Ga naar de inhoud
Home » De jungle in huis halen

De jungle in huis halen

kunstplanten in huis

Zoals je weet zijn we in oktober verhuisd. Onze nieuwe woning is kleiner dan de vorige maar wel veel lichter, wat ik echt fijn vind. We wonen nu op 1 hoog en wanneer ik de gordijnen open dan zie ik heel veel lucht. Dan is er weer een mooie maan, een pastelroze ochtendlucht of dreigende wolken. Het is net een bewegend schilderij, ik kan er zo van genieten.

Lockdown met uitzicht

In de oude woning keek ik uit op de muur van de buren. Het was een begane grond woning waar totaal geen zonlicht kwam. Vooral tijdens de eerste lockdown vond ik het heel lastig. Het was toen namelijk zonnig en warm buiten. Ik werkte toen thuis en dan hoorde ik van mijn collega dat het zo heerlijk was buiten. Zelf merkte ik er dus helemaal niks van want het was alsnog donker in huis en ik keek dus uit op die lelijke bruine muur.

Ik voel me dan ook veel fijner tijdens deze lockdown. Ik werk 1 dag in de week op kantoor en de rest thuis, met uitzicht op ‘mijn’ mooie lucht. Hierdoor kreeg ik dus ook zin om mijn inrichting wat om te gooien. Het roer om in huis. Ik heb bijvoorbeeld veel meer planten in huis dan in de oude woning. Nou ja, meer is niet moeilijk: ik had namelijk geen planten in de oude woning. Nu ga ik richting jungle, even totaal anders 🙂

Jungle kamer

Toen ik jong was en nog bij mijn ouders woonde had ik een jungle slaapkamer. Mijn stiefvader had een heel bos op de breedste muur van mijn kamer geschilderd en mijn moeder had allerlei kunstplanten gekocht en vóór die muur geplaatst waardoor je een 3D effect kreeg. Ik hing mijn knuffels op aan touwen en de jungle was compleet.

Ik heb echt goede herinneringen aan die kamer. Ik bedacht dan ook nu om weer voor de jungle vibe te gaan maar dan in mijn werkhoek. Wel weer met kunstplanten want ik ben echt enorm slecht met echte planten. Niet dat ik geen groene vingers heb, het is veel erger dan dat. Ik kijk naar een plant en het valt dood neer lijkt wel.

Gelukkig zijn kunstplanten tegenwoordig stukken mooier dan vroeger. Weet je nog die kunstplanten twintig jaar geleden? Die zag je eigenlijk bijna alleen maar bij Italiaanse restaurants, van die enorm plastic gevallen. Er was ook weinig keus, iets van twee of drie plantensoorten. Nu heb je én heel veel soorten, van coniferen tot bamboe en bonsais én hele mooie die je soms amper kunt onderscheiden van echte planten.

tuin in huis

Filminspiratie

Als filmfanaat haal ik veel inspiratie uit films. Dat doe ik met alles: als ik bijvoorbeeld een mooie jurk zie in een film of een locatie waarvan ik denk dat ik die ooit wil bezichtigen, een actrice die make-up op heeft die ik eens uit wil proberen of een interieur waar ik weg van ben, dan maak ik een schermafbeelding en bewaar ik het in mijn film-inspo-map.

Die map ging dus vanzelfsprekend open toen ik kunstplanten online wilde bestellen. De live-action van The Jungle Book uit 2016 heeft bijvoorbeeld enkele erg fraaie jungle-scènes.

En wat dacht je van planeet Naboo uit Star Wars met al het groen en de watervallen (wij moeten het doen met een kattenfontein ;))? Rivendell uit Lord of the Rings is super inspirerend maar past toch niet helemaal in de sfeer die ik zoek. Ooit eens wil ik de ‘tuin’ van Charlie and the Chocolate Factory in huis haha maar voor nu past de jungle van Jumanji toch stukken beter bij wat ik in gedachten had.

Welke kunstplanten

De planten kocht ik bij Maxifleur. Ze hebben er een uitgebreid assortiment kunstpalmen, allemaal verschillende soorten, waar ik dus specifiek naar op zoek was voor mijn ‘filmjungle’.  Ik ging voor een banaan kunstboom van 1m45 en voor een Strelitzia nicolai kunstplant (foto plant), oftewel een paradijsvogelplant, van 1m80. Dit wil ik dan langzaam maar zeker uitbreiden tot het één grote planten-zee is. De kunstpalmen van Maxifleur zijn erg mooi en zien er heel natuurlijk uit. Omdat het twee best grote planten zijn en ik nog wat kleinere ‘echte’ plantjes heb staan, zet je wel alvast de toon.

Kunstplanten voor in huis

Ik heb ook wat losse bladeren besteld, onder meer wat varen bladeren en een soort van mini cactus. Daar ben ik benieuwd naar, als die bladeren een beetje leuk staan kan ik daar meer van bestellen want die zijn best goedkoop. Zo’n varenblad van 50 cm kost een eurootje. Behalve palmen en allerlei soorten bladeren, hebben ze er overigens hele toffe bloeiende bomen. Ik was bang dat bloemen er snel nep uit zouden zien maar dat is zeker niet zo. Daar staan er dus ook een paar van op de wensenlijst zoals de paarse passiebloem plant.

Ik heb voor nu alleen kunstplanten maar ik ben daarnaast van plan om binnenkort fotobehang te halen voor de ultieme jungle in mijn werkhoekje in huis. Ik ga er wel maar een klein muurtje mee behangen. Omdat onze woning een huurwoning is, zoek ik het voornamelijk in accessoires om de sfeer te veranderen.

Ik kan moeilijk een muur eruit gaan halen of alle muren in heftige kleuren schilderen. Het verven zou natuurlijk wel kunnen maar dan moet je bij vertrek wel alles weer in de oorspronkelijke staat herstellen. Ik houd blijvende veranderingen daarom subtiel en makkelijk omkeerbaar. Ik ben in ieder geval helemaal blij met mijn nieuwe stekje.

Veranderen jullie vaak van kleuren en van inrichting in huis? 

4 reacties op “De jungle in huis halen”

  1. Ik verander niet vaak van kleur. Over het algemeen is allen wit. Een enkele muur heeft een kleur om de boel toch iets te breken. Hier en daar opfleuren met wat planten idd. En ik heb beide, kunst én echt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »