Top 15 Liedjes om even lekker een potje te janken

Queen

Ik huil niet zo snel. Wel als ik boos ben soms maar niet echt wanneer ik verdrietig ben. Toch is het wel fijn/gezond om eens even een goed potje te huilen. Het verdriet of de frustratie of dat soort vervelende emoties er even uit te laten. Herkennen jullie dat? Als het dan zover is, dan doe ik een paar liedjes op waar ik standaard van ga huilen. Het komt niet perse door de tekst van de liedjes of door het verhaal erachter als wel door een algemeen gevoel, door de muziek, ik weet niet, ze triggeren de traanbuizen! Hebben jullie ook echte ‘jank-liedjes’?

David Bowie – Space Oddity

Kate Bush – The Man with the Child in his Eyes

Kate Bush schreef dit nummer op 13-jarige leeftijd!

Gary Jules – Mad World

Hozier – Take Me To Church

Christina Aguilera – Hurt

Jacques Brel – Mathilde

No doubt – Don’t speak

Eric Clapton – Tears in Heaven

Dit liedje kan ik niet horen zonder te denken aan het drama dat Eric Clapton toen ter tijd meemaakte. Zijn zoontje Conor, 4 jaar oud, viel uit het raam (53 hoog…) in 1991 en stierf 🙁

Cyndi Lauper – True Colors

Robbie Williams – Make me pure

Barbara – L’aigle noir

Elton John – Candle in the Wind

Het oorspronkelijk liedje schreef Elton John over Marilyn Monroe maar toen prinses Di overleed herschreef hij het nummer voor Diana. Dit zong hij tijdens de begrafenis in 1997. 

Anouk – Birds

Red Hot Chili Peppers – Under the bridge

Lenny Kravitz – Be

Sinead O’Connor – Nothing Compares 2 U

Amy Winehouse – Back to Black

Tragisch….ik vind Amy Winehouse zo’n enorm goede stem hebben, heel bijzonder en ontzettend talentvol en dan…Ik kan nu niet meer naar haar liedjes luisteren zonder me verdrietig te voelen

Queen – Nevermore

Ik vind Freddie Mercury een van de beste zangers aller tijden  – er zijn veel nummers van Queen waarbij ik kippevel krijg maar The Show must go on en Nevermore net ietsje meer dan de rest!

“The show must go on – Inside my heart is breaking – My make-up may be flaking – But my smile still stays on”

Geen Srsck-artikelen meer mislopen? Je kunt ons volgen op Bloglovin’.

6 gedachten over “Top 15 Liedjes om even lekker een potje te janken

  1. Nothing compares 2u was mijn eerste liefdesverdriet liedje ooit. Ik had verkering, maar ik was verliefd geworden op een andere jongen, dacht ik. Dat bleek helemaal niet zo te zijn toen het uit was. Ik miste mijn vriendje (pubers). Ik heb jarenlang contact gehouden met mijn kalverliefde en nu denk ik elke keer aan hem als ik dit liedje hoor. Hij woont inmiddels in het buitenland en is getrouwd. Zo benieuwd hoe het met hem gaat. Dank voor het delen van dit leuke lijstje.

  2. Ik huil niet snel bij muziek. Een paar nummers die ik wel supergaaf vind zijn ‘Time in a bottle’ van Jim Croce, ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij en ‘Comfortably numb’ van Pink Floyd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »