nieuw op netflix
|

Dirty Lines | Netflix tip!

De nieuwe Nederlandse Netflix original Dirty Lines is gebaseerd op het boek 06-Cowboys van Fred Saueressig en gaat over de opkomst en ondergang van Teleholding. Het sekslijn-bedrijf werd in de jaren 80 opgezet door de broers George en Harald Skene. In de serie heet het bedrijf Teledutch en de eigenaren Frank en Ramon maar veel details zijn zo geplukt uit het echte leven, zoals de waterfietswedstrijden en de aanschaf van de Ferrari en de Porsche. Dirty Lines is een heerlijk nostalgische serie. Voor mij tenminste, want het speelt zich af in de jaren 80 in Amsterdam. Ik woonde er in die tijd en was dus gedurende de zes afleveringen volop aan het genieten van een trip down memory lane. Dansen bij Jansen, Mazzo, Roxy…

Geld moet rollen

Frank Stigter (Minne Koole) is een zakenman in hart en nieren. Om de zoveel tijd bedenkt hij een nieuw plan maar helaas voor hem, heeft dat nog niet veel centjes opgeleverd. Tot hij samen met zijn broer Ramon (Chris Peters) het eerste telecom-seksbedrijf van Europa start. Weinig mensen hebben vertrouwen in zijn nieuwste plan maar deze keer heeft Frank het goed gezien. Het bedrijf groeit binnen korte tijd uit tot een lucratieve miljoenenindustrie, een heus tele-seksimperium zeg maar. In de serie wordt het verhaal verteld vanuit de kant van studente Marly (Joy Delima) die aan het begin super preuts is maar zich ontpopt tot waar seksexpert wanneer ze bij Teledutch in dienst gaat.

Ramon en Frank starten met een klein team. Ze huren 30 telefoonlijnen bij de PTT en krijgen er binnen een mum van tijd 270 bij. Ze bieden sekslijnen op alle mogelijke gebieden maar breiden ook daarbuiten uit. Zo komt er een slaaplijn en een comedylijn. En de babbelbox! Kent iemand de babbelbox nog?

In het kleine team achter het 06 seksbedrijfje gaat niet iedereen even verstandig om met de plotselinge rijkdom. Vriendschappen en relaties komen onder druk te staan en het geld vloeit iets sneller dan de bedoeling is.

Jaren 80

Ik heb genoten van de serie. De lekkere sets en jaren 80 styling, inclusief hele foute kapsels haha, zijn enorm leuk om naar te kijken. De 80s muziek, kleuren en archiefbeelden voegen daadwerkelijk wat toe. Dirty Lines kijkt heerlijk weg. Toch zijn er ook wat minpunten, en niet zulke kleintjes ook. Eerlijk is eerlijk, als de serie zich in 1960 of 2030 af had gespeeld dan was ik waarschijnlijk na twee afleveringen afgehaakt maar de jaren 80 in Amsterdam, dat kon ik niet weerstaan!

Waar ik me het meeste aan stoorde is de voiceover die gedurende de hele serie erg aanwezig is. Ook had ik de vele zogenaamde artsy scenes en verwijzingen naar biologische en psychologische seksfeitjes zeker kunnen missen. Het hielp niet dat meerdere acteurs niet wisten te overtuigen maar ik was juist wel weer gecharmeerd van Julia Akkermans (Janna) en Charlie Dagelet (Natasja). Onze losgeslagen snorremans vond ik ook wel erg leuk.

Dirty Lines op Netflix

Kortom, leuk om naar te kijken zeker voor Amsterdammers die in de jaren 60 of jaren 70 geboren zijn 🙂 En mocht je meer willen weten over Teleholding en de Skene broers, dan verwijs ik je naar dit hele uitgebreide artikel op Quote.

Had je Dirty Lines al gespot op Netflix? Lijkt de serie je leuk?

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. Haha geweldig! Ja de babbelbox, nu je het zegt kan ikmij die weer herinneren. En dan ook nog 1 gulden per minuut of zo 🤣🤣 wat grappig want ik heb nooit geweten dat die 06-sex lijnen in Nederland verzonnen en opgezet zijn.
  De serie/film zelf spreekt mij totaal niet aan dus laat hem aan me voorbij gaan.

 2. Hoe toevallig is dit? Ik ben de serie nu aan het kijken. Wel een beetje humor er in . Maar het onderwerp is nog steeds helaas taboe hoor.

 3. Linda schrijft 't op schreef:

  Dit is echt de jaren 80 leuk om te zien, toevallig gisteren Netflix aangesloten dus ik kan nu al je tips ook zien!

 4. Ik heb hier al veel over gelezen, maar telkens mijn neus voor opgehaald alleen maar omdat het een Nederlandse serie is… Misschien moet ik me daar toch eens over heen zetten.

 5. Oh, hier zag ik stukjes van op tv. Wilde ik wel gaan kijken! Die voice-over lijkt mij ook wel irritant, maar nu ben ik al voorbereid dus zal het misschien minder storend zijn.

 6. Oh deze moet ik aan mijn vriend doorgeven. Ik ben er zeker van dat hij deze serie geweldig zal vinden.
  Misschien geef ik het ook wel een kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.