Ga naar de inhoud
Home » Hard Kill | 13 in een dozijn actiefilm

Hard Kill | 13 in een dozijn actiefilm

hard kill pathe thuis

Schijnbaar is Hard Kill in een periode van tien dagen geschoten. Na het zien van de actiefilm verbaast het me niet. Er is werkelijk weinig positiefs over te vertellen: het verhaal is voorspelbaar, ongeloofwaardig en flinterdun, de acteurs presteren ondermaats, de personages zijn niet sympathiek, de actiescènes niet indrukwekkend, te titel en dialogen ongeïnspireerd…Kortom, Hard Kill is een hard watch.

The Pardoner en een stukje ‘tech’

Tech-ontwikkelaar en miljardair Donovan Chalmers (Bruce Willis) is de enige die de code kent om één of ander gevaarlijk tech in werking te krijgen. De tech heeft The Pardoner al weten te bemachtigen en nu wil hij koste wat kost de code – en dus Donovan Chalmers – te pakken krijgen. Met dit stukje technologie zou je namelijk de wereld kunnen redden maar je kunt ook de wereld vernietigen. Hoe en wat blijft wat vaag gedurerende de film.

Chalmers wordt beschermd door een team huurlingen onder leiding van Derek Miller (Jesse Metcalfe). Wanneer The Pardoner de dochter van Chalmers kidnapt, moet Miller haar en Chalmers’ technologie uit de handen van ‘The Pardoner’ zien te redden.

Pow! Pow!

Jesse Metcalfe wordt, naarmate de film Hard Kill vordert, steeds irritanter. Bruce Willis weet ook de film niet te redden, hij ziet er oud en moe uit. Niet echt de Bruce Willis die we van Die Hard kennen. Mocht je die nog niet gezien hebben en op zoek zijn naar wat actie, dan is dat wel een aanrader. En Die Hard hoort ook gewoon bij je filmcultuur 😉

Er wordt in Hard Kill heel wat afgeschoten. Met taglines als ‘Take on a Madman. Save the World’ en ‘Kill Hard or Be Killed’, is dit ook wel een beetje te verwachten. En een beetje actie op zijn tijd vind ook ik leuk maar wel met iets meer creativiteit. Hard Kill speelt zich praktisch allemaal op één locatie af dus zelfs dat is een beetje saai. Kortom, dit was mijn film niet. Die van jou wel?

Srsck score

VS 2020. Actie/thriller van Matt Eskandari met onder meer Jesse Metcalfe, Bruce Willis, Lala Kent en Natalie Eva Marie.

Te zien: o.a op Pathé Thuis en op dvd en Blu-ray.

1 reactie op “Hard Kill | 13 in een dozijn actiefilm”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »