Ga naar de inhoud
Home » Tsum Tsum watteh?

Tsum Tsum watteh?

tsum tsum

Wat is een Tsum Tsum? Ja hoor, ik word echt oud, ik kan al die hypes niet meer bijbenen! Ik was met de kids in Disneyland Parijs een paar dagen geleden toen ze opeens in koor zoiets riepen als: “oēeeeéh Tsuuuuuuuum Tsuuuuuuuuums. Aaaaah jaaa?! Eeeecht. Te gek! Tsum Tsuuuuuuuums. Mogen we Tsuuuuuum Tsuuuuums?”. Een soort van drie tegen één kwestie.

Het bleken zachte knuffeltjes te zijn die een soort kruising zijn tussen een hamster en een Disney personage maar dan een tikkeltje schattiger en met een enorm hoog aaibaarheidsfactor. Ze komen in drie maten: mini, gemiddeld en groot. Ja zo simpel kan het zijn 🙂

Er was eens een app

Het verhaal van de Tsum Tsums begint in een land hier ver vandaan (genaamd Japan) heel heel lang geleden (erm..in 2013) toen er een app bedacht werd met deze rare beestjes in de hoofdrol, ‘LINE: Disney Tsum Tsum’. Het is een spel waarbij die Disney poppetjes op elkaar gestapeld worden. Een soort van moderne Disney Tetris iets.

De app maakte al gauw furore in Japan…en erbuiten! Al snel doken de Tsum Tsums ook in knuffelvorm op. Zomer 2014 werden ze ook in de VS verkocht en diezelfde zomer verschenen ze in de schappen van Disneyland Parijs. Ze zijn zo schattig en je kunt ze op elkaar stapelen. Tsum Tsum betekent in het Japans….bloemkool! Nee hoor, niets geen exotische bloemkool, het betekent domweg stapel stapel.

Tsum-Tsum-App
De app waar het mee begon

Tsum Tsum verzamelwoede

Deze beestjes werken verzamelwoede behoorlijk in de hand kan ik je zeggen. Je wilt de Cruella hebben en voor je het weet zit je thuis met 101 Dalmatiërs. Of wat dacht je van de verschillende personages uit Alice in Wonderland?

white-rabbit-medium-front
Het wit konijntje uit Alice

Bovendien zijn de mini kleintjes goedkoop genoeg om betaalbaar te zijn voor de kinderen zelf met hun zakgeld. Met andere woorden, sparen die handel. Argh! Ik was blij dat ik van alle kleine schattige spaarbare dingen af was maar mini dingen blijken een onweerstaanbare aantrekkingskracht te hebben op kinderen.

Cruella en aanhang
Cruella en aanhang

Je hebt dus de gewone collectie, met personages als Donald, Bambi, Baymax (uit Big Hero 6), Sneeuwwitje (en de 7 dwergen!), Pluto, Olaf (uit Frozen) en Mickey en daarnaast zijn er de seizoensgebonden collecties bijvoorbeeld voor Pasen of kerst.

Wil je er ook eentje maar heb je geen zin om je geld eraan uit te geven? Op de video hierboven zie je hoe je stap voor stap zelf DIY  knuffeltjes kunt maken. Een leuke DIY en leuke knuffels maar ze zien er toch anders uit dan de echte. Minder zacht ook 🙂

Onze Tsum Tsum knuffeltjes
Onze buit

Wij hebben ieder 1 kleine Tsum Tsum uitgekozen. Ja hoor, ik moest er ook 1 van de kids 😉 De kinderen hebben Stitch, Katrien en Perry (uit Phineas & Ferb). Ik heb Grumpy uitgekozen!

5 reacties op “Tsum Tsum watteh?”

 1. Geweldig! eindelijk iemand die me kan uitleggen wat het is.
  Ik zag ze net in Dreamland liggen, en vond kleine Dopey ertussen,
  ja die moest mee naar huis 🙂
  Maar ik wist eigenlijk niet wat het was 😀

  Gelijk heb je, ze hebben een enorm hoog aaibaarheids-gehalte,
  en ze geven echt een gevoel van ‘hebben-hebben-hebben’

  Grtjs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »