Ga naar de inhoud
Home » Five Feet Apart | op dvd

Five Feet Apart | op dvd

five feet apart

Wat Five Feet Apart betreft was ik best een beetje bevooroordeeld zal ik je zeggen. Er spelen jonge acteurs in die ik niet echt ken én het gaat over tieners én het verhaal klonk enorm dramatisch. Drie dingen waar ik niet heel warm van word over het algemeen. Gisteren ging ik er dan toch maar voor zitten en eerlijk is eerlijk, ik vond Five Feet Apart stukken beter dan ik verwacht had. Ik moest zelfs bijna huilen. Bijna.

Het verhaal

De 17-jarige Stella (Haley Lu Richardson) moet een groot deel van haar tijd in het ziekenhuis doorbrengen als cystic fibrosepatiënt. Cystic fibrosis is een ernstige en relatief zeldzame ziekte die niet te genezen is. Stella heeft geleerd om er positief mee om te gaan en ze houdt een vrolijke vlog bij van haar ziekenhuis-ervaringen. Wanneer Stella haar knappe en rebelse medepatiënt Will (Cole Sprouse) ontmoet, wordt ze verliefd op hem.

Zij en Will mogen niet te dichtbij elkaar komen wegens infectiegevaar. Ze moeten ‘five feet apart’ blijven, zeg maar een ruime 1,5 meter. Een relatie is dan ook praktisch onmogelijk. Hoe zullen ze dat oplossen wetende dat zelfs de minste aanraking verboden is?

Zakdoekjes erbij

Je zult begrijpen dat dit dus een romantisch drama is. Ik kreeg er een beetje een Titanic gevoel bij. Niet dat het wat dan ook met de Titanic te maken heeft, maar dat hele gevoel van ‘niet bij elkaar kunnen zijn’ en ‘ik offer me op voor jouw geluk’ en zo deed me eraan denken. Ook het feit dat je vanaf het begin van de film eigenlijk al weet dat het niet goed zal aflopen allemaal. Je weet gewoon dat er een moment gaat komen waarbij je (bijna) gaat huilen.

haley lu five feet apart

Cole Sprouse is een van de twee jochies uit Zack and Cody maar die herken je niet meer terug. Haley Lu Richardson kende ik persoonlijk niet, ze speelde eerder in Columbus, The Edge Of Seventeen en meer. Ik vond dat ze hun rollen overtuigend speelden, met name Haley Lu. Het zijn beiden twintigers en ze speelden tieners maar ik had er geen last van. Soms kan het storend zijn maar zij leken wel echt op tieners.

Nu zijn dit soort tranentrekkers soms ook wel fijn, toch? Soms werd het me iets te zoet maar in die genre is Five Feet Apart gewoon goed.

dvd five feet apart

Five Feet Apart is vanaf 30 oktober op Blu-ray en dvd verkrijgbaar. Houd jij van dit soort sentimentele zwijmelfilms?

Meer filmrecensies en andere blogs over films ontdekken? Kijk op Filmblogs!

14 reacties op “Five Feet Apart | op dvd”

  1. Hm, de romantiek spreekt me aan maar het feit dat blijkbaar slecht afloopt schrikt me af… Niet voor niets heb ik van diverse Koreaanse drama’s de laatste aflevering gewoon maar niet gekeken. Ik word helemaal naar van sad endings.

  2. Een typische film om lekker in je uppie te kijken wanneer er verder niks anders op tv is.
    Niet een film waar ik even voor zou gaan zitten. Dan lees ik liever het boek (als dat er zou zijn.)

  3. Nee, vroeger wel. Nu wordt het mij al snel teveel. Ik doe dan aan ‘selfcare’ en besluit om juist hele andere genres (Lumière Scandinavische thrillers bijvoorbeeld) te kijken. Aan de andere kant zijn we bezig in het tweede seizoen van The Kominsky Method en die serie is briljant! Terwijl er ook moeilijke momenten in voorkomen. Maar die kan ik op de een of andere manier goed hanteren.

  4. Deze film is perfect voor mij zo te horen haha. Al hoop ik niet dat hij zielig is, want ik moet wel vaak huilen bij films. Cole Sprouse is echt veranderd zeg… Ik ken hem idd van The Suite life of… Toch leuk dat deze film je alsnog kon verrassen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »