Ga naar de inhoud
Home » 7 films met Jesse Eisenberg en een Deauville Talent Award

7 films met Jesse Eisenberg en een Deauville Talent Award

Jesse Eisenberg

Niet alleen mag Jesse Eisenberg vanavond een Deauville Talent Award in ontvangst nemen, maar zijn filmdebuut als regisseur zal daarbij in voorpremière vertoond worden. Jesse Eisenberg heeft meer dan vijftig rollen op zijn naam staan en deze rollen verschillen onderling enorm. Hij is een echte kameleon! De 38-jarige acteur staat bekend om zijn harde werken en de vele research die hij in de voorbereiding van zijn rollen stopt. Het is niet makkelijk om een selectie van slechts zeven films met Jesse Eisenberg te maken maar we wagen een poging.

Regisseur en toneelschrijver

Eisenberg (New York, 5 okt 1983) is behalve acteur en nu dus ook regisseur, een veelgeprezen toneelschrijver en auteur. Hij schreef meerdere toneelstukken, waaronder The Spoils, dat een record op West End had. Hij schreef ook en speelde naast Vanessa Redgrave in zijn toneelstukken ‘The Revisionist’ en ‘Asuncion’. Zijn toneelstuk “Happy Talk”, met in de hoofdrollen Susan Sarandon en Marin Ireland, opende in 2019 in het Signature Theatre in New York.

Niet elke goede acteur is ook meteen een goede regisseur maar ik heb hoge verwachtingen van het regiedebuut van Eisenberg. When you Finish Saving the World draait om de relatie tussen een moeder (Julianne Moore) en haar zoon (Finn Wolfhard). Moeders heeft haar leven toegewijd aan het helpen van mensen in moeilijke tijden terwijl zoon Ziggy, een wannabe internetster, totaal niet bezig is met de problemen in de wereld. De film is eerder bij de Critic’s Week in Cannes vertoond evenals bij het Sun­dance Film Fes­ti­val, waar het heel positief werd ontvangen.

When you finish saving the world

7 films met Jesse Eisenberg

Maar nu terug naar de films met Jesse Eisenberg als acteur! Ik denk dat je als kijker bij het zien van de volgende films een mooi beeld krijgt van hoe veelzijdig Jesse Eisenberg is in zijn verschillende rollen.

The Social Network (2010)

Jesse Eisenberg begon zijn acteercarrière met een rolletje in de serie Get Real in 1999 maar hij werd pas echt bekend bij het grote publiek toen hij de rol van Mark Zuckerberg vertolkte in David Fincher’s biografische drama The Social Network (2010). Eisenberg is voor die rol genomineerd als beste acteur bij de Oscars en bij BAFTA maar hij verzilverde de nominaties niet. The Social Network is een erg sterke film over het ontstaan van Facebook en over de donkere kant van Zuckerberg (al betwijfel ik of er ook ergens een lichte kant is).

Holy Rollers (2010)

Ter voorbereiding voor zijn rol in deze film van Kevin Asch dompelde Eisenberg zich negen maanden lang onder in de ultraorthodoxe Joodse gemeenschap in New York. Holy Rollers (alternatieve titel The Jewish Connection) gaat over een groep ultraorthodoxe Joden die eind jaren 90 verwikkeld raken in het smokkelen van XTC.

The Squid and the Whale (2005)

In dit typische scheidingsdrama worstelen twee jongens met de scheiding van hun ouders. Geregisseerd door Noah Baumbach en met Jeff Daniels en Laura Linney (je weet wel, onze Ozark koningin) dus niet de minsten allemaal.

Café Society (2016)

Deze Woody Allen film speelt zich af in Hollywood in de jaren 30. Bobby (Jesse) wordt verliefd op Vonnie (Kristen Stewart) maar zij is op haar beurt weer verliefd op een getrouwde man. Dit alles in een oud Hollywood glamour omgeving dus toffe styling en kapsels en mooie locaties. De header foto hierboven komt uit deze film.

Vivarium (2019)

Een bijzondere film over een jong koppel dat op zoek is naar een koophuis. De makelaar is een beetje vaag en voordat ze het weten zitten ze in een soort van surrealistische wijk waar alle huizen op elkaar lijken. Creepy maar de moeite waard!

Night Moves (2013)

Night Moves is geregisseerd door Kelly Reichardt (Certain Women, First Cow) en is een hele goede film al zeg ik het zelf. Drie radicale milieuactivisten beslissen om een hydro-elektrische dam tot ontploffing te brengen. Deze dam staat symbool van alle dingen die ze verachten. Met Dakota Fanning en Peter Sarsgaard.

Loud­er Than Bombs (2015)

Ik verdenk Jesse Eisenberg ervan dat hij in huis een lijst heeft hangen met alle beste regisseurs van het moment en dat hij ze dan afvinkt wanneer hij in een van hun films speelt. In dit drama van de Noorse regisseur Joachim Trier komen een vader en zijn twee zoons bij elkaar drie jaar na het overlijden van hun moeder om een retrospectief van haar werk als oorlogsfotografe voor te bereiden.

Jesse Eisenberg en Joachim Trier

Dat waren er alweer zeven. Toch nog even vermelden dat Eisenberg Lex Luther speelt in Justice League en andere films uit de franchise. En dat hij de hoofdrol speelt in een film die ik zelf erg leuk vind maar die niet bij alle kijkers even populair is: The Art of Self-Defense (2019). En dat je eigenlijk ook The Hummingbird Project (2018) met Salma Hayek en Alexander Skarsgård moet kijken als je de kans krijgt.

Deauville Filmfestival

Het Deauville filmfestival is een jaarlijks filmfestival dat sinds 1975 in de Normandische badplaats Deauville plaatsvindt. De focus ligt op Amerikaanse films. De Deauville Talent Award wordt uitgereikt aan acteurs/actrices die uitzonderlijk talent hebben laten zien in hun filmcarrière. Dit jaar krijgt naast Jesse Eisenberg, ook Thandiwe Newton er een. Er worden meer awards vergeven tijdens het festival. Gisteren kreeg Lucy Boynton de Nouvel Hollywood award, over een paar dagen krijgt ook Ana de Armas er een. Dit award wordt vergeven aan talentvolle acteurs/actrices die een gouden toekomst in Hollywood lijken te gaan krijgen.

Welke films met Jesse Eisenberg vind jij goed?

3 reacties op “7 films met Jesse Eisenberg en een Deauville Talent Award”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »