Olive in The Peculiar
|

De film: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

De jongens en ik waren naar Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children in de bios. Dochterlief was enkele dagen terug met een vriendin. Dat is stoerder dan met je moeder 🙂 Zij zat al anderhalf jaar erop te wachten zo ongeveer – sinds ze wist dat all time fav Tim Burton een film zou maken van een van haar favoriete boeken, geschreven door Ransom Riggs. De combi moest dan wel perfect zijn. Nou ja bijna perfect aangezien ze er zelf niet in acteert. Hint hint voor deel 2, meneer Burton!

miss peregrine

De acteurs

Wie er wel in acteren zijn Samuel L. Jackson, Asa Butterfield, Ella Purnell en Eva Green. Samuel L. Jackson en Eva Green kennen we wel maar wie zijn die anderen acteurs? De jonge acteurs die de ‘peculiar children’ spelen? Voor de meesten was dit een van de eerste films waar ze ooit in gespeeld hebben. Ik had wel bij Jacob en bij Emma Bloom steeds zoiets van ‘die ken ik ergens van’ maar ik kon ze niet plaatsen.

casting miss peregrine

  • Jacob Portman, een van de hoofdrollen, wordt gespeeld door Asa Butterfield. Deze Britse acteur is 19 jaar oud. Hij speelde zijn bekendste rollen tot nu toe in The Boy in the Striped Pyjamas en in Hugo. Hij was net 10 toen hij Bruno speelde in The Boy in the Striped Pyjamas. Een staaltje acteerwerk was dat hoor, jeetje. In Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children is hij niet mijn favo personage, een beetje een passieve slungel – maar dat mag ik helemaal niet zeggen van Dochterlief. 🙂

ella purnell

  • Ella Purnell speelt Emma Bloom. De bijzondere gaven van de personages van Emma en van Olive zijn in de film omgewisseld. Een mooie rol voor een mooie dame. Dat blonde haar staat haar best onnatuurlijk maar dat maakte haar uiterlijk in de film ook juist interessant. Bij haar zat ik dus de hele tijd te denken ‘waar ken ik haar toch van’.

Dat blijkt uit Maleficent te zijn want daar speelde ze een van de jonge Maleficent-rollen, die van de tiener. Ze speelde ook in Kick Ass 2 maar die heb ik niet gezien.

Finlay Macmillan

  • Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children is de eerste filmrol van Finlay MacMillan. Hij speelt de rol van Enoch heel overtuigend. De Schotse acteur heeft wel eerder in tv series gespeeld maar dit is zijn eerste echte grote rol zeg maar. Hij heeft een bijzonder uiterlijk, te danken aan zijn exotische roots: Finlay is een mix van Schots/Iers/Marokkaans/Malagassisch. Ik vond hem in ieder geval heel knap acteren en hoop deze acteur nog vaak te zien.

Olive in The Peculiar

  • Olive Abroholos Elephanta wordt gespeeld door Lauren McCrostie. De 20-jarige Britse actrice heeft ook nog niet zoveel rollen op haar naam. Haar eerste rol was in The Falling in 2014.

Hugh Apiston

  • Milo Parker speelde de, volgens mij meest vervelende, rol van Hugh Apiston. Hugh heeft bijen in zich wonen en die vliegen soms uit zijn mond en vliegen om hem heen. Parker is geboren in november 2002. Zijn eerste rol was die van Connor in Robot Overlords.

De wat kleinere rollen waren voor Pixie Davies als de sterke Bronwyn Bruntley, Georgia Pemberton als Fiona, Hayden Keeler-Stone als Horace, Raffiella Chapman als Claire,  de broertjes Joseph en Thomas Odwell als The Masked Ballerinas, Cameron King als de onzichtbare Millard Nullings en Louis Davison als Victor, de overleden broer van Bronwyn.

Het verhaal

Ik zal het heel heel kort vertellen aangezien Dochterlief het verhaal al uitgebreid heeft verteld in haar recensies van de boeken (deel 1 en deel 2). Wanneer Jacob klein was vertelde zijn opa Abraham spannende verhalen over kinderen met bijzondere gaven, over een geheime plek en over griezelige gevaarlijke monsters. Wanneer zijn opa komt te overlijden twijfelt Jacob. Al die verhalen waren verzonnen….Of toch niet?

Peculiar Children
Olive in het boek

Er zijn best wat verschillen tussen de film en de boeken. Zo zijn behalve de omwisseling van de gaven tussen Emma en Olive ook bijvoorbeeld de leeftijden anders in Miss Peregrine’s home for peculiar children. Fiona is een klein meisje in de film maar een tiener in de boeken. Ook Bronwyn is jonger uitgebeeld terwijl Olive juist weer ouder is dan in de boeken. Maar ja, leeftijden betekenen weinig daar…in de loop…

Aanrader?

Ik vond Miss Peregrine’s home for peculiar children zelf wel een leuke film. Mooie beelden, goede special effects, mooie kleuren en een toffe styling. Het is wel echt een bioscoop-film, het zal het stukken beter doen op een groot scherm dan op een klein tv-tje.

De adviesleeftijd is 12 en dat zou ik wel aanhouden want er zijn enkele ranzige stukjes die best spannend kunnen zijn.

adviesleeftijd Miss Peregrine
Freaky personages

Wil je meer weten over deze bijzondere kinderen en de oorspronkelijk boeken? Op The Peculiar Children Wiki is enorm veel info te vinden.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ik wist niet dat het een verfilming was joh! Maar lijkt mij echt een erg leuke film. Jammer dat ze best wel wat verdraait hebben vanuit het boek.

    1. Ja ach dat houd je denk ik wel met verfilmingen. Eigenlijk moet je eerst de film zien en dan pas het boek lezen – dat is minder frustrerend 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.