Ga naar de inhoud
Home » Can You Keep a Secret? | in de bios

Can You Keep a Secret? | in de bios

can you keep a secret recensie

Ja, daar komt ie hoor. Bel je vriendinnen en sla wat extra wijntjes in want vanaf morgen draait de verfilming van de feelgood roman Can You Keep a Secret? – in Nederland uitgebracht als Hou Je Mond! – van succesvol auteur Sophie Kinsella. Kinsella ken je van de bekende Shopaholic-boeken. Haar boek Confessions of a Shopaholic werd in 2009 al verfilmd (ja, die ene met Isla Fisher).

Het verhaal

Wanneer Emma’s vlucht last krijgt van turbulentie, speelt haar vliegangst op. Ze is ervan overtuigd dat ze neer gaan storten en dat ze toch dood zal gaan dus (?) vertelt ze al haar (vrij onschuldige) geheimen aan een vreemde, maar wel hele knappe, man die toevallig naast haar zit. Geheimen zoals waar ze ontmaagd werd, waar ze niet blij van wordt wanneer ze sex heeft met haar vriend of bij welk liedje ze altijd moet huilen.

Wanneer ze de volgende dag op haar werk komt blijkt de aantrekkelijke onbekende man haar baas te zijn, die nu dus al haar meest gênante geheimen weet…

Wat doe je toch, Alexandra Daddario?

Weet je wat het is, Can You Keep a Secret is je pure romcom, compleet met clichés en een mierzoete (en zo nu en dan best kinderachtig) script en dat is prima. Een feelgoed romcom is gewoon genieten op zijn tijd, een film hoeft niet altijd enorme diepgang te hebben of heftig filosofisch te zijn. Elk excuus is een goed excuus om naar ladies night te gaan, niet dan? (proost!)

Bovendien is het werkelijk geen straf om anderhalf uur lang naar Tyler Hoechlin als grote baas (knap, rijk, lief – waar vind je die nog behalve in romcoms?!) te moeten kijken.

Maar….ja nu komt ie…maar wie o wie heeft Alexandra Daddario gecast voor de rol van Emma? Ik heb heel wat films gezien in mijn leven dus als ik je zeg dat Daddario in de rol van Emma in mijn top 5 slechtste acteerprestaties aller tijden staat, dan zegt dat toch wat…

Ze moest zeg maar een beetje naïef, onhandig en schattig spelen (weet je zo’n Zooey Deschanel in New Girl type of een jonge Meg Ryan type) maar Daddario komt over of ze psychisch niet in orde is. Zit ze ergens en dan houdt ze opeens haar hoofd schuin en kijkt ze met rollende ogen naar het plafond???!! Ik heb me tijdens de hele film lopen verbazen over hoe slecht ze acteerde en haar huilscènes waren zo belabberd dat ik eerst even een paar secondes moest nadenken of ze nou aan het huilen of aan het lachen was.

En ook…

Er lopen twee Orange is the New Black dames rond in Can You Keep a Secret? Laverne Cox (Sophia Burset) speelt deze keer de manager van Emma. Dat deed ze leuk. En Kimiko Glenn (Brook Soso) speelt een van de roommates die constant halfnaakt rondloopt.

Last but not least, miste ik chemie tussen Daddario en Tyler Hoechlin maar ja, logisch ook, want ze doet gewoon heel raar dus dat is niet bevorderlijk voor de aantrekkingskracht. Hij zal het moeilijk genoeg hebben gehad om maar niet in een lachbui te schieten denk ik. Oh ja, en dan haar reactie op zijn syndactyly…eh ja…ga maar gewoon kijken 😉

Kijken of niet kijken

Ja wel kijken want Tyler. Nee serieus, het is gewoon een leuke vermakelijke film die je vooral niet serieus moet (kan?) nemen. En hoe slecht Daddario acteert is werkelijk zo wonderlijk dat je dat eigenlijk niet missen moet.

Laat je me weten of je Daddario ook zo enorm slecht vond wanneer je naar Can You Keep a Secret gaat? Is dit sowieso een film die jou leuk lijkt? Houd je van de boeken van Sophie Kinsella?

Meer filmrecensies en andere blogs over films ontdekken? Kijk op Filmblogs!

9 reacties op “Can You Keep a Secret? | in de bios”

  1. Ik hou m in gedachten. Weet niet of ik erheen kan, maar klinkt verder wel als een fijne niet-nadenken-film! Jammer van die actrice trouwens, dat kan ik zo irritant vinden haha! Zoek dan liever even door, zeker als je iets verfilmd van een grotere naam als Sophie Kinsella

  2. Het boek heb ik gelezen en wat ik dan altijd `zo lastig vind is dat ik een beeld van de hoofdpersonen in mijn hoofd maak en dit vaak zo tegenval. En als de actrice dan ook nog eens niet in de rol past, zo jammer. Wel een echte film voor mijn hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »