netflix kijktip
|

The Man Without Gravity | Netflix kijktip

Onlangs keek ik naar de Italiaanse film The Man Without Gravity (L’uomo senza gravità) op Netflix. Ik kijk eigenlijk nooit Italiaanse films maar als je na een kwartiertje ofzo eenmaal in een film zit, dan merk je vaak niet meer welke taal er gesproken wordt. Hoe dan ook, aan het verhaal zou ik deze film er niet uitgepikt hebben op Netflix maar het plaatje dat je hierboven ziet trok me over de streep. Ik werd er zo nieuwsgierig van!

Het verhaal

Oscar wordt geboren op een donkere stormachtige nacht. De bevalling verloopt, ondanks omstandigheden, prima tot blijkt dat de baby zweeft! Zijn moeder Natalia is er wel even stil van – “is Oscar misschien een engeltje?” vraagt ze zich nog af – maar ze houdt onvoorwaardelijk van haar zoontje, zwevend of niet. Ze zal zo goed en zo kwaad als ze maar kan hem, samen met haar moeder, opvoeden en vooral ook beschermen voor de buitenwereld.

Want zeg eens eerlijk, een zwevend jochie zie je niet elke dag, hoe zullen mensen op hem reageren? Sowieso niet positief beslist de lieve maar stugge en soms behoorlijk zeurderige oma Alina (goede actrice vond ik haar!). Het beste voor Oscar is om ‘zijn kracht’ te verbergen maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan in een klein hecht Italiaans dorpje.

Sprookjesachtig en zoet

The Man Without Gravity is een modern sprookje. Het magische verhaal is bijzonder en origineel maar de boodschap is wel degelijk actueel. Het is een lieflijk verhaal over anders zijn, over vooroordelen en acceptatie, over onvoorwaardelijke liefde en uiteindelijk ook, met een omweg, over hoe simpel geluk kan zijn. Mensen zijn geneigd veel en meer en nog veel meer te willen om gelukkig te zijn terwijl geluk juist zit in de kleine simpele dingen, in liefde, in vriendschap, in een mooie zonsondergang.

The Man Without Gravity is een zoete film maar niet te zoet of zo. Je waant je een kleine 2 uur in een andere wereld. De shots zijn mooi, de film is goed uitgevoerd, er is veel aandacht besteed aan details.

Als ik per se één minpunt moest noemen dan zou het zijn dat ik me soms aan de hoofdrolspeler Elio Germano irriteerde, aan zijn personage maar ja dat betekent ook weer dat de acteur zijn rol goed speelde 😉

the man without gravity

The Man Without Gravity Kijken of niet kijken

Ik zeg kijken, al was het alleen maar omdat dit soort films niet vaak voorbijkomen. Het is echt even wat anders. Het is een modern sprookje en die heeft iedereen weleens nodig zo op zijn tijd. The Man Without Gravity is geen kerstfilm maar het past helemaal in de kerstsfeer!

Meer filmrecensies en andere blogs over films ontdekken? Kijk op Filmblogs!

Vergelijkbare berichten

17 reacties

 1. mijn dochter had het over deze film van de week! misschien dat ze hem gaat kijken 😉

 2. Ik zou niet zo snel naar een Italiaanse film kijken, maar ik moest zeggen toen ik die hoofdfoto zag werd ik wel gelijk geïnteresseerd haha.

 3. Ik val over het Italiaans moet ik bekennen… Het gegeven van iemand zonder zwaartekracht vind ik wel intrigerend. Als het nou Koreaans was, dan keek ik het zeker ; )

 4. Dit lijkt me echt een hele mooie film, inderdaad zeker ook voor deze tijd van het jaar. Ik zet hem op mijn lijstje!

 5. Ik zou niet zo snel een Italiaanse film kijken. Ik heb hier eigenlijk geen reden voor, maar het trekt mij op de één of andere manier niet. Toch lijkt deze film mij interessant.

 6. Wat grappig, ik ken deze helemaal niet. Lijkt me inderdaad een mooie film met een mooie boodschap. Poging waard!

 7. Wat een leuke tip, lijkt me wel iets voor mij. Ik ben altijd zo lang aan het zoeken. Ik denk dat ik deze alleen ga kijken of met mijn puberdochter, voor jongens denk ik iets té zoet?

 8. Juliette - Strongbody.nl schreef:

  Wat een grappig idee voor een film! Ik had er nog niet over gehoord maar mijn interesse is wel gewekt!

 9. Hahaha het is inderdaad ook niet echt een film die ik zo 1,2,3 zou kiezen maar met de plaatsen zo, en jouw recensie ga ik hem misschien toch opzoeken

 10. Klinkt goed, ga hem onthouden voor de kerstvakantie! Ik hou wel van Italiaanse films, zit vaak een bepaald sfeertje in dat net even anders is. Ben benieuwd!

 11. ingrid schreef:

  dit is inderdaad een keer echt wat anders. klinkt interessant. ga ik onthouden

 12. Ik haak meestal gelijk af als de film niet Nederlands of Engels gesproken is. Maar door jouw recensie lijkt het me wel een film die ik eigenlijk een keertje zou moeten kijken.

 13. Het lijkt mij echt wel een fijne film (en dat heb ik niet snel), maar ik hou wel meer van de films die niet doorsnee zijn en alles behalve gemaakt zijn met grote hollywoodmiddelen. Ik vind ze vaak daardoor veel meer “echtheid” bevatten, ook al is het dan met een thema als een zwevend kind! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.