Ga naar de inhoud
Home » Fantasy Island | Pas op met wat je wenst

Fantasy Island | Pas op met wat je wenst

fantasy island filmrecensie

Fantasy Island is een horrorfilm van productiehuis Blumhouse, dat de afgelopen jaren sterke horror/thrillers heeft geproduceerd. Regelmatig gebruikt Blumhouse klassieke series en films om het publiek kennis te laten maken met gemoderniseerde versies. Zo werd de luchtige komedieserie Fantasy Island eveneens omgetoverd in een bloedstollende, maar geen foutloze, horrorfilm.

Dromen verwezenlijken

Een gezelschap van nietsvermoedende prijswinnaars vertrekt naar een tropisch eiland waar hun wildste fantasieën werkelijkheid worden. Michael Peña speelt de rol van beheerder Mr. Roarke. Een eigenaardige man die hen verwelkomt en klaarstoomt voor het avontuur dat zij tegemoet gaan. Hoewel, er ook spelregels zijn waar zij zich aan moeten houden. Want niemand mag het eiland verlaten tot de fantasie is uitgespeeld.

Van walhalla naar nachtmerrie

Voor iedere deelnemer begint de fantasie veelbelovend, maar het walhalla verandert al snel in een ware nachtmerrie als zij één voor één het doelwit worden van een maniakale moordenaar of een groep van schietgrage gangsters.

Terwijl zij vechten voor hun leven en het eiland het terrein wordt van een bloederige survivaltocht, probeert Maggie Q als het personage Gwen uit te zoeken wat Roarke’s beweegredenen zijn om de bezoekers om zeep te helpen.

Tekst en uitleg

Hoewel Fantasy Island begint als een veelbelovende en mysterieuze horrorfilm wordt er teveel tekst en uitleg gegeven over hoe de vork precies in de steel zit. Met als resultaat dat het mysterie verdwijnt en het wachten is op hoe het gezelschap de aanwezige bovennatuurlijke krachten die voor alle ellende zorgen de kop indrukt.

Het slappe einde is dan ook een groot minpunt hoewel de deur naar wellicht een spannender vervolg wagenwijd wordt opengelaten.

Kijken of niet kijken?

Een horrorfilm in tropische sferen is uniek hoewel productiehuizen er steeds vaker voor kiezen om horrorfilms op klaarlichte dag te laten afspelen. Midsommar was daar vorig jaar een trendsetter in en ook het eveneens recentelijk verschenen Sweetheart sluit zich in dit rijtje aan. Het is ook een reden om Fantasy Island een eerlijke kans te geven, maar verwacht er niet teveel van.

Ondanks dat het een hele vermakelijke film is zijn er een aantal minpunten die ervoor zorgen dat de film van regisseur Jeff Wadlow op sommige vlakken teleurstelt. Daaronder het kwalitatief wisselende acteerwerk en het slappe slot.

fantasy island Lucy Hale

Deze recensie is geschreven door the one and only Filmliefhebber Paul. Je weet, horror en ik, dat is geen match maar Paul weet er gelukkig wel raad mee. Kijk dan ook zeker even rond op Filmliefhebber.com voor meer filmrecensies en leuke filmnieuwtjes.

5 reacties op “Fantasy Island | Pas op met wat je wenst”

  1. Wat jammer van het slappe slot. Ik kijk niet vaak horror. bij deze film moet ik gelijk denken aan een koriaanse film van toen ik jong was (Niet dat ik nu oud ben) In deze film werd een groep schoolkinderen op een eiland gedropt en die moesten elkaar uitmoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »