Ga naar de inhoud
Home » De wereld rond in 10 reis Instagram accounts

De wereld rond in 10 reis Instagram accounts

wereld

Vandaag deel ik enkele van mijn favoriete reis Instagram accounts. Ik volg er best wat, omdat ik het inspirerend vind en er heerlijk bij weg kan dromen. Na lange tijd in de culturele sector te hebben gewerkt, ben ik een maandje vóór corona overgestapt naar de reisbranche (mooie timing haha). Ik houd net zoveel van reizen als van film en kunst. Daarom is Srsck zo’n warboel soms! Het mooiste vind ik natuurlijk wanneer er een overlap is tussen twee of meer van de drie. Reizen naar een bijzondere filmlocatie of street art ontdekken tijdens een city trip. Maar ik dwaal af…Hier zijn mijn lievelings travel instagram accounts!

@thebucketlistfamily

bucketlist family

Op dit account volgen we de ‘avonturen’ van Garrett en Jess Gee en hun drie kinderen. Garrett en Jess zijn sinds 2009 getrouwd. Het gezin heeft inmiddels 86 landen bezocht. Het is een erg actief en professioneel gemaakt account met een mooie mix van gezinsleven en reisbestemmingen. Een feelgood account als dat een ding is 🙂

@lexielimitless

reis instagram accounts

Lexie Alford was 21 jaar oud toen ze alle 197 landen van de wereld had bezocht. Daarmee was ze de jongste persoon ooit die alle landen had bezocht. Nog steeds reist ze veel en daarnaast is ze erg actief dus of ze nou motor rijdt, duikt of van een luchtballon springt, er gebeurt altijd wel wat op dit acount.

@solontravel

instagram travel accounts

Lonne reist alleen en geeft met aanstekelijk enthousiasme tips voor andere vrouwen die solo op pad willen. Dat combineert ze met erg mooie foto’s dus het account is een lust voor het oog. Sinds kort is ze daarnaast ook zelfstandig reisadviseur dus je kunt zelfs je reis bij haar boeken terwijl ze bijvoorbeeld op ontdekkingstocht in Colombia is!

@manoukbob

Manouk Bob

Nog een solo reizigster! Manouk backpackt door wat minder bekende plaatsen. Wat ik jammer vind aan dit account is dat het niet altijd even actief is, maar waar ik wel erg van kan genieten zijn de verhalen die ze deelt over bestemmingen waar je zelden van gehoord hebt. Zo had ze bijvoorbeeld een interessante post over laboratorium chimpansees in Liberia. Dat is wat anders dan de zoveelste zonsondergang op Santorini.

@louiscole

Louis Cole Instagram

Louis Cole reist de wereld af met zijn vrouw Raya Encheva, veelal over land. Heel ongedwongen, milieubewust en met behoorlijk hippie vibes. Kortom, een relaxt account om bij weg te dromen.

@anneparavion

anne par avion travel instagram

Dit account valt misschien wat uit de toon naast de anderen. Dit is een hele esthetische feed waarin reisfoto’s op een net iets andere manier worden gedeeld. Er is veel aandacht voor details, vormen en architectuur. Mooi voor de afwisseling. Helaas is het soms best lang stil op het account.

@reisjunk

reisjunk.nl

Reisjunk is een Nederlandstalig account met mooie foto’s en informatieve captions. Het stel Greg en Irene reist al heel wat jaren samen de wereld af en ze hebben ook een uitgebreide reisblog. De ervaring druipt ook wel af van het account, heel clean en prof.

@filmtourismus

filmlocaties instagram

Ja, hier hebben we een mooi overlap tussen film en reis. Andrea plaatst foto’s van bekende filmlocaties. Actief account met goede foto’s. Ze heeft er overigens een mooie blog bij voor filmliefhebbers maar helaas is deze wel in het Duits dus ik houd het op haar Insta 🙂

@accidentallywesanderson

reisgerelateerde insta accounts

Nog eentje dan. Al is dit wel het enige account in deze blog waar de foto’s veelal niet zelf genomen zijn maar eerder samengesteld. Dit account is de droom van elke Wes Anderson liefhebber. Elke foto zou zo uit een Wes Anderson film genomen kunnen zijn maar is dat niet. Een bijzonder account waar ik erg van kan genieten!

@aap.noot.reis

reisinspiratie

Renee deelt mooie foto’s maar ook een shitload aan goede tips en informatie op haar travel Instagram account. Een leuk account zonder al teveel fratsen. Just the way I like them.

Tip! ‘Insta Travel‘ is een leuk boek met alle favoriete plekken in Europa van Nederlandse en Belgische Instagram travelers.

Ik vind het altijd leuk om leuke nieuwe Instagram accounts te ontdekken dus laat vooral jouw favoriete reis Instagram account achter in de comments!

10 reacties op “De wereld rond in 10 reis Instagram accounts”

  1. Wat een leuke insta tips op gebied van reizen. 86 landen bezien met de kids dat lijkt me een groot avontuur en leuk om de foto’s te zien.

  2. ik volg een paar leuke insta travel accounts. Zoals bijvoorbeeld we12travel of wandawandelt. Beide heel leuke accounts. Ik ken de accounts nog niet uit je lijstje. Maar ik ga ze eens bezoeken. Nieuwe accounts ontdekken is altijd leuk.

  3. Zitten mooie tussen, hou van reisfoto’s. Mijn favoriet is niet echt een reisaccount, maar wel een aanrader: @fromhollandtozanzibar Dit gezin heeft Nederland achtergelaten en is geëmigreerd naar Zanzibar, en daar vertellen ze over op dit account met filmpjes en foto’s. Heel bijzonder!

  4. Wat een geweldige accounts. Zelf volg ik veel travel accounts die over London en Liverpool gaan. Altijd als ik op vakantie ga, kijk ik of ik accounts kan vinden van de stad die ik ga bezoeken om zo inspiratie op doen

  5. Wat een heerlijk inspirerende accounts. Ik vind het ook top om lekker te scrollen door mooie foto’s uit verre oorden. Zo lijkt het soms net alsof je er ook bent (geweest).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »