Ga naar de inhoud
Home » 15 leuke kerstfilms op Netflix

15 leuke kerstfilms op Netflix

leuke kerstfilms

Staat de kerstboom al bij jullie? De kerstsfeer is hier alom aanwezig in huis met lekker veel gekleurde lampjes. Ik houd echt van deze tijd, kerstballen, kerstshoppen, lichtjes, gezelligheid, lekker eten….. En wat hoort er nog meer bij kerst? Lekker kerstfilms op Netflix kijken natuurlijk. [de filmlijst wordt elk jaar geüpdatet!]

Een wereld zonder internet

Wij zaten alleen even met een bagger internetconnectie op een gegeven moment (niet handig in deze tijd waarbij je echt voor alles internet nodig hebt zo’n beetje!). Denk je daar wel eens aan, een wereld zonder internet? Ik ben opgegroeid in een wereld zonder internet. Niet dat ik er altijd bij stilsta of dat ik alles nog omreken naar guldens haha, zo erg is het nog niet, maar ik zie mijn kinderen toch echt heel anders opgroeien en o wee als de internetconnectie er eens uit ligt bijvoorbeeld, net of hun wereld instort 😉 Inmiddels is alles weer goed met onze verbinding, we hebben internet & TV via KPN lopen.

We hadden al onze abonnementen een beetje versnipperd want we zijn met zijn viertjes in huis, dat zijn dus 4 mobieltjes + Netflix + Spotify + internet en televisie. Het is behoorlijk wat hè als je er zo bij stilstaat. Ik heb een paar jaar terug, na wat omzwervingen, mijn mobiel abonnement laten afsluiten bij KPN. Na een tijdje kwamen daar nog de abonnementen van mijn kids bij, toen nog de familie Spotify en nu dus internet en televisie. Dus yeah, kerstfilms all over! Wij hebben ze alvast bekeken en stelden weer een lijstje leuke (en nieuwe) kerstfilms op Netflix samen.

Hjem Til Jul (Home for Christmas)

netflix serie kerst

De 30-jarige Johanne is er helemaal klaar mee om single te zijn. Bij haar familie wordt ze steevast bij de kids geplaatst tijdens familiediners. Ze voelt dat ze er als alleenstaande niet bij hoort. Tijdens een etentje op 1 december beweert ze dat ze een vriendje heeft maar wat nu?! Johanne heeft 24 dagen om een vriendje te vinden vóór het kerstdiner om niet door de mand te vallen bij haar familie. Ze gaat er dan ook helemaal voor.

Een bijzondere insteek met verrassende wendingen in deze Noorse serie. Er zijn twee seizoenen van ieder 6 afleveringen van ieder ongeveer een half uurtje. Het is niet je typische kerstfilm maar ik heb erg genoten, zowel van seizoen 1 als 2. Supercute en bij tijden erg grappig!

A Christmas Prince | The Royal Baby

In 2017 keken we naar A Christmas Prince. Een jaar later volgde The Royal Wedding en nu verwacht Amber een baby in The Royal Baby. In dit deel is een magisch document verdwenen en het is zaak om die zo snel mogelijk terug te vinden, anders zal het ongeboren kindje vervloekt worden. Een whodunnit in een vergezocht jasje, zeg maar.

Eerlijk is eerlijk, een derde deel was écht overbodig want de grappen waren inmiddels op en het koninkrijk van Aldovia kennen we inmiddels ook al goed genoeg maar hee, Christmas spirit en all, als je op zoek bent naar makkelijk vermaak waarbij je niet hoeft na te denken en een happy end – dan kan The Royal Baby er nog wel mee door. De drie delen staan op Netflix dus je bent uren en uren zoet.

Klaus

Ik ben verliefd op deze Netflix original, mag dat? Visueel zo mooi en schilderachtig. Er zijn al zoveel kerstfilms dus het is nog best lastig om een verrassende film te maken maar met Klaus hebben ze een originele draai weten te geven aan een verhaal dat al vaak verteld is. Deze animatie is net zo leuk voor volwassenen als voor kids!

Een verwende rijkeluiskind wordt door zijn vader als postbode gestationeerd op een koud geïsoleerd eilandje in de buurt van de poolcirkel. Papa hoopt dat zoon Jesper op die manier een lesje zal leren en wat aangenamer zal worden in de omgang. De bewoners van het eilandje blijken rare snuiters die constant ruzie maken maar Jesper weet er toch een paar kostbare vriendschappen te sluiten.

Let it Snow

Een zoete film met een jonge cast waarbij onwaarschijnlijke relaties ontstaan wanneer een sneeuwstorm een klein stadje treft op kerstavond. Meerdere (flinterdunne) verhaallijnen maar wel echt de perfecte feelgood kerstfilm voor een avondje met het hele gezin. Mijn zoontje vond hem bijvoorbeeld ook leuk terwijl het een romcom is en geen kinderfilm.

Voorspelbaar maar vermakelijk dus, zo’n film dat lekker wegkijkt waarbij je constant met een glimlach zit te kijken.

El Camino Christmas

netflix kerstfilms

Eens even wat anders met kerst! El Camino Christmas is een, best een beetje flauwe, actie-komedie. Een stel vreemden zitten samen door allerlei misverstanden op kerstavond vast in een drankwinkel in een klein dorpje. Op zich best vermakelijk maar als je op zoek bent naar een kerstvibe, dan kun je beter een andere film kiezen. Dit is een iets oudere film dan de rest. Kijk hier voor meer inspiratie voor actie kerstfilms.

Little Women

Liever huilen met kerst? Dan heb je een goed aan Little Women. Haal de zakdoeken maar tevoorschijn want dit is zoetsappig drama ten top. Het is niet echt een kerstfilm maar ergens juist ook weer wel. In de verfilming van het gelijknamige roman van Louisa May Alcott volgen we het leven van de vier zussen Jo, Meg, Amy en Beth March.

kerstfilms little women

Liefde, ziekte, leven, dood en alles daar tussenin komen aan bod. De versie die nu op Netflix staat, is die uit 1994 met onder meer Susan Sarandon, Claire Danes en Winona Ryder. De 2019 versie met Timothée Chalamet en Florence Pugh is o.a. op Pathé Thuis te zien.

The Knight before Christmas

Een tovenares tovert de middeleeuwse ridder Sir Cole naar Ohio in onze tijd. Hij ontmoet er lerares Brooke (Vanessa Hudgens). Meer hoef ik denk niet te vertellen, je snapt hem.

Alle kerstfilm-elementen kun je afvinken in deze typische Amerikaanse romcom. Alle clichés zitten erin en logica ontbreekt volkomen in het moderne sprookje, kortom het is een heerlijke kerstfilm haha. Ik vond het ook wel een goede aanvulling op de kerstfilms op Netflix, zo’n soort sprookje hadden we nog niet echt.

Holiday Rush

leuke kerstfilms

Alleenstaande vader Rush verliest zijn baan als radio DJ en moet ondanks deze tegenvaller zijn behoorlijk verwende kids een fijne kerst zien te bezorgen. Geen verrassingen in deze film maar het is een sfeervolle en hartverwarmende film.

Lovehard

Kerstfilms 2021 Netflix

Deze romcom is net nieuw op Netflix (2021). Natalie is op zoek naar de grote liefde…op Tinder. Na een boel mislukte dates heeft de journaliste uit LA eindelijk geluk. Deze match heeft alles: looks, hersenen en meer. Zijn enige nadeel is dat hij Love Actually de beste kerstfilm vindt. Natalie heeft betere smaak, zij gaat namelijk voor Die Hard. Ze beslist hem te verrassen met kerst, al moet ze daarvoor het land doorkruisen.

Bij aankomst is zij degene die echt verrast is. Watch and see. Het is een opeenstapeling van clichés maar stiekem is het genieten hoor.

The Night Before

Deze kerstfilm kijk je nadat je de kids naar bed hebt gebracht! Drank, drugs en kerstballen in een platte comedy die stiekem toch leuk is. Ik vind zelf Seth Rogen geen leuke acteur maar Joseph Gordon-Levitt maakte veel goed. Deze film is denk ik het beste te vergelijken met Bad Moms maar dan met een kerstvibe en zonder moeder 😉 

kerstfilm voor volwassenen

The Night Before gaat over drie vrienden die sinds de dood van de ouders van Ethan elk jaar samen kerst vieren op een niet traditionele manier. Ze komen op een gegeven moment terecht op hét kerstfeest der kerstfeesten, het Notenkrakersbal, en dan begint het pas echt.

A Cinderella Story: Christmas Wish

kerstfilm netflix 2019

Het is alweer het vijfde deel van de filmserie A Cinderella Story en ze vallen constant in herhaling maar stiekem blijft het leuk (maar wel alleen in december hoor!). Kat’s grootste droom is om ooit singer-songwriter te worden, ondertussen werkt ze als zingende elf in Santaland. Langzaam maar zeker valt ze voor de nieuwe kerstman in Santaland, Nick. Gaat Kat haar happy end krijgen? Als het aan stiefma en de stiefzussen ligt, niet.

Holiday in the Wild

kerstfilms op netflix

Holiday in the Wild is eigenlijk geen echte kerstfilm al vindt het wel deels plaats tijdens de kerstdagen. Het is een romcom waarbij de nadruk meer ligt op het landschap en op het olifantenweeshuis in Zambia dan op het verhaal zelf. Het is gefilmd in een echt olifantenweeshuis met wilde olifanten en dat is ook wel te zien.

Het verhaal is dan ook wel erg voorspelbaar: man valt voor vrouw, vrouw vindt man niks, vrouw vindt man toch leuk, man en vrouw komen samen. Alsnog wel leuk, vooral dus door de mooie Afrikaanse omgeving. Aparte cast met een oude Rob Lowe en Kristin Davis. Oh en grappig weetje, de jongen die de zoon van Kristin Davis speelt is in het echt de zoon van Rob Lowe.

The Polar Express

Dit is een echte familiefilm, die je gezellig met de kinderen erbij kunt kijken maar die ook voor volwassenen erg leuk is. Tom Hanks doet het geweldig in de verschillende rollen die hij vertolkt. Polar Express komt uit 2004 maar het is echt een tijdloze film.

kerstfilms op netflix 2021

Het verhaal gaat over kinderen die het bestaan van de kerstman in twijfel trekken. Wanneer ze een trein instappen, begint een wonderlijk avontuur. Een mooie film met veel diepgang. Kijk ook even op de lijst met kinderfilms voor kerst voor meer inspiratie.

Office Christmas Party

Office Christmas Party is een vrolijke comedy met een lekker tempo en een leuke cast (o.a Jason Bateman en Jennifer Aniston). Het kijkt lekker weg!

Clay probeert zijn baan te redden door een belangrijke potentiële klant binnen te halen. Hij wil dat doen met een episch kerstfeest. Je raadt het al, het feest loopt compleet uit de hand.

De familie Claus (The Claus Family)

Nadat de vader van Jules en Noortje komt te overlijden, besluit hun moeder (Bracha van Doesburgh) met ze naar België te verhuizen, waar haar schoonvader woont. Jules komt er daar toevallig achter dat er wel iets heel vreemds is met zijn opa. Hij blijkt de kerstman te zijn!

Jules leert dankzij zijn opa de wonderen van kerst te kennen. De familie Claus is een echte familiefilm met soms wat kinderachtige humor maar het verhaal is magisch en lieflijk en de meeste kinderen zullen deze film waarderen. Dit jaar kwam deel 2 uit en ook dit deel is op Netflix te zien.

En deze kerstfilms op Netflix kun je skippen

Christmas with the Kranks

Een ietwat hysterische en overdreven film uit 2004 met Tim Allen en Jamie Lee Curtis. Een stel wilt een jaartje kerst skippen en op een cruise vertrekken tijdens de feestdagen. Dit wordt ze niet in dank afgenomen door alle buren.

Gelukkig vinden ze hun ‘Christmas spirit’ terug en komt alles goed. Ik zeg: niet kerst skippen maar deze film skippen!

slechte kerstfilms

Christmas Inheritance

Een goede dosis voorspelbaarheid en een snufje cliché horen bij een kerstfilm maar deze sloeg alles. Vanaf de eerste seconde weet je al precies wat er allemaal gaat gebeuren en hoe.

Het verhaal van rijk verwend meisje moet tijdelijk credit cards inleveren en het gewone leven leven en komt daardoor tot inzicht en wordt aardig, gul en wijs kennen we inmiddels wel. Ik zeg: skippen!

kerstfilms op netflix

Er zijn ook enkele echte ‘klassiekers’ te zien zoals Love Actually en The Holiday. Heb jij nog een kijktip voor leuke/goede/grappige/ontroerende kerstfilms op Netflix? Laat het ons dan weten in de comments!

11 reacties op “15 leuke kerstfilms op Netflix”

 1. in 1998 was ik een jaar aan het backpacken in Australië en deden alles met de post, pas halve wegen het jaar maakte ik een mailadres aan en dat veranderde al heel wat, toen. En nu als de internet het niet doet, zijn we van slag. We hebben geen Netflix en als ik deze kerstfilms zie dan baal ik wel hoor, want deze lijken me heel erg leuk, ik hou hier van.

 2. Buiten The Holiday and Love Actually kan ik me niet echt veel Kerstfilms herinneren.
  Dus moet ik toegeven dat ik er niet echt veel naar kijk.
  Toch had ik al besloten om dit jaar een uitzondering te maken en toch 1 Kerstfilm te bekijken.
  Nu nog even heel selectief er eentje kiezen.
  Bedankt voor het lijstje.

 3. Hahahaha, heerlijk dat je er ook in hebt gezet welke kerstfilms geskipt kunnen worden 😁 Mijn fave is A Christmas Carol van Robert Zemeckis uit 2009 (animatie) met Jim Carrey. Zo mooi gemaakt. Die kijk ik elke 1e of 2e kerstdag. Dat is mijn kersttraditie, samen met de kerstboom optuigen met de kat en chocomel en slagroom erbij ❤️ Wat een prachtige lijst heb je gemaakt. Ik ben benieuwd naar de Polar Express. Die heb ik nog steeds niet gezien, oopsssss!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »