Europa Kids Tip: Italia in Miniatura in Rimini

attractiepark Italië

Italia in Miniatura is een kleinschalig maar erg leuk en gezellig pretparkje in Rimini. Het ligt buiten het centrum van Rimini aan de SS16. Wij verbleven op een camping in Cesenatico en waren met de auto gegaan (een kleine 20 minuten over de SS16 vanuit Cesenatico) maar je kunt ook bus 8 pakken vanuit Viserba of vanuit Rimini.

Dochterlief, moederlief en kleine man (c) Srsck
Dochterlief, moederlief en kleine man doen raar in miniatuur Venetië (c) Srsck

Miniatuursteden en bekende monumenten

Italia in Miniatura is zoals gezegd niet erg groot maar het themapark biedt wel van alles wat. Het miniatuurpark à la Madurodam beslaat slechts een gedeelte van Italia in Miniatura. Je vindt er niet alleen Italiaanse monumenten en steden op schaal maar ook miniaturen van bekende Europese plekken passeren de revue. Omdat deze laatste vaak wel herkenbaar zijn voor kinderen vinden ze het leuk om daar doorheen te wandelen. Verder is er een monorail trein waarmee je het attractiepark door kunt rijden, dat vond onze kleinste man helemaal cool.

Monorail Rimini
Rondje monorail (c) Srsck

Attracties, papegaaien en een speeltuin

Tevens zijn er enkele klassieke pretpark attracties zoals een wildwaterval en draaimolens waar je volgens mij elk kind wel blij mee krijgt. Er is een waterkanon attractie waar mijn kids niet weg te slaan waren. Met warm weer (en nergens schaduw te vinden in het hele park) is het dan ook de perfecte attractie om af te koelen. Wel zwemkleding en een handdoek meenemen! De kleinere bezoekers zullen de Pinocchio sprookjesrondrit leuk vinden waar je alle karakters uit het verhaal kunt zien. In Pappamondo kun je verschillende mooie papegaaien bekijken en op de foto gaan met papegaaien. Er is een aparte ruimte waar je wetenschappelijke proefjes kunt doen en er is een rijschool waar je je rijbewijs kunt halen. De kinderen krijgen eerst theorie les en daarna mogen ze in kleine autootjes een parcours rijden.

Italia in Miniatura
Je rijbewijs halen (c) Italia in Miniatura

Er is natuurlijk ook een speeltuin, een kiosk waar je wat kunt drinken of een broodje eten en je vind er twee winkeltjes, dat soort dingen. Wat dat betreft moet je er wel rekening mee houden dat ook in het park bepaalde dingen, zoals bijvoorbeeld de winkeltjes, in de middag een uurtje sluiten.

Come back for free as often as you like

Ondanks dat Italia in Miniatura dus niet heel groot is ben je er makkelijk een hele dag zoet omdat het er zo veelzijdig is. Heb je aan 1 dag niet genoeg dan mag je gratis terug komen. Ze hebben een ‘Come back for free as often as you like’ regel dus 1 keer betalen en, bij wijze van, elke dag van je vakantie teruggaan als je zou willen. Op de Italia in Miniatura website kun je kijken wat er nog meer te doen valt maar al met al is het echt een aanrader voor de kinderen als je aan de Adriatische kust van Italië vertoeft.

Papegaaien kijken in Pappamondo (c) Italia in Miniatura
Papegaaien kijken in Pappamondo (c) Italia in Miniatura

Leuke plekken aan de Adriatische kust

Zelf houd ik niet zo van de toeristische drukte/sfeer van Rimini en Riccione maar er zijn aan de Adriatische kust echt een paar mooie plekjes te vinden die nog redelijk verborgen zijn voor toeristen.

Cesenatico en Senigallia

In Cesenatico waren er wel heel veel Italiaanse toeristen maar dat vonden we juist wel leuk, dat is toch een heel ander sfeertje. We zijn ook eens ten Zuiden van Rimini verbleven, op het platteland van Senigallia, echt een aanrader!

San Marino of Bologna

Vanuit de plaatsjes aan de kust kun je mooie uitstapjes ondernemen, bijvoorbeeld de bergen in naar San Marino of een weekendje Kroatië met de Jadrolinija ferry vanuit Ancona of een dagje cultuur snuiven in Bologna. Ik vind het een mooie plek voor zowel kids als volwassenen omdat het aanbod heel divers is: strand, bergen, cultuur, natuur, pretparken, het is er eigenlijk allemaal.

Acquario di Cattolica
Een prachtig aquarium (c) Acquario di Cattolica

Veel pretparken

Om op de pretparken terug te komen, er zijn er behoorlijk veel in deze streek zoals het Fiabilandia, een klassiek pretpark in Rimini met alle attracties die je gewend bent zoals achtbanen e.d, het waterpark Aquafan in Riccione, het erg mooi themapark Oltremare in Riccione (met o.a dolfijnen shows) en het grootste aquarium van de Adriatische zee, het Acquario di Cattolica in Cattolica.

Check zeker even de site van Italia in Miniatura voordat je afzonderlijke tickets koopt voor de parken in de regio want ze bieden ook combinatie tickets aan die de moeite waard zijn! Wat vind je? De kinderen hoeven zich aan de Adriatische kust van Italië echt niet te vervelen, hè? Liever naar Frankrijk? Check Srsck’s top 25 attracties in Frankrijk voor kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »