Ga naar de inhoud
Home » De beste honden losloopgebieden in Gelderland

De beste honden losloopgebieden in Gelderland

Losloopgebieden in Gelderland

Ondanks dat de regen nog steeds zo nu en dan met bakken uit de lucht komt vallen en we de échte warme en zonnige dagen nog niet echt gehad hebben, is het ondertussen al wel weer lente in ons land! Niet alleen wij worden daar wat vrolijker van, maar ook onze geliefde, harige viervoeters. Er is geen beter seizoen dan de lente om je foeilelijke wandelschoenen weer tevoorschijn te toveren en er heerlijk op uit te trekken met Fifi en Rex. En als je grote of kleine blafferd dan óók nog heerlijk los kan lopen om de pootjes lekker warm te draaien, dan is het dubbel feest. Een mooi moment dus om mijn top 4 fijnste honden losloopgebieden in Gelderland met jullie te delen. En mijn eigen hond deelt die mening met mij, ik heb het gecheckt.

Het Rozendaalse Veld

Dit gebied op de Veluwe, staat met stipt op nummer één van de honden losloopgebieden in Gelderland. Het heeft zoveel verschillende wandelpaden dat de keuzestressvlekken je bijna in de nek schieten. Korte routes, lange routes, zandpaden, verharde weggetjes; voor ieder wat wils. Het is een prachtig natuurgebied met bossen, velden en zandverstuivingen. Er wordt duidelijk aangegeven waar honden aangelijnd moeten zijn, dus het losloopgebied is op die manier helder aangegeven. Of je je er vervolgens ook aan houdt is een tweede, maar het losloopgebied is behoorlijk groot en stelt zeker niet teleur.

Landgoed De Hemelse Berg

Het losloopgebied De Hemelse Berg is kleiner dan het Rozendaalse Veld, maar minstens net zo leuk. Het ligt aan de rand van de Veluwe, bij Oosterbeek, en is een heuvelgebied met waterstrominkjes, bossen en genoeg mooie plekjes met bankjes waar je even op adem kunt komen en naar de uitzichten kunt koekeloeren. Je kunt hier makkelijk een uur wandelen, terwijl je hond lekker kan snuffelen, ravotten en zijn territorium af kan bakenen op verschillende paadjes en klimmetjes. Wat wil een hond nog meer?

Landgoed Mariëndaal

De naam klinkt super deftig, maar iedereen is er het hele jaar welkom. Het is een stukje landgoed tussen Arnhem en Oosterbeek en je vindt er een oase aan rust en groen, mits hond en mens niet te veel herrie maken natuurlijk. Het landgoed is 114 hectare en honden mogen bijna overal loslopen. Er zijn meerdere plekjes waar je hond een verkoelende duik kan nemen, omringd door bossen, heuvels, graslanden en gewoon heel veel groen. Je hond kan er zijn geluk niet op, terwijl jij ook lekker geniet van een gezonde wandeling en zuurstof in je longen.

Park Lingegezen

In Park Lingezegen in Elst vind je een heus hondenspeelveld met speeltoestellen voor honden. Hoe leuk?! De perfecte plek voor een training met je hond. Ook perfect als jij gewoon even wilt chillen, want er zijn hoogstwaarschijnlijk genoeg anderen honden om achteraan te rennen, zodat die van jou alsnog de nodige beweging krijgt. Park Lingezegen zelf is een enorm landschapspark waar, naast het speelveld, drie gemarkeerde loslooproutes te vinden zijn. Genoeg opties voor jou en je geliefde viervoeter dus.

Honden gebieden

Pro tip!

Er zijn in Gelderland, en überhaupt in Nederland, heel veel meer mooie losloopgebieden te ontdekken. De grootste ontdekking die ik onlangs heb gedaan, is de app ‘Hondr’. In deze app vind je meer dan 500 parken, stranden en bossen waar jij en je hond je hart even helemaal kunnen luchten. Je kunt hier zelfs wandelmaatjes vinden, een wandelstreak bijhouden én kijken op welk moment het rustig/druk is, zodat je zelf kan bepalen waar je zin in hebt. Wat een uitvinding!

Heb je nog geen hond, maar wil je er wel één? Hier vind je schattige honden; misschien zit er wat voor je tussen en kun je straks ook heerlijk aan de wandel. Nog wel even een dingetje waar alle hondeneigenaren rekening mee moeten houden (heel irritant, maar wel belangrijk):

  1. Zorg dat je je hond altijd goed onder appèl hebt, zeker in een losloopgebied. Er is niets vervelender dan mensen die zeuren over je hond en jouw opvoedcapaciteiten. I’ve been there.
  2. Neem water en snoepjes mee voor de hond. Da’s goed voor de appèl, en mocht je verdwalen, dan kun je in ieder geval een paar dagen overleven.
  3. Pas op met blauwalg. Dit wordt in beheerde gebieden goed aangegeven, dus laat je hond er vooral niet in zwemmen als jullie nog jaren plezier van elkaar willen hebben.
  4. Poepzakjes. “Jij de hond, ik de stront” is een uitspraak die je liever niet naar je hoofd gesmeten wilt krijgen van dezelfde zeurende mensen in punt 1. Geniet van de lente (en alle andere seizoenen) samen met je fijne snufferd!

1 reactie op “De beste honden losloopgebieden in Gelderland”

  1. Kijkje in huis en tuin

    Wat een goede tips voor als je lekker wilt wandelen met je hond, zelf loop ik het liefst op een plek waar ik niemand tegenkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »