Ga naar de inhoud
Home » Disney+ tip: komedie en actie in True Lies

Disney+ tip: komedie en actie in True Lies

True lies film

Als filmliefhebber en filmwetenschapper hou ik van allerlei soorten films. Als ik veel romantische films achter elkaar heb gekeken, dan is het tijd voor een komische actiefilm. Deze keer heb ik gekozen voor een lekkere jaren 90 film: True Lies met Arnold Schwarzenegger en Jamie Lee Curtis. James Cameron, die je o.a. van Avatar en Titanic kent, regisseerde de film waarin humor en actie mooi samenkomen. Het bleek een geweldige film als je zin hebt in een avondje relaxed film kijken.

Waar gaat True Lies over?

Harry Tasker (Arnold) is een Amerikaanse spion en werkt voor de Amerikaanse regering. Zijn vrouw Helen Tasker (Jamie Lee) weet niet dat hij een dubbelleven leidt. Helen is een typische huisvrouw, die op zoek is naar meer spanning in haar leven. Zeker aangezien Harry er vaak niet is. Ze leert een man kennen, Simon, een oplichter die kwetsbare vrouwen in bed probeert te krijgen. Wanneer Harry erachter komt dat zijn vrouw afspreekt met Simon, laat hij haar volgen en sluit hij haar op. Hij ondervraagt haar om erachter te komen of ze vreemdgaat.

Wanneer blijkt dat ze alleen wat spanning en sensatie wilde en niet vreemd is gegaan, besluit Harry voor meer pit in haar leven te zorgen. Tegelijk worden ze ontvoerd door terroristen die Harry moest oppakken en komt Helen erachter dat haar man een soort van Rambo is. Chaos alom dus, maar Helen wordt weer helemaal verliefd op haar man. Aan het einde van de film besluiten ze samen missies te vervullen.

true lies film 1994

Waarom kijken?

Arnold Schwarzenegger en Jamie Lee Curtis spelen hun rol geweldig. Er zit heel veel humor in de film. De oneliners zijn geweldig. I married Rambo. Geweldige referentie naar de Rambo films, die ik allemaal heb gezien. De balans tussen actie en humor is perfect. Eigenlijk gaat het over een getrouwd stel, die elkaar weer opnieuw moet vinden. Als Helen zogenaamd een missie aan het doen is, die Harry voor haar heeft bedacht, probeert ze sexy te dansen wat er niet heel sexy uitziet. Maar je ziet hoeveel Harry van haar houdt. De liefde tussen de twee is super romantisch. Ik zou ook wel een man willen die mij op missies stuurt om de spanning tussen mij en hem te voelen. Helaas moet ik genoegen nemen met een film als True Lies.

Genoeg actie

In de film zit genoeg actie en je kunt bovendien lekker wegdromen met een man zoals Arnold Schwarzenegger. Een held, romantisch en stoer. Voor de vrouwen zit er genoeg romantiek in en voor de mannen zit er genoeg actie in. Als je geen zin hebt in nog een romcom, maar een leuke actiefilm met je vriend, dan is dit een aanrader. Er zitten veel achtervolgingen in en veel vechtscènes waarin Arnold Schwarzenegger uitblinkt als de stoere spion. Heerlijk om naar te kijken.

True Happiness

James Francis Cameron is een Canadese filmregisseur, filmproducent, televisieproducent, scenarioschrijver en documentairemaker. Hij heeft onder andere Titanic, Avatar, Aliens en The Terminator geregisseerd. Ik ben een grote fan van hem. Eigenlijk vind ik alle films die hij heeft gemaakt heel goed. Hij weet altijd wel een goede blockbuster neer te zetten. Met hem als regisseur kun je films verwachten van hoog niveau.

True Lies komt uit 1994, maar ondanks dat het een film uit de oude doos is, heb ik wel heel erg genoten en heel erg gelachen. Na het zien van de film voelde ik mij even weer gelukkig. True Lies is True Happiness. Een actie film die een lach op je gezicht doet verschijnen. Een vette aanrader.

True Lies is nu te zien op Disney Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »