Ga naar de inhoud
Home » Boekentip: Help! Ik (mijn kind) wil beroemd worden

Boekentip: Help! Ik (mijn kind) wil beroemd worden

boek voor kinderen

Toen ik via via hoorde dat het boek Help! Ik (mijn kind) wil beroemd worden uitkwam heb ik meteen gevraagd of wij een recensie-exemplaar mochten ontvangen. Immers, een boek dat beter aansluit op mijn dochter kun je niet bedenken. Eindelijk een goed boek voor kinderen die graag professioneel de televisie- en/of musicalwereld in willen. Kinderen zoals mijn dochter.

Toen ze in groep 5 zat wilde ze ‘later’ scenarioschrijver of regisseur worden. Dit is sindsdien meerdere malen veranderd maar altijd komen we uit op een beroep dat gelieerd is aan film, televisie en musical. Zelfs het jaar dat ze opeens toch maar marine bioloog wilde worden. “Marine bioloog” vroeg ik verrast…”Ja mam, dan kan ik onderwater documentaires maken”. Ja…je begrijpt.

Waarom zou je het boek lezen Help! Ik (mijn kind) wil beroemd worden?

Dochterlief zit inmiddels al jaren op toneelles en heeft daarnaast dans- en zangles gehad. Toen ik nog styliste was heeft het dametje wel eens voor de lens gestaan. Heel grappig want zij is echt een podiumbeest terwijl ik als kind heel verlegen was en nog steeds een achter-de-schermen-vrouw ben. Het heeft me vaak wat in de weg gezeten ook dus ik ben heel blij dat zij daar geen last van heeft! Maar…ik dwaal af (what else is new!?). Dochterlief zit nu bij enkele castingbureaus. Nu weet ik, doordat ik zo lang styliste ben geweest, wel welke bureaus betrouwbaar zijn en dat scheelt al heel wat want ik kan haar helpen op dat gebied maar ik heb totaal geen ervaring met castings of audities voor een musical (ja want Dochterlief neigt het meeste naar musicals!) dus ik vind dit boek echt een uitkomst.

20151118_150157

Behalve uitgebreide tips over castings en audities worden er ook hele handige onderwerpen in behandeld zoals bijvoorbeeld de arbeidsinspectie (tegenwoordig inspectie SZW) en is er bijvoorbeeld ook een hoofdstuk over wat er van jou als ouder verwacht wordt. Het boek is dus zowel voor het kind als voor de ouders heel verhelderend en leerzaam.

Ex-kindsterren

Help! Ik (mijn kind) wil beroemd worden is geschreven door Madelief Blanken en door Mark van Haasteren. Madelief Blanken is actrice en ze heeft een castingbureau voor kinderen en jongeren tot 21 jaar, Jut & Jul Casting. Blanken acteert sinds ze 8 jaar oud is. Ze speelde o.a in SpangaS, Flikken Maastricht en Onderweg naar Morgen. Mark van Haasteren is kinderregisseur en coach bij verschillende theaterproducties zoals Pinokkio, The Sound of Music en Annie. Beide schrijvers zaten al op jonge leeftijd in de film- en musicalwereld. Ze weten dus precies waar ze het over hebben. Je koopt toch ook geen kookboek over vlees geschreven door een vegetarische kok?!

In Help! Ik (mijn kind) wil beroemd worden staan er ook quotes en interessante interviews met onder andere Danny de Munk (Ciske de Rat), Willem Voogd (Mees Kees), Vajèn van den Bosch (SpangaS, Grease), Tamar Baruch (Q&Q, De kleine wereld), Burny Bos (producent BosBros), Kaja Wolffers (producent NL Film) en meer.

Top of flop?

Dochterlief heeft het boek in 1 ruk uitgelezen en ik heb hem zelf daarna ook nog mogen lezen van haar 😉 Het is een helder boek, realistisch beschreven en vol bruikbare tips. Een heel goed boek voor kinderen die echt serieus ‘iets’ willen doen met film, tv of musical. En volgens mij ook het enig boek in Nederland dat dit onderwerp op deze manier behandelt. Top!

S_icon_200pxl

2 reacties op “Boekentip: Help! Ik (mijn kind) wil beroemd worden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »