Ga naar de inhoud
Home » 12 van mijn favoriete Instagram accounts

12 van mijn favoriete Instagram accounts

leuke instagram accounts

Ik houd van woorden maar soms heb ik even helemaal geen zin in woorden, dan wil ik rust. Beelden overkomen je terwijl je moeite moet doen voor woorden, zoiets. Ik verwacht echt iets anders op de verschillende social media kanalen en daarom volg ik dus andere mensen op de verschillende kanalen, jullie niet? Voor persoonlijke foto’s kijk op Facebook, voor inspiratie wijk ik uit naar Pinterest en voor een portie moois struin ik Instagram accounts af. Ik zoek dan wel heel gericht naar ‘rust’ en ‘mooi’. Wetend dat ik rust heel anders ervaar dan de meeste. Ik krijg het benauwd van wit, orde, clean, minimalistisch en van alles typisch Scandinavisch. Dit zijn de 12 Instagram accounts waar ik wel blij van word.

Charlotte Love

(c) Charlotte Love
(c) Charlotte Love

Charlotte is een Engelse styliste met een mega-creatief-brein! Ze bedenkt elke keer wat nieuws en blijft verrassend. Lekker kleurrijk en vrolijk account. Heel zo nu en dan staat er een privé foto op haar account, zoals laatst toen ze getrouwd was. Bleek ze op haar huwelijksreis in het Frans dorpje te zijn waar wij op vakantie waren. Dochterlief helemaal enthousiast want zij is ook groot fan van Charlotte Lovely maar ze heeft haar niet gespot 😉

Poulette Magique

(c) Poulette Magique
(c) Poulette Magique

Deze Franse dame, Cécile, doet me erg denken aan de oude ik. Kleur, tattoo’s, kawaii en veel vintage speelgoed. Haar timeline is een groot rommelig en gezellig geheel met veel foto’s van haar dochtertje en van uniek en vooral vaak nostalgisch speelgoed.

Ida Frosk

(c) Ida Frosk
(c) Ida Frosk

Ida komt uit Noorwegen en ze maakt kunst met eten. Ik vind het echt heel geinig dit soort accounts. Geen dertien in een dozijn.

Papier mâché magazine

(c) Papier mâché magazine
(c) Papier mâché magazine

Voor als je, net als ik, gek bent op mooie kinderfotografie. Papier Mâché is een Australisch tijdschrift. Veel kindermode en veel artistieke en goede foto’s.

Tutu du Monde

(c) Tutu du Monde
(c) Tutu du Monde

Tutu du Monde is een Australisch kindermerk, voornamelijk balletkleding, opgericht door Andrea Rembeck. Door de mooie kinderfotografie ben ik dit account blijven volgen. De foto’s zijn altijd erg mooi, dromerig en zacht.

Baddie Winkle

(c) Baddie Winkle
(c) Baddie Winkle

Ik word gewoon vrolijk van deze Amerikaanse oma die in de raarste outfits en omringd door marihuana en celebrities op foto’s staat. Niet perse om de foto’s maar meer om het feit dat een dame van bijna 90 nog zo’n lol kan hebben. En he, mevrouw Helen Ruth van Winkle heeft toch even 1.7 miljoen volgers op Insta!

Adriana Pal

(c) Adriana Pal
(c) Adriana Pal

Het account van de Spaanse Adriana Pal is een en al kleur, kleur en kleur!

Travel TomTom

(c) Travel TomTom
(c) Travel TomTom

Prachtig mooie bestemmingen, mooie foto’s, dit account is echt dagdroom-materiaal. Deze Nederlander reist al sinds 2006 veel maar sinds 2012 is hij continu onderweg. Wij blij want dat levert veel mooie plaatjes op 🙂

Pimpenelle

(c) Pimpenelle
(c) Pimpenelle

Ellen, Nederlandse moeder en juf, heeft een kleurrijk account met veel folklore en vintage. Een inspirerend geheel!

Les Enfants à Paris

(c) Les Enfants à Paris
(c) Les Enfants à Paris

Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes op het gebied van kindermode, dan ben je bij Les Enfants à Paris aan het goede adres. Ileen woont in Parijs met man en zoontje en ook haar blog is echt de moeite waard.

Milk Magazine

(c) Milk Magazine
(c) Milk Magazine

Milk Magazine is een Frans tijdschrift over mode en lifestyle voor kinderen. Ik lees de papieren versie ervan en de modereportages zijn altijd erg tof. Dit account is wat mij betreft een echte inspiratie-bom!

A girl named Elvis

(c) Elvis Rot
(c) Elvis Rot

Elvis is de dochter van Jan en Daan Rot. Daan heeft ook een super instagram account over het leven met vier kinderen met te gekke namen, Elvis, Rover, Wolf en Maantje Piet. Elvis heeft haar eigen Insta-account, foto’s worden gemaakt door haar moeder. Er zit een jeugdige en goede vibe op dit account, ik weet niet wat het is, ik word er vrolijk van 🙂

Toadtravels

(c) Toad Travels
(c) Toad Travels

Omdat Blue Toad zo’n coole dude is die altijd mee is wanneer wij onderweg zijn (en vooral omdat de beheerder van dit account mijn eigen lieve zoon is ;))

Oh en dit is dan wel geen account maar zo nu en dan zoeken op #facesoffoliageandflowers is echt de moeite waard. Je houdt het niet voor mogelijk wat voor prachtige creaties er allemaal gemaakt worden met bloemen! Hieronder is een heel mooi voorbeeld. Deze is gemaakt door Simone Wit. Op haar account zijn er naast mooie dromerige beelden ook veel meer van zulke mooie bloemengezichten te vinden.

(c) Simone Wit
(c) Simone Wit

Wat is jouw favoriete Instagram account?

12 reacties op “12 van mijn favoriete Instagram accounts”

  1. Wat een leuke en vrolijke accounts. Ik heb een haat/liefde-verhouding met die witte, cleane accounts; aan de ene kant krijg ik er de kriebels van, maar ik ben ook gewoon jaloers ;P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »