

Beauty and the Beast: recensie

De verwachtingen van de live-action versie van Beauty and the Beast waren hooggespannen. Het verhaal kennen we allemaal wel, toch? Als Belle, een slimme lieve en onbevooroordeelde jonge vrouw, gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Wij konden zelf helaas niet bij de screening aanwezig zijn maar vriendin Nina woonde namens Srsck de preview bij. De film draait vanaf 29 maart in de Nederlandse bioscopen en is straks zowel in 2D als in 3D te zien.

beauty beast

Piep piep

Er moet me wel wat van het hart: het lijkt wel of er tegenwoordig achter elke interpretatie in zowat elke Disney film wel wat te piepen valt overigens. Overal wordt wat achter gezocht. Weten jullie nog dat het voorkomen van de halfgod Maui in Vaiana behoorlijk kritisch werd ontvangen, en het Disney verkleedkostuum van Maui na klachten uit de rekken werd gehaald – vervolgens kregen we allerlei speculaties over het ‘misschien lesbisch‘ koppel in Finding Dory en nu, in Beauty and the Beast, worden de seksuele gevoelens van Lefou onder de loupe genomen. Nou goed, ok – je kunt ook gewoon lekker achterover zitten en genieten van een klassiek verhaal, schitterende styling en een sprookjesachtige verfilming.

Dat hebbend gezegd laat ik Nina aan het woord.

Pathé Arena

Afgelopen donderdag ben ik naar de screening van de 3D uitvoering van Beauty and the Beast geweest in Pathé Arena. Met een lekkere Starbucks thee liep ik rustig naar boven, de film werd vertoond in zaal 8 en dat is een van de kleinere zalen. Ik was niet eerder in deze Pathé geweest maar de bioscoop is echt prachtig, mooie sfeer, leuk ingericht, best luxe.

Het was nog niet erg druk toen ik mijn plekje innam,de 6de rij stoel 12, een vast ritueel in een bioscoop, even rij en een even stoel. Enfin, om half 11 zat ik er met mijn 3D bril op, helemaal klaar voor. Ik moet eerlijk zeggen dat ik meestal misselijk word van een 3D bril en hoofdpijn krijg maar bij Beauty and the Beast was dit helemaal niet aan de orde..

belle en het beest

Beauty and the beast: Tekenfilm vs live-action

Degenen die de tekenfilm tot in den treure hebben gezien zullen misschien wel denken dat het hetzelfde is, maar niets is minder waar. Beauty and the Beast begint al erg prachtig, een mooie balzaal met mooie dames, en – wat mij opviel – ook veel donkere dames, wat mij erg vrolijk stemde! Daarnaast zeer mooie kleding uit de renaissance periode, jurken en al dat pracht en praal….

De vloek van de heks op de verwaande prins is wat meer uitgebreid dan in de tekenfilm, en dat maakt het verhaal ook interessant. Je wil meer weten en krijgt in het begin alle info die je wilt om de film dus verder te (willen) kijken.

beauty and the beast

Emma Watson

Dan komt Belle, gespeeld door Emma Watson. Tja, wie kent Hermione niet uit de vele Harry Potter films he!? Ik moet zeggen, ik had Emma Watson meer willen zien lachen en stralen maar haar norse uitstraling (net als in De Harry Potter films) bleef ze toch houden.

Watson zong alles zelf en dat verbaasde mij wel, er zit een best lief leuk stemmetje op, begrijp mij niet verkeerd, maar ze is geen musical ster…En haar uitstraling is, vind ik dus, net wat te stug en nors voor de rol van Belle.

emma watson

Het verhaal is in de film stukken uitgebreider dan wat je gewend bent – het is tenslotte een film van 2 uur geworden – maar ik heb er zeer zeker van genoten!

Kleenex in 3D

Het 3D effect was echt super, ik zou het wel aanraden om de 3D versie te gaan kijken. Af en toe schrik je echt van dingen die op je af komen 🙂

Beauty and the Beast is echt heel mooi gemaakt, van het kasteel waar het beest woont tot aan het dorp en alles erom heen, hele mooie details – aan alles is gedacht – daar houd ik echt van..

Het zingen en het dansen van Belle met het Beest samen in de balzaal was ook echt zo mooi dat ik ervan moest huilen, ik zat helemaal in de film en ik ben best een stoere chick maar hier pff hield ik het dus totaal niet droog: toen Belle haar vader ging redden van Gaston, tranen, toen Gaston het beest aanviel, tranen, en het einde, ik had gelukkig zakdoekjes mee genomen want geloof mij maar die heb je echt wel nodig!

Het liedje Beauty and the Beast was mooi, die kent iedereen wel uit zijn hoofd denk ik, en wat ik ook ontzettend mooi vond waren de betoverende spulletjes: de kast, het clavecimbel, Lumiere, de kapstok en de theepot met haar zoontje Chip.

beauty and the beast

De humor is ook echt fantastisch en ik durf te zeggen dat Belle en het Beest waarschijnlijk een echte kaskraker gaat worden. Ik heb zeer genoten, door de spanningsopbouw en alles wat er extra bij kwam in de film geef ik het een dikke 9, 10 is perfect en dat was het niet, als Emma Watson iets meer lachte en vrolijk was vond ik het leuker, dus…ik zou zeggen, ga dat zien…erg mooie film..

1 reactie op “Beauty and the Beast: recensie”

  1. Deze film lijkt me echt erg leuk! Ik ben gek op Hermelien uit Harry potter dus ik ben wel benieuwd hoe ze in deze filmklassieker acteert :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »