a family affair en the idea of you
|

A Family Affair en The Idea of You | Dezelfde film maar dan anders

The Idea of You met Anne Hathaway kwam in mei uit op Amazon Prime. En wat een enorm slechte film was dat. De Amerikaanse romcom kwam wat mij betreft met hakken over de sloot nog positief weg met 1 ster. In juni kwam dan de romcom A Family Affair met Nicole Kidman uit op Netflix. En wat blijkt, de film is één en al déjà vu na déjà vu. Niet alleen is het net zo dramatisch slecht als The Idea of You maar het is ook nog gewoon dezelfde film.

Waar gaat The Idea of You over?

In The Idea of You ontmoet de 40-jarige gescheiden moeder Solène (Hathaway) – indirect via haar dochter – de 24-jarige Hayes Campbell (Nicholas Galitzine). Campbell is zanger in een populaire boyband. Jonge meiden zijn helemaal weg van de zanger maar hij heeft alleen ogen voor Solène. Zij werkt in de kunst, hij in de muziek, het idee is dat de twee creatieve geesten hun hart volgen blabla maar het leeftijdsverschil zorgt voor spanning. Daar waar Campbell’s fans een ideaalbeeld zien, ziet Solène de ‘echte’ kwetsbare Campbell.

De fans en vrienden van Campbell snappen de relatie niet en de dochter van Solène is er ook totaal niet blij mee. Overleeft hun ‘liefde’ dit? Het is een Amerikaanse romcom dus ik ga er vanuit dat je de vraag wel kunt beantwoorden en anders zul je je een weg door de cliché-hel moeten banen om te weten hoe het eindigt.

Waar gaat A Family Affair over?

In A Family Affair ontmoet de 50-jarige weduwe Brooke (Kidman) – indirect via haar dochter – de 34-jarige filmster Chris Cole (Zac Effron). Daar waar Campbell een lieve gast was, is Chris arrogant, bevooroordeeld en verwend. Brooke is schrijfster en heeft al elf jaar geen relatie gehad. Ze vallen hals over kop voor elkaar want ja joh, bij haar is het wel een lieve gast. Zij ziet de ‘echte’ kwetsbare Chris.

Maar ook hier gooit het leeftijdsverschil roet in het eten. En ook hier is de dochter van Brooke helemaal niet blij met de relatie. Joey King speelt de dochter van Brooke en is een heel onhebbelijk personage, net als Chris eigenlijk. Dat de personages niet sympathiek zijn helpt niet echt om mee te leven. De diepzinnige dialogen à la ‘je bent 20 jaar ouder dan hij’ ‘nee, 16 jaar’ zijn ook niet om naar huis te schrijven. En tot overmaat van ramp zijn de gezichten van zowel Kidman als Effron zo plastisch dat het totaal aan emoties ontbreekt (de laatste keer dat ze samen speelden in The Paperboy bewogen hun spieren nog). Wat dat betreft is het leeftijdsverschil in The Idea of You duidelijker en natuurlijker.

Tweelingfilm

Kortom, A Family Affair en the Idea of You zijn eigenlijk dezelfde film maar met andere acteurs. Kies je voor de romcom met Kidman of met Hathaway? Ik zal niet beginnen over hoe genormaliseerd dit onderwerp lijkt, in vergelijking met films waarbij de man 16 jaar ouder dan de vrouw is. Ik weet dus niet of het een nieuwe trend wordt, oudere vrouwen met jonge mannen in Hollywood films of dat het toeval is, maar de films zijn beiden echt niet best.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.