Ga naar de inhoud
Home » Top 10 schattigste honden van de wereld

Top 10 schattigste honden van de wereld

Geschreven door Dochterlief

Weten jullie nog dat ik een top 10 schattigste katten had gemaakt? Die waren echt zo superlief, hè? Katjes zijn heel schattig maar hondjes ook! Ik vind hondjes heel leuk dus ging ik ernaar zoeken en zo ben ik dus ook op hele schattige hondjes gekomen! Hier is mijn top 10 allerschattigste honden ter wereld!!

golden retriever
(c) Andrew Walton/Unsplash

Golden retriever

Er zijn meerdere soorten retrievers en veel daarvan houden van water en de Golden retriever vindt water ook helemaal geweldig. De Golden retriever is goed in helpen en is eigenlijk een jachthond. Ze zijn heel lief en vinden het fijn om deel uit te maken van een familie. Hij kan heel goed overweg met kinderen. Je hoeft de lange vacht van de Golden retriever niet veel te verzorgen maar soms is even kammen wel belangrijk.

schattige hond
(c) Ellen Levy Finch/Elf

Shetland Sheepdog of Sheltie

Deze mooie en super schattige hond is een kruising tussen de Groenlandse hond, de Schotse herdershond en de King-Charles Spaniël. Hij is intelligent, vrolijk en gehoorzaam. De Sheltie houdt niet van vreemden en is slim genoeg voor sommige hondenwedstrijden waaronder ‘agility/behendigheid’ (een hondenwedstrijd waarbij je hond moet luisteren en doen (naar) wat je zegt).

Russell Terriër
(c) Elf

Parson Russell Terriër

Deze hondjes vind ik zo schattig! Ze zijn slim maar heel actief en brutaal omdat ze eigenlijk gefokt zijn voor de jacht. Daarom willen ze ook achter van alles aanrennen en ze houden niet van mensen die zij niet kennen. De Parson Russell Terriërs hebben veel ruimte nodig en zijn sociaal. Ze kunnen goed omgaan met kinderen, katten, andere honden en met andere huisdieren. Dus eigenlijk zijn ze perfect als lid van de familie!!!

lieve honden
(c) Matthew Henry/Unsplash

Mopshond

De mopshond is vrolijk, intelligent, heel erg dapper en ik vind hem er grappig uitzien! Hij kan goed omgaan met kinderen. Hij is ook heel vrolijk maar hij heeft wel vaak problemen met zijn ogen, tanden en oren omdat het schedel van de mopshond een beetje een rare vorm heeft. Hij kan ook problemen hebben met zijn ademhaling door zijn plat neusje. Ze hebben een gekrulde staart en die met de dubbel gekrulde staart zijn ‘meer waard’.

shiba inu
De coolste Shiba Inu, Foxy (c) Dani van Oeffelen

Shiba Inu

Shiba Inu betekent kleine hond in het Japans. Hij houdt heel veel van jagen maar is leuk voor thuis, hij kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren.  Hij is wel bazig en heel eigenwijs en heel speels.

Shiba’s komen voor in rood, zwart en bruin. Shiba’s verharen meestal twee keer per jaar en ze verharen dan ook heel heel heel veel. Ze zijn moedig, nieuwsgierig, zelfstandig,   intelligent en heel koppig. Ik vind het hele mooie honden.

dalmatian pup
(c) Stefanie/Flickr.com

Dalmatiër

Deze hond komt waarschijnlijk uit de streek Dalmatië in Kroatië. Soms zijn Dalmatiërs doof, tenminste dat komt dus best vaak voor bij dit hondenras…Welke kleur de neus en de ogen zijn heeft te maken met de kleur van de vlekken. De vlekken zijn namelijk soms zwart en soms bruinig en ze kunnen ook verschillende patronen hebben. Dalmatiërs zijn echt heel, heel eigenwijs! Maar ze zijn wel goed met kinderen!

shih tzu
(c) via Wikipedia

Shih Tzu

Shih Tzu’s zijn lieve schoothondjes maar zeker ook actief en ze hebben beweging nodig. Ze komen waarschijnlijk uit Tibet, vandaar de bijzondere naam! De Shih Tzu kan koppig zijn maar is goed met kinderen en leuk voor in een gezin. Als de Shih Tzu lang haar heeft moet je het elke dag kammen en je moet hem elke dag uitlaten. Meestal word een Shih Tzu 11 tot 14 jaar oud.

schattigste hond
(c) Aine/Flickr

Pomeranian of Dwergkeeshond

Pomeranians zijn vriendelijk en ze houden ervan om bij hun baasjes te zijn. Ze willen hun baasjes graag beschermen. Ze vinden hun baasjes snel lief en je kan ze makkelijk kunstjes leren. Verder is het belangrijk om, wanneer ze blaffen, ze dat af te leren omdat ze anders bij elk geluidje en elk veranderingetje gaan blaffen. Ze zijn heel intelligent.

cavalier king charles
(c) Color Blind Picaso

Cavalier King Charles Spaniël

Deze hond is actief en houdt er heel veel van om uitgelaten te worden en lekker veel te spelen. Maar hij vindt het ook fijn om op je schoot te liggen en geaaid te worden. Hij is vrolijk, vriendelijk en helemaal niet agressief. Hij past zich makkelijk aan aan verschillende mensen en omstandigheden. Je moet zijn vacht wel goed verzorgen want in de lange vacht komen snel klitten. Hij kan goed omgaan met kinderen.

husky pup
(c) Scott Kinmartin/Flickr

Siberische husky

Deze hond kan goed tegen kou maar ook tegen warmte! Meestal kan hij goed omgaan met soortgenoten maar niet zo goed met andere dieren. Ze houden er niet van om alleen te zijn. Het is vaak zo dat ze één blauw en één bruin oog hebben. Meestal zijn ze wit met grijs maar andere kleuren komen ook voor.

Deze hondjes vind ik het schattigst, maar welke honden vinden jullie het leukst?

9 reacties op “Top 10 schattigste honden van de wereld”

    1. Op jouw top 10 lijstje? Nee haha grapje. Boomers zijn ook superschattig. Ze schijnen heel vrolijk en leergierig te zijn en van gezelligheid te houden. Tophondjes dus 🙂

    1. Dat is dan ook een boomer, waarschijnlijk. Boomers zijn geen specifiek ras, maar een mengsel tussen shih tzu en een ander klein hondenras. Wij hebben ook een boomer, ik vermoed een mengsel tussen shih tzu en maltezer. Ze is ook echt superschattig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »