Ga naar de inhoud
Home » Black Panther: recensie

Black Panther: recensie

black panther recensie

De review van Black Panther is geschreven door collega blogger Miriam van Sweet & Nice things, een veelzijdige blog over allerlei leuks, van mode en food tot lifestyle en reizen. Black Panther is vanaf 14 februari in de Nederlandse bioscopen te zien in 2D, 3D en 4DX. De film duurt welgeteld 134 minuten! Maar ik laat Miriam nu aan het woord!

black panther poster

Marvel-fan

Niet veel mensen weten dat ik (stiekem) een echte Marvel-fan ben. Ik heb heel wat films en series hiervan gezien: superhelden die de wereld redden. Niet dat ik tijdens Carnaval verkleed ga als superheld maar ik kijk wel heel graag heldenfilms en series van Marvel 😉

Toen ik van Frédérique hoorde dat ik namens Srsck naar de persvoorstelling van de film Black Panther mocht gaan, verheugde ik mij er al meteen op. Als Marvel-fan moet ik deze film gezien hebben! Ik ben er samen met mijn vader naartoe gegaan. Mijn vader en ik doen eigenlijk nooit iets samen; er zijn altijd anderen erbij. Hij wist van tevoren niet wat wij gingen doen dus het was een echte verrassing. Hij vond het super leuk.

black panther review

Een trage start

Ik had van tevoren de trailer van de film gezien maar die vond ik tegenvallen. Er gebeurde teveel in een paar minuten en er leek geen diepgang in te zitten. Dat er zoveel gebeurt in de trailer maakt het volgens mij chaotisch en er wordt niet helemaal duidelijk waar de film over gaat. Om 13.30 uur begon de film bij Pathé Arena in Amsterdam. Ik was in het begin, door de trailer, dus sceptisch en dacht: moet ik hier 2,5 uur naar kijken? Het duurde bovendien lang tot het verhaal duidelijk werd en tot er actie en sensatie in voorkwam. Het begin is dus iets te traag naar mijn smaak maar na een uur was ik wel overtuigd dat dit een unieke, spannende en mooie film is.

black panther marvel

En wat een mooie landschappen, wauw!! Ik zou daar wel willen wonen! Wat waren de personages in de film mooi gekleed in Afrikaans geïnspireerde klederdracht. Ik keek mijn ogen uit! Zelfs mijn vader die altijd in slaap valt bij films had zijn ogen van begin tot einde open. Ongelofelijk!

Oogverblindende landschappen

De film speelt zich af in Wakanda, een fictieve stad in Afrika terwijl films als Captain America en Spiderman zich wel grotendeels in een echte stad afspelen. Wat een mooie en kleurrijke omgeving. Ik keek de hele film mijn ogen uit, zo goed is de film gemaakt. De film speelt zich voor een groot gedeelte buiten af. Je ziet daarom het adembenemend landschap ook terug in de vechtscènes.

Het verhaal van Black Panther

De film gaat over de jonge T’Challa die na de dood van zijn vader terugkeert naar Wakanda. (Je kent T’Challa al van de film Captain America: Civil War.) Hij wordt koning en beschermer (Black Panther) van de fictieve natie Wakanda. Hij doet alles voor zijn volk doet en hij wil ook de fouten van zijn vader corrigeren. Wanneer hij in aanraking komt met een oude rivaal, ontstaat er een groot conflict.

Hij wordt als persoon en als de Black Panther zeer op de proef gesteld. Hij, zijn volk én de rest van de wereld komen in gevaar. T’Challa en zijn bondgenoten moeten hun krachten bundelen om de vijanden te verslaan en de veiligheid van Wakanda’s volk te waarborgen.

T'challa black panther

Mijn mening

Black Panther is de eerste Marvel film die zich in Afrika afspeelt. De meeste personages zijn van Afrikaanse komaf. De kostuums (wel 700 stuks!), in handen van ontwerpster Ruth Carter, zijn geïnspireerd op traditionele kleding van verschillende stammen in Afrika. De vechtscènes in de film zijn gebaseerd op Afrikaanse vechtkunst. De cultuur (en taal) van Wakanda is gebaseerd op de Xhosa cultuur in Zuid-Afrika.

In deze film zie je niet alleen de vechtlust van de koning en de mensen van Wakanda, maar ook respect en eer. Vrouwen zijn niet hulpeloos, maar zij vechten juist mee. De Black Panther heeft twee vrouwelijke sidekicks: zijn zus Shuri en zijn ex-vriendin Nakia (een geweldige rol van Lupita Nyong’o). De dames zijn niet machteloos maar vechten juist mee en ze voegen ook echt iets aan het verhaal toe.

Black panther recensie

Er zit ook veel humor in de film wat je bij een Marvel film misschien niet verwacht. Daarnaast is er veel fantasie, prachtige kostuums en landschappen, toffe gadgets én een goed verhaal. Wat wil je nog meer?! Ik ben om.

Alleen jammer dat de personage T’Challa niet goed uit de verf komt. Hij blijft tot het einde van de film mysterieus en niet echt sympathiek. Hij wordt gespeeld door Chadwick Boseman. In 3D had ik de film nog leuker gevonden omdat het visueel zo mooi gemaakt is. Ik ga daarom Black Panther zelfs voor een tweede keer bekijken maar dan in 3D.

Houd jij ook zo van Marvel? Ga je naar Black Panther kijken in de bioscoop? 

16 reacties op “Black Panther: recensie”

  1. Net zoals Marlies vind ik Marvel ook heel wisselend, ik heb de trailer van deze film bekeken maar weet toch niet zo goed of ik hem in de cinema zal gaan zien, denk dat ik eerder ga wachten tot hij eens op tv is. Wel heel goede en eerlijke recensie, was heel fijn om te lezen!

  2. Wat een geweldig goede recensie : je beschrijft echt alle aspecten van de film en je legt je mening over de film duidelijk en weloverwogen uit.
    Mijn complimenten.
    En gezellig met je vader naar de film ! ( ik ga regelmatig met mijn volwassen zoon, zo leuk !)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »