jaden smith
|

Jaden en Willow Smith

Afgelopen week wonnen Willow Smith en haar broer Jaden de ‘New Fashion Icons’ prijs bij de prestigieuze Fashion Awards in het Royal Albert Hall in Londen. Weer een zoon en een dochter van maar hebben ze meer te bieden dan alleen een familienaam? Acteur, zangeres, fashion iconen…Wat is er zo speciaal aan de twee kinderen van Will Smith en Jada Pinkett?

Overigens, voor de volledigheid, Will Smith heeft nog een kind: een zoon uit zijn eerste huwelijk met Sheree Zampino. Hij heet Willard Smith en wordt Trey genoemd.  De 24 jarige Trey blijft meestal uit de spotlights.

Jayden en Willow Smith
Photo: Harry Wad, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Jaden Smith, de fashion icoon

Jaden is inmiddels 18 jaar oud. Hij acteert en zingt en staat al enkele jaren bekend om zijn onconventionele kledingstijl. Hij schroomt er niet van om in een Schotse kilt op een feestje te verschijnen en loopt rustig in jurken rond als hij daar trek in heeft.

Die eigenzinnige smaak sprak al meerdere ontwerpers aan. Begin dit jaar was Jaden bijvoorbeeld het gezicht van de damescollectie van Louis Vuitton SS16.

Willow Smith, een rebels imago

De twee jaar jongere zus van Jaden, Willow, was vorig jaar op 15 jarige leeftijd al het gezicht van Chanel. Ook zij heeft een rebels imago wanneer het op mode aankomt en daar gaat Lagerfeld maar al te graag voor overstag. Terwijl grote broer Jaden in Londen de modeprijs ophaalde was Willow met haar moeder onderweg naar het Ritz hotel in Parijs om de Chanel Collection des Metiers d’Art 2016/17 bij te wonen.

Willow Smith was overigens in goed gezelschap bij de Chanel show. Zij liep zelf niet mee maar dochters van Lily Rose Depp, Sistine Stallone en Georgia May Jagger waren wel op de runway te vinden.

Willow, de zangeres

Voor aanvang van de Chanel modeshow zong de jonge Lagerfeld muse een van haar nummers, November 9.

Willow’s debuutsingle kwam uit toen ze nog net geen 10 jaar oud was (!!). Het nummer heet Whip my hair en werd nog redelijk bekend ook. Willow heeft ook hier en daar wat geacteerd maar ze probeert vooral een zangcarrière op te bouwen. Deze week kwam ook een EP op Soundclound uit met drie nieuwe nummers, Mellifluous.

 Jaden, de acteur

Behalve in de mode heeft Jaden ook al heel wat stappen in de filmwereld gezet. Hij acteert sinds hij ongeveer 6 jaar oud is en heeft al behoorlijk veel rollen op zijn naam staan, o.a in After Earth, in The Karate Kid en in de Netflix serie The Get Down. Een van zijn meest geslaagde rollen, wat mij betreft, is zijn rol als Christopher in The Pursuit of Happyness naast zijn vader.

Jaden Smith
Jaden Smith in The Get Down

Daarnaast zingt Jaden ook regelmatig en heeft hij sinds een jaar ongeveer een eigen kledinglabel genaamd MSFTSrep.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo gecharmeerd ben van deze twee. Ik ben niet vies van kruiwagens en a little help from your celeb-family, ik ben bijvoorbeeld hartstikke #teamLilyRoseDepp maar Jaden en Willow spreken me niet zo aan. Jaden’s acteerprestaties vind ik in het niets vallen bij die van zijn vader en van de stem van Willow gaan mijn haren overeind staan.

Vooral bij Willow krijg ik een verwende-tiener-gevoel maar net als bij elke celeb geldt dat ik dat eigenlijk totaal niet kan beoordelen. Je weet nooit wat er zich achter de façade afspeelt. Misschien is Willow wel een schatje dat elke dag de afwas doet en kerstcadeaus rondbrengt voor arme kindertjes in de wijk, weet ik veel.

Ach, zullen we…toch…? Ja, we doen het toch…Dit zijn twee quotes van Jaden en Willow uit een interview die ze in 2014 aan NY Time magazine gaven:

Willow over school: “I went to school for one year. It was the best experience but the worst experience. The best experience because I was, like, “Oh, now I know why kids are so depressed.” But it was the worst experience because I was depressed.” en Jaden: “Kids who go to normal school are so teenagery, so angsty.”

Wat vinden jullie van dit dochter/zoon van-duo?

Vergelijkbare berichten

12 reacties

 1. Eerlijk, ik had dus alleen nog maar van Jaden gehoord, Willow kende ik niet.

  Ik vind het wel een knappe verschijning.

  Als je andere kinderen als ‘normal’ benoemd vind ik het al erg als ene snob overkomen 😉

 2. Ik heb een lange tijd Willow gevolgd. Niet Jaden. Jaden vond ik juist verwend en misschien ook een beetje arrogant en dat gevoel had ik bij Willow juist niet. Totaal anders als hoe jij het ervaart, haha. Maar ja, je wordt ook wel een beetje verwent/arrogant als je een vader hebt die al heel wat heeft opgebouwd, denk ik.

  1. Ja het is natuurlijk heel anders opgroeien. Denk dat je dan wat verder van de realiteit afstaat en dus dingen anders ziet en ervaart. Logisch ook. Het is een heel ander leven 🙂

 3. Ze lijken beiden spreken op papa Will. Ik vond de serie Fresh Prince heel leuk als kind. Gaaf dat ze beiden mogen en kunnen genieten van zo een leven.

 4. Ze lijken wel heel hard op hun vader. Van de zoon had ik al gehoord maar van de dochter niet. Het talent hebben ze duidelijk van de ouders geërfd. 🙂

 5. Eigenlijk boeit het mij allemaal niet zo. Volgens mij is het vooral moeilijk als je ouder(s) in de schijnwerpers staan want iedereen heeft een mening over hen.

  1. Haha ik vind het echt fascinerend om te zien hoe een hele generatie kinderen van beroemde mensen van ‘vroegah’ deze laatste twee jaar in de schijnwerpers zijn komen te staan. De dochter van Madonna, de kinderen van David Beckham, de dochter van Sylvester Stallone, de dochter van Johnny Depp, de twee kinderen van Sean Penn, de dochter van Cindy Lauper en ga zo maar door. Je kunt het op zoveel manieren bekijken, bijvoorbeeld dat zij de banen van anderen wel makkelijk in de schoot geworpen krijgen. Een Brooklyn Beckham die bijvoorbeeld relatief belangrijke mode campagnes mag fotograferen op zijn leeftijd – dat lijkt mij soms wel wringen voor fotografen die er jarenlang voor geknokt hebben. Of een Jaden Smith die platen uitbrengt of het niets is met een middelmatige stem terwijl je hele goede zangers en zangeressen hebt die dat niet lukt. Aan de andere kant, zoals ik laatst in een ander artikel al schreef: als ik die mogelijkheid had dan zou ik het wel pakken. Je zou gek zijn om het niet te doen. En ze groeien natuurlijk op in creatieve kringen dus de kans is ook groter dat ze uiteindelijk iets creatief gaan doen. Nou ja al met al vind ik het dus wel interessant 😉

 6. Wat een arrogante uitspraak is dat laatste, zeg. Makkelijk als je niet hoeft te werken voor je geld en kan doen wat je leuk vindt (en zo ver komt dankzij het kruiwagen effect). Ik deel je mening. Ik heb ook totaal niets met die twee. Met name Willow. Ik vind haar erg arrogant en verwend overkomen. En dat zeg ik bewust zo, want ik ken haar natuurlijk niet persoonlijk. Maar zelfs dat lijkt me niet interessant.

  1. Ja een beetje neerbuigende uitspraken maar ja ze staan dan ook wel op een hoge toren 😉 Vind het wel typisch dat de oudste zoon juist heel erg relaxed lijkt en helemaal zijn eigen ding lijkt te doen en een ander pad heeft gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.