De nieuwe Samsung smartphone

De nieuwe Samsung smartphone wordt eind van de maand onthuld en als ik het een beetje in kan schatten, wordt dat mijn toekomstig mobieltje. Ik heb een ware haat-liefde verhouding met mobieltjes in het algemeen en met smartphones in het bijzonder. Ik zou een groot deel van mijn werk niet kunnen uitvoeren zonder smartphone dus wat dat betreft ben ik er wel behoorlijk afhankelijk van. Toch ben ik eigenlijk nooit helemaal tevreden over mijn smartphones. Vooral wat opslag en fotokwaliteit betreft, vind ik het vaak dramatisch!

mobieltjes
…een paar van onze oude mobieltjes…

Van Nokia, BlackBerry en iPhone naar Samsung

Ik heb al heel wat merken mobiel mogen slijten! Mijn eerste mobiel kreeg ik op mijn 19e. Dat was een joekel van een ding maar ik was me toentertijd een partij trots haha. Daarna heb ik jarenlang, vóór de smartphone-tijd, een Nokia gehad. Deze lange vriendschap werd bruut verstoord door een BlackBerry waar ik ook behoorlijk lang loyaal aan bleef.

Toen mijn kinderen in groep 8 zaten kregen zij ook smartphones. De een kreeg een Samsung J3 en de andere een LG waar ik het type niet meer van weet. Zelf zwichtte ik uiteindelijk voor een iPhone maar die belandde al snel in de wc (en overleefde het niet ondanks alle goedbedoelde adviezen en vele kommen rijst). Ik kreeg toen van mijn werkgever een Samsung Galaxy S7 omdat, zoals eerder gezegd, een goed toestel echt onontbeerlijk is voor mijn baan.

Blij dat ik was met mijn Samsung, wat een goed toestel was dat! Ik kon er geweldige foto’s mee maken en ik heb in alle tijd dat ik die Samsung had geen één keer te weinig opslag gehad. In mijn geval zegt dat echt wat!

galaxy s7
Galaxy S7

Verstandsverbijstering

Helaas moest ik mijn geliefde S7 inleveren toen ik van werkgever veranderde. Via mijn nieuwe baan kreeg ik geen mobiel en om te besparen koos ik voor een Nokia smartphone.

Ach ik zag het staan, een Nokia 5, en het bracht allerlei herinneringen terug aan vroeger. Bovendien waren Nokia mobieltjes in die tijd werkelijk on-ver-woestbaar dus ik dacht dat ik niet teleurgesteld zou zijn. Ik was duidelijk mijn verstand tijdelijk kwijt! Wat heb ik een spijt gehad van dit mobieltje. Nou ja, nog steeds eigenlijk, want er vallen geen foto’s mee te maken. Voor mijn werk zeker niet maar ook qua vrije tijd foto’s is het geen doen. Dochterlief had laatst een optreden en daar hield ik alleen maar bewogen vage foto’s aan over. Echt balen!

Ik heb dus een nieuw mobieltje nodig en zat al erg te twijfelen maar volgens mij wordt de nieuwe Samsung helemaal top.

de Samsung Galaxy S9

Waarschijnlijk krijgen de Samsung Galaxy S9 en de S9+, uit de wandelgangen hoor want ze worden pas op 25 februari onthuld, meer werkgeheugen en meer opslag. Zo zou de S9 4GB aan werkgeheugen hebben en tot 128GB aan opslag en de S9+ 6GB werkgeheugen en tot 256GB aan opslag! Het klinkt mij dus als muziek in de oren!

Qua uiterlijk worden er geen enorme veranderingen verwacht. Op softwarevlak zou er wel allerlei spannends gaan gebeuren volgens de geruchten maar wat dat wordt moeten we nog even afwachten.

Waar ik in ieder geval het meest naar uitkijk is de camera van de nieuwste Samsung Galaxy. Daar schijnt de meeste vooruitgang op te zijn geboekt. Het zou een hele goede camera moeten worden, waarschijnlijk zelfs een dubbele camera. Daarnaast lijkt de nieuwste Samsung ook een gloednieuwe slow motion sensor te hebben. Met andere woorden, door die sensor zou je maar liefst 1000 frames per seconde kunnen filmen.

Ben jij ook zo benieuwd naar de nieuwe Samsung Galaxy? Via de live stream kun je op 25 februari om 18.00 uur de officiële onthulling van de nieuwe Samsung op het Samsung Galaxy Unpacked event volgen.

S_icon_200pxl

17 gedachten over “De nieuwe Samsung smartphone

  1. Ik heb ooit wel een Samsung gehad maar nu alweer vier jaar een Huawei, juist vanwege de camera van dit toestel. Eigenlijk moet ik ook een nieuwe camera want hij wordt nu toch wel erg minder, dus ik hou deze Samsung even in de gaten!

  2. Ik heb voor mijn werk een Samsung Galaxy, maar ik blijf toch liever bij mijn oude iPhone. Wel altijd leuk om te zien welke nieuwe snufjes ze nu weer bedenken, waarvan je nog niet weet dat je zo nodig hebt 😉

  3. Ik ben echt geen fan van Samsung. Vroeger gebruikte ik enkel Samsung, dan Blackberry en sinds 2012 heb ik iPhone leren kennen en gebruik ik niets anders meer. Zelfs mijn laptop en tablet zijn van Apple.
    De meesten in mijn omgeving hebben eigenlijk ook alleen maar een iPhone of één of andere speciale smartphone (van LG?).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »