Ga naar de inhoud
Home » Netflix tip | The Mess You Leave Behind

Netflix tip | The Mess You Leave Behind

el desorden que dejas

The Mess You Leave Behind (originele titel: El desorden que dejas) is een Spaanse miniserie met Inma Cuesta en Bárbara Lennie. De spannende thriller is op Netflix te zien en duurt slechts 8 afleveringen dus ideaal voor een luie zaterdag of zondag.

Een tweede kans

Raquel heeft moeite met het recente overlijden van haar moeder. Ze heeft last van paniekaanvallen en van heftige nachtmerries. Dat haar man Germán steeds geen werk heeft en niet van de drugs kan afblijven, helpt ook niet. Wanneer er een docentenfunctie vrijkomt in het geboortedorp van Germán, lijkt het Raquel perfect om opnieuw te beginnen en hun huwelijk een tweede kans te geven. Een nieuwe baan, een nieuwe woning, een rustig dorpje. Het klinkt allemaal perfect.

Maar dan blijkt Raquel de vervanger te zijn van een docente die nog maar kort zelfmoord heeft gepleegd, Viruca. De kersverse juf wordt niet erg positief ontvangen door de leerlingen in haar klas en iedereen kent iedereen in het dorp, wat best benauwend is. Als ook nog eens duidelijk wordt dat Viruca een dubbelleven leidde en dat niet iedereen overtuigd is dat het daadwerkelijk om zelfmoord ging, neemt ‘dit nieuwe begin’ toch een hele andere wending dan Raquel hoopte.

The Mess You Leave Behind op Netflix

Met Arón Piper

The Mess You Leave Behind is geen serie met een enorme wow factor en hier en daar zijn de nodige plotgaten te vinden maar toch vond ik het spannend en vermakelijk. De twee actrices doen het goed en er is een grote rol weggelegd voor Arón Piper, Ander uit Élite.

Ik houd sowieso van miniseries, waarbij je je niet door 9 seizoenen hoeft te worstelen om te weten ‘wie het gedaan heeft’. Ik heb alle afleveringen in één dag verslonden.

6 reacties op “Netflix tip | The Mess You Leave Behind”

  1. Miniseries kunnen ontzettend goed meevallen.
    De titel van deze serie vind ik al ontzettend ‘catching’ en wekt al mijn interesse.
    Na het lezen van je review zal ik deze serie toch even uitproberen.
    Thanks!

  2. Oh Arón (zwijmelt heel even, ook al schelen we denk ik heel veel jaartjes 😉 die ken ik zeker van Elite. Daar inmiddels alle seizoenen van gezien. We zijn nu bezig in weer een Scandinavische serie: Greyzone. Dat is wel een aanrader.

  3. Wat een leuke verhaallijn! Je maakt me zeker heel erg benieuwd. Misschien is het iets om samen met mijn moeder te kijken haha 😉 Spaanse series zijn meestal erg goed om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »