Ga naar de inhoud
Home » Stedentrip Kidstip: Ho Chi Minh Stad oftewel Saigon

Stedentrip Kidstip: Ho Chi Minh Stad oftewel Saigon

Ho Chi Minh Stad met kinderen

Een stedentrip met mijn kinderen vind ik echt heerlijk. In sommige steden zijn de kinderactiviteiten wat minder voor de hand liggend, en juist dat is een mooie uitdaging: een stad ontdekken buiten de gebaande paden. Het leek mij leuk om elke twee weken (op woensdag!) een andere moeder de laten schrijven over haar ‘ultieme stedentrip kidstip’. 

Vandaag vertelt mijn lieve vriendin Dani over haar reis naar Ho Chi Minh Stad (Saigon) in Vietnam, met man en zoontje Raaf. Dani is enorm creatief: ze maakt de leukste kleding voor Raaf en werkt als fotografe. Manlief werkt voor een reclamebureau en maakt te gekke illustraties, hij heeft bijvoorbeeld ook onze toffe Srsck header gemaakt. Kijk vooral op hun site, Curlpower.

Raaf schenkt een appel (c) Uitdemaat
Raaf schenkt een appel (c) Uit de Maat

Je zou het in eerste instantie niet verwachten als je door de drukke, chaotisch straten van Saigon (Ho Chi Minh Stad) loopt, maar deze stad is eigenlijk heel kindvriendelijk! Wij gingen er vorig jaar heen met onze zoon Raaf, toen bijna 2.

Als je voor het eerst door de straten van Ho Chi Minh Stad loopt of rijdt kan het nogal overweldigend overkomen. De straten zijn vreselijk chaotisch, er lijkt maar weinig structuur in te zitten en er wordt veel getoeterd. Of de eerste keer dat je zo’n brede straat over moet steken, doodeng! Maar na een paar keer raak je eraan gewend. De tip van de Vietnamezen: Ga! Loop gewoon de straat op en maak geen onverwachte bewegingen, het verkeer rijdt wel om je heen.

Verkeersdrukte (c) Uit de Maat
Verkeersdrukte (c) Uit de Maat

Tussen deze drukte vindt je in Ho Chi Minh Stad echter verschillende oases van rust zoals in het Tao Dan park. Het is bijna alsof je een andere wereld instapt! Het park is goed onderhouden en een verzamelplaats voor inwoners van jong tot oud. Er wordt gesport, gedanst, muziek gemaakt, kortom, heerlijk om doorheen te lopen en kennis te maken met de lokale bevolking! Maar buiten dit grotere park heb je tussen de drukke straten in ook veel speeltuinen. En dan bedoel ik niet zomaar een speeltuin met een wip en een glijbaan, nee, dat zijn dan meteen 10 glijbanen, meerdere wips, schommels en andere speeltoestellen comfortabel in de schaduw. Tussen onze wandelingen door Ho Chi Minh Stad door, maakten we dan ook regelmatig een tussenstop bij zo’n speelpark. Dan kon Raaf even zijn energie kwijt en wij in de schaduw bijkomen van alle indrukken en warmte.

Jade Emperor Pagoda (c) Uit de Maat
Jade Emperor Pagoda (c) Uit de Maat

Voor wie wel eens in Azië is geweest met jonge kinderen weet hoe gek ze daar zijn op blonde, Westerse kindjes. We hadden dan ook enorm veel bekijks met onze kleine man! Ok, eerlijk is eerlijk, niet ieder kind is gediend van al deze aandacht, maar de Vietnamezen bedoelen het goed. Als je ergens zit te eten hebben ze er geen enkel probleem mee om ondertussen je kind te vermaken. Sterker nog, het komt regelmatig voor dat ze je kind oppakken en meenemen het restaurant door en de keuken in! Maar wees gerust, ze brengen ze ook weer terug 😉 Buiten dat moet je er niet gek van opkijken als je meermaals aangesproken wordt en er gevraagd wordt of ze met je kind op de foto mogen of gewoon even mogen knuffelen. Wij lieten dit helemaal aan Raaf over, als hij geen zin had hadden de Vietnamezen echt pech.

Tao Dan Park (c) Uit de Maat
Tao Dan park (c) Uit de Maat

Ben je de drukte van de stad zat en op zoek naar wat verkoeling? Ga dan eens naar Dam Sen Waterpark. Dit waterpark is een stukje buiten het centrum en prima om je een middag te vermaken! Toen wij hier binnen stapten snapten we in eerste instantie niet precies wat de bedoeling was. Een enorme hoeveelheid Vietnamese kinderen krioelden om ons heen en het duurde even voordat we begrepen dat ‘buitenlanders’ zich ergens anders om konden kleden waar gratis kluisjes beschikbaar waren. Het park heeft een hoop glijbanen en attracties voor wat grotere kinderen, maar ook voor de kleintjes is er genoeg te doen! Vooral je moeder die zich waagt aan een kabelbaan en niet op tijd loslaat waardoor ze met een klap op het water terechtkomt is hilarisch… Grote vaders die van een hoge glijbaan komen met een matje tussen de kleine, Vietnamese kinderen door ook trouwens.

Onderweg (c) Uit de Maat
Onderweg (c) Uit de Maat

Een vraag die wij regelmatig gesteld krijgen is hoe we dat in Vietnam deden met Raaf met eten. Nou is het zo dat onze kleine levensgenieter noodles hoog op zijn lijstje met favoriete eten heeft staan, dus wat dat betreft zit je daar goed! Maar mocht je kind nou iets lastiger zijn qua eten, in Vietnam hebben ze gewoon brood! Of nouja, heerlijke baguettes! Dankzij de invloed van de Fransen kun je hier, in tegenstelling tot veel andere Aziatische landen, écht lekker brood krijgen. Ideaal voor onze Westerse kindjes.

Jadeem Peror Pagoda (c) Uit de Maat
Jade Emperor Pagoda (c) Uit de Maat

Verder heb ik als tip dat in een zo’n drukke, warme wereldstad wij altijd kiezen voor een hotel met zwembad. Zo kunnen we ’s ochtends, als het nog niet zo heet is, op pad gaan en ’s middags ontspannen bij het zwembad, iets wat bijna ieder kind wel kan waarderen!

Heb jij ook de ultieme bestemming voor een stedentrip met kinderen? Mail ons! Hoe meer moeders, hoe meer vreugd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »